Novinky

VIDEO - Sumár 25. kola

Matej Krško|11. jún 2018 o 00:00

Najvyššie DOXXbet triedy už poznajú svojich víťazov. O tom kto sa im stal sa dočítate v našom krátkom zhrnutí uplynulého víkendu.

DOSPELÍ

I. DOXXbet trieda

25. kolo odštartovalo sobotňajšou predohrávkou medzi rezervou Bánovej a Lietavskou Lúčkou. Do stretnutia lepšie vstúpili domáci, ktorí viedli už od 6. minúty po góle Polóniho. O 10 minút mohlo byť v domácom tábore ešte veselšie, ale Krajiček pokutový kop nepremenil. Rovnakú výhodu mali v 66. minúte aj hostia, ale aj tentokrát sa po strele zo značky pokutového kopu skóre nemenilo. Neúspešným exekútor bol Ďurica. Zákonite tak prišiel trest a Bánova gólmi Martoníka, Gašperca a Síkoru z poslednej dvadsaťminútovky rozhodla o svojej výhre 4:0. Z prehry Lietavskej Lúčky mali najväčšiu radosť v Kotešovej, ktorá privítala Veľké Rovné. Domáci nenechali nič na náhodu a základný kameň úspechu položili už po prvom polčase, po ktorom viedli 2:0, keď sa presadili Tabak a Valášek. Po zmene strán navýšil vedenie domácich Krajči. Gólovu bodku za duelom dal síce hosťujúci Malík, ale po záverečnom hvizde rozhodcu Rojika vypukli v Kotešovej nefalšované oslavy z postupu do "kraja" a celkovej výhry I. DOXXbet triedy. Už naisto tretie Gbeľany pricestovali na pôdu Bitarovej. Hostia si zásluhou Jadroňa a Adamovského vypracovali rozhodujúce vedenie, ktoré v samotnom závere domáci zásluhou Dobrňa len znížili a stanovili na konečných 1:2. Výhodu domácej pôdy nevyužila ani Stráža, ktorá podľadla Nededzi 0:2. O výhre hostí rozhodol najlepší strelec súťaže Marek Mravec, ktorý vsietil oba góly. V Považskom Chlmci, kam pricestovalo neďaléke Zástranie, sa začalo z ostra. V 3. minúte otvoril skóre stretnutia domáci Gašpierik, ale hostia vyrovnali už v 8. minúte gólom Voleka. Na ďalšie góly sa však čakalo až do druhej polovice, keď poslal domácich do opätovného vedenia Čejka. Skóre zápasu uzatvoril druhým gólom v zápase Gašpierik a Považský Chlmec tak v súboji mestských častí Žiliny zdolal Zástranie 3:1. O výhre Kolárovíc nad Kamennou Porubou bolo rozhodnuté už pred zápasom, nakoľko hostia na zápas nepricestovali.
 
Horný Hričov mal voľno.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku I. DOXXbet triedy dospelých nájdete tu.

II. DOXXbet trieda

Jablonové doma pohodlne porazilo Hvozdnicu 5:1, keď sa dvakrát presadil Ivan Čička, ktorému sekundovali Galo, Hanzel a Martin Čička. Čestný úsepch hostí zaznamenal 8 minút pred koncom Pobiják. Domáci tak výhrou potvrdili víťazstvo v II. DOXXbet triede a postup o "úroveň" vyššie. Druhá Teplička "B" pricestovala na pôdu štvrtého Hlbokého. Hosťom vyšiel úvod stretnutia a po dvoch góloch Rieckeho viedli 0:2. Ešte do prestávky však bolo všetko inak. Najskôr znížil Ciesarík, neskôr vyrovnal Adamov a v 32. minúte už viedli domáci, keď sa presadil Blaško. V druhom dejstve domáci zvýšili svoje vedenie zásluhou, v zápase dvojgólových, Ciesaríka a Blaška. Hostia sa už len zmohli na korigovanie stavu, o ktoré sa pričinil Boďa. Hôrky zdolali v domácom prostredí Nezbudskú Lúčku 2:0. O góly domácich sa postaral Hadza s Martiníkom. Sedemgólové prestrelky videli diváci v Dlhom Poli, resp. v Petroviciach. V Dlhom poli sa predstavil Hliník, ktorý viedol v 17. minúte po góloch Bujného a Chrenka 0:2. Domáci však zaradil vyšší prevodový stupeň a ešte do polčasu vyrovnali zásluhou Vaculíka a Bohdana. V 64. minúte boli po góle Šušlíka bližšie k výhre domáci, ale Chrenkov gól znamenal, že sa začínalo opäť odznovu. Štyri minúty pred koncom však strhol výhru na stranu domácich Rybárik. Do Petrovíc pricestoval Rašov. Domáci viedli po góle Hrtánka, ale gólom do šatne vyrovnal Lipka. Bol to opäť Hrtánek, ktorý poslal domácich do vedenia, ale Feranc opäť vyrovnal. O štyri minúty sa pokračovalo v zabehnutom priebehu. Petrovice opäť viedli po presnom zásahu Mäsára, ale vlastný gól Dvoráka znamenal zase len nerozhodný stav. Keď už sa zdalo, že zápas skončí nerozhodne, tri body pre hostí zariadil presným zásahom Kresáň. V súboji tabuľkových susedov privítal Mojš Divinu. Hrdinom domácich sa stal Lukáš Ďuriš, autor hetriku a všetkých presných zásahov svojho tímu. Za hostí len korigoval stav minútu pred koncom Cigánik. Posledné Turie doma nestačilo na Krasňany, ktorým podľahlo 1:3. Na domácej strane bol presným strelcom Vodilka, na strane hosťujúcej sa dvakrát presadil Milec a raz Ripel.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku II. DOXXbet triedy dospelých nájdete tu.

III. DOXXbet trieda "A"

Až desať gólov padlo v Zádubní, kde si domáci futbalisti zmerali sily s Kuneradom, z toho až sedem do svätyne hostí. V 21. minúte však svietil na ukazovateli skóre stav 0:2, keď na otvárací gól Martinku nadviazal Kazimír. Domáci však dvomi gólmi Kubjatka a jednom góle Fejfára a Hlaváča viedli po prvej polovici 4:2. Tesne po zmene strán navýšil vedenie domácich Kubjatko, ktorý skompletizoval hetrik. Iskierku nádeje pre hostí vykresal Prieložný, ale góly Hlaváča a Kubjatka stanovili na konečných 7:3. Nádej na celkovú výhru stále živí aj rezerva Stráňav, ktorá vybojovala tri body na pôde Podhoria po výhre 1:2 a na vedúcu Ďurčinú stráca jediný bod. Hostia si vypracovali dvojgólové vedenie po góloch Chasníka a Holúbka. Domácich síce vrátil do stretnutia Gelatka, ale prehru už domáci futbalisti neodvrátili. Nezávahal ani líder z Ďurčinej, ktorý sa však na výhru proti poslednému Babkovu poriadne natrápil. Hosťom dôležitosť stretnutia dlho zväzovala ruky, naopak, domáci bojovali čo im sily stačili. Vykúpenie pre Ďurčinú prišlo napokon v 57. minúte po góle Petra Alberta. Tento gól sa ukázal v konečnom dôsledku ako rozhodujúci a pred záverečným 26. kolom má Ďurčiná všetko vo vlastných rukách. Zápas Lietava - Trnové bude skontumovaný v prospech domáceho celku.

Dolná Tižina mala voľno.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku III. DOXXbet triedy "A" dospelých nájdete tu.

Súvisiaci obsah

  • Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku  2022/2023
    05.08.2022
    Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku 2022/2023Rozpis súťaži pred nadchádzajúcim ročníkom si môžete stiahnuť na odkaze nižšie.
    05.08.2022
  • Skupiny prípraviek pre jarnú časť
    07.04.2022
    Skupiny prípraviek pre jarnú časťRozpis skupín prípraviek pre jarnú časť sezóny 2021/2022 je dostupný na odkaze nižšie.
    07.04.2022
  • Manuál prípraviek
    01.04.2022
    Manuál prípraviek ObFZ Žilina je lídrom a priekopníkom organizácie týchto súťaží v rámci celého Slovenska. Myšlienka vedenia ObFZ Žilina Igora Krška z roku 2013 sa chvalabohu ujala a narástla do dnešného rozmeru. Kompletný manuál prípraviek je dostupný na stiahnutie nižšie.
    01.04.2022
  • Online seminár prvej pomoci
    22.03.2022
    Online seminár prvej pomociVážení páni predsedovia, funkcionári, rozhodcovia a delegáti, dovoľte, aby som vám zaslal link na online seminár k prvej pomoci. Mám za to, že keď sa niečo prihodí na ihrisku, lepšie je byť pripravený ako prekvapený. Preto sme sa týmto videom rozhodli zaškoliť rozhodcov. Využiť ho samozrejme môžete všetci, aj kluby pre svojich trénerov a hráčov, aby vedeli reagovať a podať prvú pomoc, kým príde sanitka. Prvá pomoc zachraňuje životy, platí to aj na ihrisku. V poslednej dobe sa stalo viacero nepríjemných situácii, ktoré si vyžadovali zásah prvej pomoci. Verím kolegovia, že aj toto bude pre vás dobrá pomôcka, ako posunúť našu futbalovú rodinu o čosi ďalej. S úctou Igor Krško
    22.03.2022
  • Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov
    22.03.2022
    Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcovV dokumente, ktorý nájdete v texte nižšie, je uvedená aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov.
    22.03.2022
  • Mimoriadna správa - Pomoc Ukrajine
    10.03.2022
    Mimoriadna správa - Pomoc UkrajineVážení zástupcovia futbalových klubov, z dôvodu výnimočnej situácie panujúcej na území Ukrajiny spojenej s príchodom vojenských utečencov k nám Vás chceme informovať, že podporujeme každú formu pomoci, ktorú môžete poskytnúť futbalistom/futbalistkám. Chceme Vás v tom podporiť, hlavne čo sa týka prijatia mladých futbalistov/futbalistiek a ich zaradenia do tréningového procesu.
    10.03.2022
  • Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!
    07.02.2022
    Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!Voľby nevyhral. Predseda ObFZ Žilina Igor Krško (51) po neúspešnej kandidatúre na post šéfa Stredoslovenského futbalového zväzu nám v otvorenej spovedi povedal mnohé príčiny jeho neúspechu. Od zákulisných intríg až po anonymné hanopisy či korupciu v podaní teplákové súpravy toho narátal viac než dosť. Napriek absurdnej realite a stave spoločnosti na futbal v budúcnosti podľa vlastných slov nezanevrie.
    07.02.2022
  • Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
    Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
  • Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu
    16.01.2022
    Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzuV priloženom linku nižšie môžete nájsť príhovor predsedu ObFZ Igora Krška a zároveň kandidáta na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu pred blížiacimi sa voľbami.
    16.01.2022
  • EURÁ z EURA
    06.01.2022
    EURÁ z EURAVážení ISSF manažéri, pripomíname vám možnosť prihlásiť sa do infraštruktúrneho projektu SFZ s názvom „EURÁ z EURA“.
    06.01.2022
  • Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
    Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
  • Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnosti
    05.11.2021
    Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnostiPočas volebnej konferencie Oblastného futbalového zväzu Žilina vystúpili s príhovorom viacerí rečníci. Jedným z nich bol aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik (58), ktorému sme položili po výsledkoch volieb pár otázok.
    05.11.2021