Novinky

Sumár 24. kola

(Zdroj: autor, Autor: Richard Bellan)
Matej Krško|4. jún 2018 o 00:00

Uplynulé kolo prinieslo opäť niekoľko prekvapení, z toho najväčšie vo Veľkom Rovnom. O všetkom podstatnom sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

(Zdroj: autor, Autor: Richard Bellan)

DOSPELÍ

I. DOXXbet trieda

Veľké prekvapenie na úkor Lietavskej Lúčky sa zrodilo vo Veľkom Rovnom. Hostia sa mohli v prípade bodového zisku na čele tabuľky osamostatniť, ale ponuknútu šancu nevyužili. O najtesnejšej výhre domácich rozhodol štyri minúty pred záverečným hvizdom Čvapek. Nededza privítala na svojej pôde rezervu Bánovej. V súboji tabuľkových susedov sa ako prví presadili hostia, keď skóroval Halama. Ešte do prestávky sa domácim podarilo otočiť skóre duelu, a to po góloch Miroslava Mravca a Mareka Mravca. Po zmene strán však najskôr Polóni vyrovnal a tri body pre hostí zariadil presným zásahom Martoník. Poriadne divoký zápas sa odohral v Kolároviciach, kde zavítalo Zástranie. Po úvodnej polhodine viedli hostia už 1:3, keď sa hetrikom blysol Šmehýl, na domácej strane vyrovnával na priebežných 1:1 Šipula. A práve autor domáceho gólu si vyslúžil dve minúty pred koncom prvého dejstva červenú kartu, keď neskrotil svoje emócie. Domáci však aj napriek tomu ešte do prestávky znížili zásluhou Mišutku, ktorý premenil pokutový kop. Po zmene strán sa sily na ihrisku vyrovnali. Neslušan zatiahol ručnú brdzu a v 57. minúte putoval predčasne pod sprchy. Hosťom sa však opäť podarilo navýšiť vedenie, keď sa presadil Sekáč. O päť minút neskôr síce znížil Hruštinec, ale gól Voleka vrátil Zástraniu opäť dvojgólové vedenie. Expresná odpoveď Hruštinca vrátili domácich do zápasu a štyri minúty pred koncom stanovil na konečných 5:5 Hrtánek. Schuti si zastrieľali Gbeľany, ktoré deklasovali na svojej pôde Strážu vysoko 6:0. Štyrmi gólmi sa prezentoval Adamovský, ktorému sekundoval dvojgólový Sabo. Pohodlnú výhru zaznamenal aj Horný Hričov, ktorý hostil Považský Chlmec. Pod výhru domácich 4:0 sa podpísal dvomi gólmi Káčer a po jednom presnom zásahu pridali Plačko a Lagovský. Bitarová pricestovala na pôdu Kamennej Poruby. Domácich poslal do vedenia v 13. minúte Kavecký a gólovu poistku pridal zo značky pokutového kopu Kadák. 
 
Kotešová mala voľno.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku I. DOXXbet triedy dospelých nájdete tu.

II. DOXXbet trieda

Jablonové potvrdilo v súboji s Petrovicami rolu favorita a vyhralo presvedčivo 5:1. Dva góly strelil Hanzel, po jednom pridali Ľuboš Galo, Martin Čička a Adam Galo. Čestný úspech hostí zaznamenal Levko. Krasňany doma vybuchli a Dlhému Poľu podľahli vysoko 0:5. Góly hostí postupne strieľali Bohdan, Popluhár, Vaculík, Feranec a Gašiak. Vrece s gólmi sa roztrhlo vo Hvozdnici, kam pricestovali futbalisti "béčka" Tepličky. Hostia viedli po góloch Maliňáka , Poliaka a Rieckeho v 28. minúte 0:3. Domáci sa však gólmi Hrebíka a Králika vrátili späť do zápasu. Gólovú bodku za prvým dejstvom ale zaznamenal hosťujúci Majerčík. Po zmene strán zavŕšil svoj hetrik Riecky, medzi ktorého góly sa ešte podarilo "zmestiť" domácemu Gežovi. Skóre duelu na konečných 3:7 uzatvoril z pokutového kopu Maliňák.  Zaujímavý vývoj mal aj duel Rašov - Mojš. Domáci viedli po prvom polčase zásluhou Patyku 2:0, ale v 65. minúte už viedli hostia. Najskôr znížil Rolko, potom vyrovnal Ďuriš a ten istý hráč poslal hostí do vedenia. Päťnásť minút pred koncom zahral hosťujúci Schmied v pokutovom území úmyselne rukou, oprávnene videl červenú kartu a z nariadené pokutového kopu vyrovnal Feranc. Domáci ucítili svoju šancu a po góloch Klapčíka a Čižmaríka sa radovali z výhry 5:3. Hliník zdolal na svojej pôde Hôrky pohodlne 3:0. Hrdinom domácich sa stal  Martin Gajdošík, autor hetriku. Výhodu domácej pôdy využila aj Nezbudská Lúčka, ktorá si poradila s Hlbokým a vyhrala 2:0. Domáci rozhodli o svojej výhre už v prvom polčase, keď sa presadili Beháň a Lutišan. V súboji posledných dvoch tímov tabuľky sa zrodila remíza 3:3. Domácu Divinu poslal do vedenia Svorník, ale po góloch Sáňku a Frátrika bolo bližšie k trom bodom Turie. Domácim sa podarilo zásluhou Michalca vyrovnať, ale bol to opäť Frátrik, ktorý naklonil misky váh na stranu hostí. Domáci vrhli všetky sily do útoku a odmenou im bol vyrovnávajúci gól Svorníka z 90. minúty.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku II. DOXXbet triedy dospelých nájdete tu.

III. DOXXbet trieda "A"

Rezerva Stráňav potvrdila tabuľkové postavenie a na domácej pôde zdolala Zádubnie 4:1. Základný kameň úspechu položili domáci už v prvom polčase, keď po góloch Ondáka, Remeka a Lončíka viedli 3:0. Hosťom síce gólom Dudoňa svitla iskierka nádeje, ale tú zhasil v zápase dvojgólový Remek. Domáci sa tak priblížili vedúcej Ďurčinej na rozdiel jediného bodu. Trnové privítalo Podhorie a už od úvodu potvrdzovalo rolu favorita. Odmenou domácich bol gól, ktorého autorom bol Jaríček. Hostí však gól nezlomil, práve naopak, po dvoch góloch Badžgoňa a jednom góle Chodelku viedli po prvom polčase 1:3. Po zmene strán domáci pridali na aktivite a góly Hlbočana a Repkovského znamenali, že sa tímy rozišli zmierlivo po remíze 3:3. Posledný Babkov pricestoval na pôdu Kuneradu, ale úvod zápasu mal ako zo zlého sna a už v 6. minúte po góloch Martinku a Horníka prehrával 2:0. Jedenásť minút po zmene strán stanovil na konečných 3:0 Valúch. Dolná Tižina doma prevalcovala Lietavu a vyhrala 8:0. za domácich sa dvakrát presadil Marek Šmehyl a po jednom presnom zásahu pridali Marek Šmehyl, Filip Šmehyl, Bela, Krajíček, Ďurica a Ďurina.  

Ďurčiná mala voľno.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku III. DOXXbet triedy "A" dospelých nájdete tu.

Súvisiaci obsah

  • Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku  2022/2023
    05.08.2022
    Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku 2022/2023Rozpis súťaži pred nadchádzajúcim ročníkom si môžete stiahnuť na odkaze nižšie.
    05.08.2022
  • Skupiny prípraviek pre jarnú časť
    07.04.2022
    Skupiny prípraviek pre jarnú časťRozpis skupín prípraviek pre jarnú časť sezóny 2021/2022 je dostupný na odkaze nižšie.
    07.04.2022
  • Manuál prípraviek
    01.04.2022
    Manuál prípraviek ObFZ Žilina je lídrom a priekopníkom organizácie týchto súťaží v rámci celého Slovenska. Myšlienka vedenia ObFZ Žilina Igora Krška z roku 2013 sa chvalabohu ujala a narástla do dnešného rozmeru. Kompletný manuál prípraviek je dostupný na stiahnutie nižšie.
    01.04.2022
  • Online seminár prvej pomoci
    22.03.2022
    Online seminár prvej pomociVážení páni predsedovia, funkcionári, rozhodcovia a delegáti, dovoľte, aby som vám zaslal link na online seminár k prvej pomoci. Mám za to, že keď sa niečo prihodí na ihrisku, lepšie je byť pripravený ako prekvapený. Preto sme sa týmto videom rozhodli zaškoliť rozhodcov. Využiť ho samozrejme môžete všetci, aj kluby pre svojich trénerov a hráčov, aby vedeli reagovať a podať prvú pomoc, kým príde sanitka. Prvá pomoc zachraňuje životy, platí to aj na ihrisku. V poslednej dobe sa stalo viacero nepríjemných situácii, ktoré si vyžadovali zásah prvej pomoci. Verím kolegovia, že aj toto bude pre vás dobrá pomôcka, ako posunúť našu futbalovú rodinu o čosi ďalej. S úctou Igor Krško
    22.03.2022
  • Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov
    22.03.2022
    Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcovV dokumente, ktorý nájdete v texte nižšie, je uvedená aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov.
    22.03.2022
  • Mimoriadna správa - Pomoc Ukrajine
    10.03.2022
    Mimoriadna správa - Pomoc UkrajineVážení zástupcovia futbalových klubov, z dôvodu výnimočnej situácie panujúcej na území Ukrajiny spojenej s príchodom vojenských utečencov k nám Vás chceme informovať, že podporujeme každú formu pomoci, ktorú môžete poskytnúť futbalistom/futbalistkám. Chceme Vás v tom podporiť, hlavne čo sa týka prijatia mladých futbalistov/futbalistiek a ich zaradenia do tréningového procesu.
    10.03.2022
  • Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!
    07.02.2022
    Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!Voľby nevyhral. Predseda ObFZ Žilina Igor Krško (51) po neúspešnej kandidatúre na post šéfa Stredoslovenského futbalového zväzu nám v otvorenej spovedi povedal mnohé príčiny jeho neúspechu. Od zákulisných intríg až po anonymné hanopisy či korupciu v podaní teplákové súpravy toho narátal viac než dosť. Napriek absurdnej realite a stave spoločnosti na futbal v budúcnosti podľa vlastných slov nezanevrie.
    07.02.2022
  • Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
    Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
  • Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu
    16.01.2022
    Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzuV priloženom linku nižšie môžete nájsť príhovor predsedu ObFZ Igora Krška a zároveň kandidáta na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu pred blížiacimi sa voľbami.
    16.01.2022
  • EURÁ z EURA
    06.01.2022
    EURÁ z EURAVážení ISSF manažéri, pripomíname vám možnosť prihlásiť sa do infraštruktúrneho projektu SFZ s názvom „EURÁ z EURA“.
    06.01.2022
  • Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
    Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
  • Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnosti
    05.11.2021
    Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnostiPočas volebnej konferencie Oblastného futbalového zväzu Žilina vystúpili s príhovorom viacerí rečníci. Jedným z nich bol aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik (58), ktorému sme položili po výsledkoch volieb pár otázok.
    05.11.2021