Novinky

Sumár 18. kola

(Autor: Matej Krško)
Matej Krško|25. apr 2018 o 00:00

Bláznivý víkend v bláznivom aprílovom počasí priniesol v ostatnom kole viaceré vysoké debakle, prekvapenia, ale aj potvrdenia papierových predpokladov. To najdôležitejšie z uplynulého víkendu sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

(Autor: Matej Krško)

DOSPELÍ

I. DOXXbet trieda

18. kolo prinieslo šláger ako bič, keď Kotešová privítala na svojej pôde lídra z Lietavskej Lúčky. Domáci sa "zahryzli" do hostí a už po úvodnej polhodine si vypracovali pohodlné trojgólové vedenie vďaka Tabakovi a dvom gólom Krajčiho. V úvode druhého polčasu videl domáci strážca svätyne Lejtrich červenú kartu a hosťom svitla malá nádej. Do konca duelu však skóroval už len domáci Valášek a stanovil na konečných 4:0. V zápase z opačného pólu tabuľky sa zrodilo víťazstvo dovtedy posledného Považského Chlmca nad predposlednou Strážou rozdielom triedy 3:0, keď sa postupne presadili Andreanský, Gašpierik a Kodaj. Chlmec sa touto výhrou odpútal odo dna tabuľky, na ktorom ho vystriedala zdolaná Stráža. V Kolároviciach to dlho vypadalo na bezgólovú remízu. Sedem minút pred koncom však nariadený pokutový kop premenil Kendy a rozhodol o najtesnejšej prehre hosťujúcej Bitarovej. Výhodu domáceho trávnika využilo aj Veľké Rovné, ktoré si doma bez problémov poradilo s Kamennou Porubou pomerom 3:0. Dramatický zápas videli diváci v Hornom Hričove. Nededza sa zásluhou Mravca a Franeka dostala do dvojgólového vedenia, ale ešte pred koncom prvej polovice vrátil domácich do zápasu Zelník. Tri minúty po zmene strán vrátil hosťom dvojgólové vedenie Remek, ale Horný Hričov zásluhou Marčiša, Adamca a Makovického dokonal fantastický obrat a zvíťazil 4:3. Česť hostí v tomto kole zachraňovali Gbeľany, ktoré uspeli v Zástraní, keď vyhrali 2:5. Výhra hostí sa však nerodila ľahko, keďže na úvodný gól Adamovského odpovedali domáci zásahmi Jančiho a Gašpierika. Hostia však ešte do polčasu opäť strhli vedenie na svoju stranu zásluhou Jadroňa a Adamovského. Po zmene strán závršil hetrik Adamovský a konečný rezultát podčiarkol druhým gólom v zápase Jadroň.

Bánová B mala voľno.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku I. DOXXbet triedy dospelých nájdete tu.

II. DOXXbet trieda

Najväčšie prekvapenie sa udialo v Turí, kde domáci futbalisti zdolali Dlhé Pole 2:1. Hrdinom domácich bol dvojgólový Franek. "Veselo" bolo v Mojši, kam zavítali Hôrky. Vedenia sa ujali už v 8. minúte domáci, keď sa presadil Káčer. 10 minút po zmene strán vyrovnal Červený, čo neuniesol domáci brankár Nikrmajer, ktorý videl zbytočnú červenú kartu. Domáci dohrávali oslabení, ale aj napriek tomu sa opäť dostali do vedenia zásluhou Káčera. V 87. minúte zabránil domáci Hubočan gólu rukou začo videl červenú kartu a hostia mali výhodu pokutového kopu. Ten však Červený nepremenil a domáci si tri body už nenechali ujsť. Nedarí sa Divine, ktorá na domácej pôde podľahla Hliníku 1:3. Michalec síce poslal domácich do vedenia, ale potom dávali góly už len hostia. Najskôr vyrovnal Gajdošík, aby v druhom polčase rozhodol o výhre hostí Čebek, autor dvoch gólov. V zápase tabuľkových susedov Petrovíc a Hlbokého sa zrodila remíza 2:2. Na domácej strane sa do čierneho trafili Mäsár a Mokryš, za hostí boli úspešní Paták a Vaškovič. Rolu lídra potvrdilo v zápase s druhou Tepličkou "B" Jablonové. Domáci vykročili do zápasu správnou nohou, keďže už v 10. minúte viedli 2:0. V 56. minúte zvýšil na rozdiel troch gólov Kecík. Hostia už len korigovali na konečných 3:1 zásluhou Poliaka. Pohodlnú výhru si pripísal aj Rašov, ktorý na domácej pôde zdolal Nezbudskú Lúčku 4:0. Góly domácich vsietili postupne Klapčík, Feranc, Kardoš a Kresáň. Na uplynulý víkend by najradšej zabudli Krasňany, ktoré si z Hvozdnice odviezli potupný debakel 7:0. Za domácich sa hetrikom blysol Mračník, dva góly pridal Pobiják a do streleckej listiny sa zapísali aj Cedzo s Mišejkom.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku II. DOXXbet triedy dospelých nájdete tu.

III. DOXXbet trieda "A"

Až 8 gólov padlo do siete Kuneradu, ktorý privítala na svojej pôde Ďurčiná. Domáci vyhrali už prvý polčas 6:0, keď sa aštyrikrát presadil Gabaj a dvakrát Kozarec. V druhom dejstve ešte prikrášlili výrhu domácich Arpáš a Kotrík. Rovnaký počet gólov padol aj Stráňavách, kde miestna rezerva zdolala Lietavu pohodlne 6:2. Hetrikom sa blysol domáci Rastislav Vacek. Papierové predpoklady naplnilo po výhre 4:1 nad Babkovom aj Trnové. Výhru domácich zariadil dvojgólový Turčan, ktorému sekundoval Repkovský a Hlbočan. Čestný úspech hostí zaznamenal tri minúty pred koncom Martinka. Stopercentú úspešnosť domácich potvrdila Dolná Tižina, ktorá zdolala Zádubnie 3:1. Domáci síce po prvej polovice prehrávali, ale dvomi gólmi Janíčka a jednom Šmehýla sa im podarilo dokonale zvrátiť priebeh duelu.

Podhorie malo voľno.
Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku III. DOXXbet triedy "A" dospelých nájdete tu.

III. DOXXbet trieda "B"

Vedúce Brodno sa doma podelilo o body so Súľovom, keď remizovalo 1:1. Skóre duelu otvoril po premenej penalte Kňazovič, ale bod pre hostí zariadil Skotnický. Pšurnovice dokázali na domácej pôde zdolať Hrabové 2:1 po presných zásahoch Lovása a Macošinca. Hostia sa zmohli už len na skorigovanie gólom Remeša. Druhé Ovčiarsko si poradilo s Divinkou - Lalinkom pohodlne 5:1, aj keď po prvom polčase ukazovalo skóre na tabuli nerozhodný stav 1:1. O výhre domácich rozhodli dvojgóloví strelci Sabo a Hrošovský. Dolný Hričov nastúpil na zápas proti Hričovskému Podhradiu len s desiatimi hráčmi, čo sa odzrkadlilo aj na konečnom stave. Úspešnými strelcami na strane hostí boli postupne Sekáč, Rašovec, Bobáň, Kucej, Košík a Puchoň.

Podrobné výsledky, zostavy, štatistiky a tabuľku III. DOXXbet triedy "B" dospelých nájdete tu.

Súvisiaci obsah

  • Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku  2022/2023
    05.08.2022
    Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku 2022/2023Rozpis súťaži pred nadchádzajúcim ročníkom si môžete stiahnuť na odkaze nižšie.
    05.08.2022
  • Skupiny prípraviek pre jarnú časť
    07.04.2022
    Skupiny prípraviek pre jarnú časťRozpis skupín prípraviek pre jarnú časť sezóny 2021/2022 je dostupný na odkaze nižšie.
    07.04.2022
  • Manuál prípraviek
    01.04.2022
    Manuál prípraviek ObFZ Žilina je lídrom a priekopníkom organizácie týchto súťaží v rámci celého Slovenska. Myšlienka vedenia ObFZ Žilina Igora Krška z roku 2013 sa chvalabohu ujala a narástla do dnešného rozmeru. Kompletný manuál prípraviek je dostupný na stiahnutie nižšie.
    01.04.2022
  • Online seminár prvej pomoci
    22.03.2022
    Online seminár prvej pomociVážení páni predsedovia, funkcionári, rozhodcovia a delegáti, dovoľte, aby som vám zaslal link na online seminár k prvej pomoci. Mám za to, že keď sa niečo prihodí na ihrisku, lepšie je byť pripravený ako prekvapený. Preto sme sa týmto videom rozhodli zaškoliť rozhodcov. Využiť ho samozrejme môžete všetci, aj kluby pre svojich trénerov a hráčov, aby vedeli reagovať a podať prvú pomoc, kým príde sanitka. Prvá pomoc zachraňuje životy, platí to aj na ihrisku. V poslednej dobe sa stalo viacero nepríjemných situácii, ktoré si vyžadovali zásah prvej pomoci. Verím kolegovia, že aj toto bude pre vás dobrá pomôcka, ako posunúť našu futbalovú rodinu o čosi ďalej. S úctou Igor Krško
    22.03.2022
  • Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov
    22.03.2022
    Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcovV dokumente, ktorý nájdete v texte nižšie, je uvedená aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov.
    22.03.2022
  • Mimoriadna správa - Pomoc Ukrajine
    10.03.2022
    Mimoriadna správa - Pomoc UkrajineVážení zástupcovia futbalových klubov, z dôvodu výnimočnej situácie panujúcej na území Ukrajiny spojenej s príchodom vojenských utečencov k nám Vás chceme informovať, že podporujeme každú formu pomoci, ktorú môžete poskytnúť futbalistom/futbalistkám. Chceme Vás v tom podporiť, hlavne čo sa týka prijatia mladých futbalistov/futbalistiek a ich zaradenia do tréningového procesu.
    10.03.2022
  • Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!
    07.02.2022
    Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!Voľby nevyhral. Predseda ObFZ Žilina Igor Krško (51) po neúspešnej kandidatúre na post šéfa Stredoslovenského futbalového zväzu nám v otvorenej spovedi povedal mnohé príčiny jeho neúspechu. Od zákulisných intríg až po anonymné hanopisy či korupciu v podaní teplákové súpravy toho narátal viac než dosť. Napriek absurdnej realite a stave spoločnosti na futbal v budúcnosti podľa vlastných slov nezanevrie.
    07.02.2022
  • Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
    Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
  • Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu
    16.01.2022
    Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzuV priloženom linku nižšie môžete nájsť príhovor predsedu ObFZ Igora Krška a zároveň kandidáta na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu pred blížiacimi sa voľbami.
    16.01.2022
  • EURÁ z EURA
    06.01.2022
    EURÁ z EURAVážení ISSF manažéri, pripomíname vám možnosť prihlásiť sa do infraštruktúrneho projektu SFZ s názvom „EURÁ z EURA“.
    06.01.2022
  • Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
    Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
  • Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnosti
    05.11.2021
    Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnostiPočas volebnej konferencie Oblastného futbalového zväzu Žilina vystúpili s príhovorom viacerí rečníci. Jedným z nich bol aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik (58), ktorému sme položili po výsledkoch volieb pár otázok.
    05.11.2021