Novinky

IV. ročník turnaja prípraviek O pohár predsedu ObFZ - informácie

Matej Krško|12. okt 2018 o 00:00

O  POHÁR  PREDSEDU  ObFZ ŽILINA

ročník: U10 (r.n. po 1.1.2008 a mladší)

dátum: 10.11.2018

miesto: futbalová hala v Korni (www.footballhall.eu)


PROPOZÍCIE: 

8.15 HOD. OTVORENIE TURNAJA 

Počet mužstiev : xxx,  Povrch, bránky : 3 ihriská, krytá umelá tráva 47 x 25 m, bránky 2 x 5m.

Hrací čas : 18 minút. 

Počet zápasov: 8

Počet hráčov: 5 + 1.

Systém hry: 3 základné skupiny (každý s každým, 4 zápasy), finále: skupina 1 – 5. (4 zápasy), skupiny o 6 – 10 miesto, 11 – 15 miesto. 

Poradie v skupine rozhoduje: počet bodov vzájomný zápas /(mini tabuľka), rozdiel skóre, viac strelených gólov.  

Do finálovej skupiny postupujú víťazi skupín a ďalší dvaja, ktorí získajú najviac bodov, strelia viac gólov, najmenej gólov dostanú.


Štartovné: 40 Eur/tím - v štartovnom nie je zahrnutý obed.


Obed si môžete zabezpečiť v penzióne Kriváň. 

Penzión Kriváň 

Korňa č. 509 

023 21 Korňa, Slovenská Republika. 

krivan.penzion@gmail.com 

Telefonické Kontakty: 

Prevádzka Penzión Kriváň 

+421 907 080 333, +421 907 499 423, +421 907 539 803 


Pravidlá hry: 

Brankár rozohráva po prerušení hry aj v hre (rukou alebo nohou) z pokutového územia len do polovice ihriska. Lopty sa musí dotknúť spoluhráč na vlastnej polovičke ihriska. Ak vyvedie loptu v hre z pokutového územia stáva sa hráčom a môže rozohrať cez polovičku ihriska. 

V prípade, že brankár poruší toto pravidlo, zahráva súperove družstvo aut z priesečníka poliacej a postrannej čiary. 

Pokutový kop sa zahráva zo vzdialenosti 7 m.     

Postavenie brániacich hráčov je vo vzdialenosti minimálne 5 m. 

Autové vhadzovanie sa zahráva prihrávkou spoluhráčovi zo zeme alebo vedením lopty zahrávajúcim hráčom do ihriska.                                                                                                                                                          Hráč nesmie po zahraní priamo z autu streliť gól. Rozhodca hodnotí úmysel rozohrávajúceho hráča t.j. aut rozohrávajúci hráč vystrelí priamo na bránku súpera a brankár sa jej dotkne, ale lopta skončí v sieti. GÓL NEPLATÍ!!! Rozohráva sa päťka. 

Postavenie brániaceho hráča musí byť 3metre od hráča, ktorý aut rozohráva. 

Po dotyku lopty o strop rozohráva súper z polovice ihriska autové vhadzovanie. 

Čas sa nezastavuje pri prerušení hry, len na žiadosť rozhodcu pri ošetrení hráča. 

Žltá karta - hráč je vylúčený na 2 minúty. Ak počas oslabenia družstvo dostane gól, vylúčený hráč sa môže vrátiť do hry. 

Červená karta- hráč je vylúčený na 2 minúty a do zápasu už nemôže zasiahnuť a má stop aj na 1 nasledujúci zápas. Družstvo hrá v oslabení 2 minúty bez ohľadu či dostalo gól. 

Ostatné pravidla sú zhodné so štandardnými pravidlami futbalu.

 

PROSÍME, UPOZORNITE HRÁČOV, ABY SI PRED TURNAJOM  VYČISTILI  HRACÚ  OBUV. 


Organizátor si vyhradzuje právo zmeny systému stretnutí. Účastníci turnaja nie sú organizátorom poistení a organizátor nezodpovedá za fyzickú ujmu alebo materiálnu stratu v súvislosti s účasťou na turnaji. Za správanie, dodržiavanie organizačných a bezpečnostných usmerní v celom areáli a za zaistenie osobných vecí a cenností zodpovedajú realizačné tímy družstiev. 


BEZPEČNOSTNÉ A INÉ USMERNENIA 

a) hráči nemajú povolený vstup na skalku pred halou Futbalová Aréna z dôvodu vysokého nebezpečenstva vážneho zranenia, prosím upozornite na toto ustanovenie aj rodičov 

b) rodičia, fanúšikovia a ďalšie osoby s výnimkou hráčov, realizačného tímu, rozhodcov a organizátorov nemajú povolený vstup za bielu čiaru hlavného ihriska (ani aktuálna hracia plocha, ani priestor na striedačku) 

c) každý tím je povinný udržiavať poriadok na hracej ploche a v priestore na striedanie (odniesť z hracej plochy a priestoru na striedanie všetky svoje prázdne fľaše, fľaše na trávnik odkladať len uzavreté a pod.) 

d) platí prísny zákaz vstupu na ihrisko so žuvačkou, sklom, alkoholickými nápojmi, kofolou a inými sladkými nápojmi. 

e) psy nemajú povolený vstup do objektu Futbalovej Arény 

f) v súlade s prevádzkovým poriadkom Futbalovej Arény treba prípadný úraz hlásiť organizátorovi turnaja, prípadne asistentke 


ORGANIZAČNÉ POKYNY A HARMONOGRAM TURNAJA 


a) registrácia na turnaj (vrátane vyplatenia štartovného) prebieha ráno v deň konania turnaja. Je potrebné, aby hráči mali so sebou kartičku poistenca. 

b) stravu si účastníci hradia na vlastné náklady. Je možnosť zakúpiť si občerstvenie v bufete v hale alebo Bowling Clube, prípadne si objednať obed v Penzióne Kriváň. 

c) podľa prevádzkového poriadku sú hráči povinní mať TURFY, prípadne inú vhodnú obuv ( s označením AG). Pre účastníkov turnaja do 15 rokov platí výnimka, obuv však musí byť čistá. 

d) ubytovanie v Penzióne Kriváň si tímy môžu zabezpečiť cez e-mailovú adresu krivan.penzion@gmail.com 

e) zápasy sú naplánované s minimálnou prestávkou, povinnosťou tímu je byť na striedačke 5 minút pred začiatkom zápasu 


Žiadame všetky zúčastnené družstvá aby sa dostavili v časovom predstihu kvôli zahájeniu turnaja.

VYHODNOTENIE TURNAJA (za účasti všetkých družstiev !!!)


v Žiline 9.10.2018

Ing. Igor  KRŠKO   v.r.                                                        Ján  Capko   v.r.

predseda ObFZ                                                                    predseda  TMK  ObFZ

Súvisiaci obsah

  • Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku  2022/2023
    05.08.2022
    Rozpis futbalových súťaží riadených ObFZ Žilina v súťažnom ročníku 2022/2023Rozpis súťaži pred nadchádzajúcim ročníkom si môžete stiahnuť na odkaze nižšie.
    05.08.2022
  • Skupiny prípraviek pre jarnú časť
    07.04.2022
    Skupiny prípraviek pre jarnú časťRozpis skupín prípraviek pre jarnú časť sezóny 2021/2022 je dostupný na odkaze nižšie.
    07.04.2022
  • Manuál prípraviek
    01.04.2022
    Manuál prípraviek ObFZ Žilina je lídrom a priekopníkom organizácie týchto súťaží v rámci celého Slovenska. Myšlienka vedenia ObFZ Žilina Igora Krška z roku 2013 sa chvalabohu ujala a narástla do dnešného rozmeru. Kompletný manuál prípraviek je dostupný na stiahnutie nižšie.
    01.04.2022
  • Online seminár prvej pomoci
    22.03.2022
    Online seminár prvej pomociVážení páni predsedovia, funkcionári, rozhodcovia a delegáti, dovoľte, aby som vám zaslal link na online seminár k prvej pomoci. Mám za to, že keď sa niečo prihodí na ihrisku, lepšie je byť pripravený ako prekvapený. Preto sme sa týmto videom rozhodli zaškoliť rozhodcov. Využiť ho samozrejme môžete všetci, aj kluby pre svojich trénerov a hráčov, aby vedeli reagovať a podať prvú pomoc, kým príde sanitka. Prvá pomoc zachraňuje životy, platí to aj na ihrisku. V poslednej dobe sa stalo viacero nepríjemných situácii, ktoré si vyžadovali zásah prvej pomoci. Verím kolegovia, že aj toto bude pre vás dobrá pomôcka, ako posunúť našu futbalovú rodinu o čosi ďalej. S úctou Igor Krško
    22.03.2022
  • Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov
    22.03.2022
    Aktuálna klubová príslušnosť rozhodcovV dokumente, ktorý nájdete v texte nižšie, je uvedená aktuálna klubová príslušnosť rozhodcov.
    22.03.2022
  • Mimoriadna správa - Pomoc Ukrajine
    10.03.2022
    Mimoriadna správa - Pomoc UkrajineVážení zástupcovia futbalových klubov, z dôvodu výnimočnej situácie panujúcej na území Ukrajiny spojenej s príchodom vojenských utečencov k nám Vás chceme informovať, že podporujeme každú formu pomoci, ktorú môžete poskytnúť futbalistom/futbalistkám. Chceme Vás v tom podporiť, hlavne čo sa týka prijatia mladých futbalistov/futbalistiek a ich zaradenia do tréningového procesu.
    10.03.2022
  • Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!
    07.02.2022
    Úprimný Igor Krško po neúspešných voľbách: Niektorým delegátom za hlas sľubovali aj teplákové súpravy!Voľby nevyhral. Predseda ObFZ Žilina Igor Krško (51) po neúspešnej kandidatúre na post šéfa Stredoslovenského futbalového zväzu nám v otvorenej spovedi povedal mnohé príčiny jeho neúspechu. Od zákulisných intríg až po anonymné hanopisy či korupciu v podaní teplákové súpravy toho narátal viac než dosť. Napriek absurdnej realite a stave spoločnosti na futbal v budúcnosti podľa vlastných slov nezanevrie.
    07.02.2022
  • Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
    Oznam matričnej komisie
    07.02.2022
  • Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu
    16.01.2022
    Príhovor Igora Krška pred blížiacimi sa voľbami na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzuV priloženom linku nižšie môžete nájsť príhovor predsedu ObFZ Igora Krška a zároveň kandidáta na predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu pred blížiacimi sa voľbami.
    16.01.2022
  • EURÁ z EURA
    06.01.2022
    EURÁ z EURAVážení ISSF manažéri, pripomíname vám možnosť prihlásiť sa do infraštruktúrneho projektu SFZ s názvom „EURÁ z EURA“.
    06.01.2022
  • Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
    Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2022!
    22.12.2021
  • Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnosti
    05.11.2021
    Futbalový prezident Ján Kováčik : Vytvorme vďaka nášmu športu oázu slušnostiPočas volebnej konferencie Oblastného futbalového zväzu Žilina vystúpili s príhovorom viacerí rečníci. Jedným z nich bol aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik (58), ktorému sme položili po výsledkoch volieb pár otázok.
    05.11.2021