Správy

VII. liga PLETIVA: Trakovice sa neobávajú žiadneho súpera

Emanuel Cuninka|6. okt 2016 o 02:00

Poradie mužstiev v VII. lige PLETIVA sa od víkendu k víkendu výrazne mení a stále nie je jasný favorit súťaže.  O popredné miesta v tabuľke sa pobijú viaceré mužstvá. Jedným z nich sú aj TJ Družstevník Trakovice, ktoré zažívajú výhry aj prehry, posuny v tabuľke, ale ich cieľom, ako aj v iných  mužstvách je umiestniť sa čo najlepšie. Trakovice trénuje už druhú sezónu Ivan Krajčovič, ktorý v minulosti pôsobil v klube aj ako predseda. Neskôr z klubu odišiel, jednu sezónu trénoval v Žlkovciach, chvíľku sme ho mohli vidieť v Bučanoch a Leopoldove, no napokon sa vrátil späť do Trakovíc, kde má s mužstvom určité ciele, o ktorých nám aj niečo porozprával. 

Posledný zápas ste odohrali doma s Veselým. Prehrali ste 0:1. Zhodnotili by ste tento zápas ako náročný?

Súper prišiel s dobrou defenzívnou taktikou a vyšlo im to. Určite by som zhodnotil tento zápas ako ťažký. My sme na to boli aj pripravení, pretože Veselé predtým vyhralo v Bojničkách a doma porazili Chtelnicu. Zápas bol vyrovnaný, my sme boli herne lepší, mali sme aj loptu viacej na kopačkách, bohužiaľ sa nám nepodarilo dať žiadny gól a súperom áno.

Od prvého miesta po siedme v tabuľke je len štvorbodový rozdiel. Poradie mužstiev sa od kola ku kolu výrazne mení. Aj vy ste minulý týždeň obsadili druhé miesto, po víkendovej prehre je to aktuálne piate miesto. Ako by ste zhodnotili kvalitu mužstiev v VII. lige PLETIVA? Sú tieto kvality vyrovnané?

Vyzerá to v tejto lige tak, že každý môže poraziť každého, či už je to prvých sedem mužstiev, ale aj tie zvyšné mužstvá môžu prekvapiť a poriadne potrápiť súpera. Možno Banka je jediná, ktorá trochu zaostáva. Ale keď si vezmete aj spätne tie zápasy, napríklad Koplotovce prehrali v Moravanoch nad Váhom, ktoré sa momentálne nachádzajú na druhom mieste od konca a  Koplotovce sú v tabuľke tretie. Táto súťaž je veľmi vyrovnaná a vyzerá to tak, že zatiaľ si žiadne mužstvo nedokáže regulárne udržať stabilné výkony povedzme aspoň päť kôl za sebou. Dve, tri kolá sa vyhrá a potom prídu prehry, často aj nečakané.

Cez víkend hráte vonku s Ostrovom, potom vás ešte čakajú Bojničky a Chtelnica. Obávate sa niektorého z týchto súperov? Ako vidíte svoje šance?

Áno, teraz v najbližšom kole nás čaká vonku Ostrov, kde sa nám nezvykne príliš dobre dariť. Potom nás domá čakajú Bojničky, nasleduje Chtelnica a Pečeňady. Dá sa povedať, že už teraz cez víkend Veselé odštartovalo sériu zápasov s „ťažšími“ mužstvami, ktoré sú v strede a v popredí tabuľky. Neobávame sa ani jedného z týchto súperov, videli sme ich už hrať v minulých sezónach a uhrali sme s nimi pomerne dobré výsledky. Nikto nie je neporaziteľný a so všetkými sa dá vyhrať, len nemôžeme mať strach pred žiadnym súperom.

Vy ste už odohrali aj zápas s nováčikom v súťaži, s Moravanmi nad Váhom. Tento zápas ste vyhrali 4:2, ako by ste ich zhodnotili ako súpera?

Nemôžem im odoprieť to, že boli snaživí. Možno len chvíľu potrvá, lež sa zabehnú ako mužstvo, pretože v Moravanoch sa dlho futbal nehral, takže sa musia trochu zohrať, a lež sa zabehnú aj do VII. ligy. Ale myslím si, že odohrali celkom dobrý zápas a taktiež si myslím, že ešte potrápia viacerých súperov, či už doma alebo aj vonku.

 

 

Aké sú vaše ciele s týmto mužstvom?

Čo sa týka cieľov alebo nejakej vízie do budúcna, chceme zabojovať o popredné miesta. Táto súťaž, ako som už spomínal, je veľmi vyrovnaná. Napríklad my sme minulý rok porazili Dolný Lopašov doma aj vonku a tí si vybojovali postup do VI. ligy. Takže všetko sa dá, nič nie je nemožné. Horšie je vydolovať z týchto hráčov víkend čo víkend rovnaký výkon. Problémom je to, že mnohí z nich chodia do práce na zmeny, robia dvanástky, potom netrénujú, alebo nemôžu prísť na zápas v nedeľu, pretože sú v práci. Toto je podľa mňa najväčší problém dedinského futbalu a teraz nemyslím len Trakovice. Teraz sme hrali po prvýkrát asi tri razy po sebe v rovnakej zostave za rok a pol.

V Trakoviciach máte pomerne mladý káder, väčšina hráčov je do 25 rokov. Ako by ste zhodnotili vy svoje mužstvo?

My sme mužstvo, ktoré nemá nejakého lídra spomedzi hráčov, bez ktorého by sme mali problém uhrať zápas. Všetci chlapci sú tu seberovní a je to dosť vyrovnané mužstvo. Momentálne mám štyroch hráčov zranených, ktorí by nehovorím,  že pravidelne, ale určite by hrávali  v základnej zostave. Všetci chlapci, ktorí sú tu sa musia zaslúžiť o to miesto na zápase, musia trénovať a keď dostatočne trénujú určite dostanú šancu ukázať čo je v nich aj na trávniku. 

V sezóne 2014/2015 sa Trakovice umiestnili na predposlednom mieste v tabuľke. Odvtedy prišlo v mužstve k viditeľnému zlepšeniu napriek faktu, že káder sa od tejto sezóny výrazne nezmenil. V čom podľa vás spočíva toto zlepšenie?

Áno, káder sa od tej sezóny  výrazne nepomenil. Skôr si myslím, že možno mladí chlapci trošku dozreli, uvedomili si, že futbal je aj o vášni, že chcú hrať futbal, prečo chcú hrať futbal, koho tým reprezentujú  a aký to má celé zmysel. Máme zrekonštruovaný štadión, areál vyzerá tak ako možno aj nikde na okolí, na čom mal veľký podiel aj starosta obce. Už len trávnik by sme potrebovali vylepšiť (smiech).  A možno aj chlapci si uvedomili, že sa tu pre nich niečo robí a teraz je to všetko  na dobrej ceste potiahnuť to aj vyššie. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: