Aktuality

VI. liga MEVA SPORT: Siladice ťahajú šnúru desiatich zápasov bez prehry

Emanuel Cuninka|16. mar 2017 o 01:00

TRNAVA (ObFZ Trnava/Martina Radošovská) - Neporaziteľnosť Siladíc už desať zápasov

Siladice úspešne odštartovali jarnú časť súťaže a po dvoch kolách sa tešia šiestim vybojovaným bodom. Prvý zápas vyhrali s Veľkým Orvišťom 0:7, v poslednom kole zdolali Dechtice 3:1 a v nasledujúcom zápase pocestujú do Šulekova. O mužstve nám viacej porozprával tréner Daniel Rau.

Prvé dva zápasy jarnej časti súťaže ste vyhrali, naštartoval vás tento úspech?

Určite áno, pretože sa nám podarilo získať šesť potrebných bodov za dva zápasy, aj keď po hernej stránke tam vidím ešte isté rezervy.  Aj napriek víťazstvám sa našli nejaké nedostatky, na ktorých treba popracovať.

Ako by ste zhodnotili posledný zápas s Dechticami?

Zápas s Dechticami bol obojstranne kvalitný, bol to bojovný a behavý zápas. Myslím, že každý z hráčov podal dobrý výkon a dá sa povedať, že išiel na maximum. V zápase sme mali dosť šancí, z ktorých sa nám podarilo premeniť na gól len tri. Za Dechtice chytal Martin Sedláček, ktorý má skúsenosti aj z vyšších súťaží, takže vie prečítať útočníka a aj napriek tomu, že sme mali viacero čistých šancí, väčšina sa mu podarila vychytať.

Nastali počas zimy nejaké zmeny v kádri?

Do „A“ mužstva sme zapojili dorastencov, spomeniem napríklad Ondreja Lopúcha , Mareka Ertla, či Lukáša Trnovca, ktorý s nami hrával už aj na jeseň. Chlapci sú šikovní, majú talent, pomaly sa zapracovávajú do mužstva a myslím si, že v budúcnosti budú dobrými náhradami za starších hráčov. Cudzie posily nemáme, nakoľko nedisponujeme ani finančnými prostriedkami v takej miere, aby sme si to mohli dovoliť. Pracujeme s domácimi hráčmi a najmä s odchovancami.

Začiatok jesennej časti súťaže sa vám moc nevydaril, po 7. kole ste sa nachádzali v spodnej časti tabuľky so štyrmi bodmi, čo sa odvtedy zmenilo?

Áno, začiatok sezóny nám nevyšiel podľa predstáv,  ale vtedy sme si povedali, že musíme začať poriadne hrať, čo sa nám aj podarilo, ale v konečnom dôsledku sa snažíme tabuľkou príliš nezaoberať. Myslím, že k zmene prispela aj lepšia dochádzka na tréningy, nie je ukážková, ale určite je celkom dobrá. V zimnej príprave sme začali spájať tréning „A“ mužstva s niektorými staršími dorastencami, boli sme aj na sústredení v Kráľovej Lehote, takže z mojej strany som s tréningovou časťou celkom spokojný. Navyše si myslím, že nám veľmi pomohla aj brankárska zmena v podobe Mareka Dúckeho.

Po 17. kole sa držíte v tabuľke na 7. mieste. Máte stanovené aj nejaké ciele, ktoré by ste v jarnej časti chceli dosiahnuť?

Konkrétny cieľ nemáme stanovený, skôr ideme od zápasu k zápasu. Momentálne ťaháme šnúru desiatich vydarených zápasov po sebe, počas ktorých sme nezaznamenali prehru.  Ale hlavne chceme ukázať peknú hru, a že vieme hrať futbal. Príliš veľké ambície v mužstve nemáme, myslím si, že v najhoršom prípade by sme však mohli skončiť do deviateho miesta, už aj z dôvodu možného odhlásenia mužstiev z V. ligy. Našim prvoradým cieľom je zapracovať mladých hráčov do mužstva.

Momentálne je prvá polovica tabuľky pomerne vyrovnaná, od 1. po 8. miesto je rozdiel len štyri body, na základe čoho sa dá predpokladať, že najbližšie kolá sa poradie mužstiev bude ešte výrazne meniť. Označili by ste niektoré z mužstiev za lídra súťaže?

Od Dolnej Krupej po prvé miesto je skutočne len malý bodový odstup, čo naznačuje, že mužstvá sú dosť vyrovnané. Prvá trojica mužstiev, teda Horná Krupá, Zeleneč, Zavar sú kvalitnými súpermi. S Hornou Krupou a Zavarom sme remizovali, so Zelenčom sme dokonca prehrali . Na zápasy s týmito súpermi sa tešíme, pretože to budú kvalitné zápasy a pôjdeme na ne s veľkým rešpektom Ale ťažko hovoriť kto je lídrom alebo kto vyhrá súťaž, pretože po ôsme miesto je to nabité a stačí aby niekomu vyšlo pár zápasov za sebou a bude hneď v popredí tabuľky. Celé to bude o pár zápasoch, ale ako som spomínal, my moc na tabuľku nepozeráme.

Martin Laurinec je zatiaľ najlepším strelcom VI. ligy, cez zimu sa dostal do najlepšej jedenástky All Stars ObFZ Trnava, aký je to hráč?

Martin Laurinec je skúsený hráč o čom svedčia aj jeho góly. Má prehľad a vie veľmi dobre uchopiť šancu a premeniť ju na gól. Určite je pre mužstvo cenným hráčom a aj oporou. Samozrejme je pre mužstvo cenným hráčom každý, ale Martin je typ hráča, od ktorého sa mnohí, a najmä tí mladší, majú čo učiť. Označil by som ho za jedného z najkvalitnejších útočníkov v našej súťaži.  

Tento víkend vás čaká zápas so Šulekovom, ako vidíte svoje šance?

Osobne očakávam tvrdý a vyburcovaný zápas, pretože v Šulekove sa tak ľahko nevyhráva. Hráči sa na nás vždy vyhecujú, takže verím, že do zápasu pôjdu naplno. Navyše rátam s emóciami, či už zo strany hráčov, alebo divákov, preto je potrebné nenechať sa uniesť atmosférou, ísť do hry s rozumom a ukázať peknú hru. Samozrejme sa na zápas svedomito pripravujeme, aby nás nič neprekvapilo, ale určite by sme chceli zo Šulekova odísť s tromi bodmi.

Súvisiaci obsah