Aktuality

Predstavujeme účastníkov VIII. Ligy Mevasox

Emanuel Cuninka|27. júl 2016 o 02:00

VIII. liga MEVASOX: V Pastuchove hrajú pre domácich s domácimi, Sokolovce posilní Martin Bihári, Kočín-Lančár zatiaľ bez trénera, Žlkovce pripravujú veľké zmeny

VIII. liga MEVASOX bude mať okrem nového názvu aj desať účastníkov. Chýbať tu budú OŠK Horné Trhovište, ktorí sa zo súťaže odhlásili ešte v minulej sezóne a OŠK Moravany nad Váhom, ktorí súťaž vyhrali a postúpili do VII. ligy PLETIVA. Do piešťansko-hlohoveckej časti sa však vracajú PFK Piešťany a TJ Družstevník Šterusy. Prvé kolo štartuje 6. augusta a mužstvá čakajú posledné prípravné zápasy. Preto sme sa spýtali na zmeny v mužstvách, prebiehajúcu prípravu a očakávania do novej sezóny.

TJ Družstevník Pastuchov

„V kádri nastali minimálne zmeny. Skončil nám brankár Martin Minarovič, tak sme zobrali mladého osemnásťročného brankára z dorastu. Taktiež k nám z dorastu prišiel jeden chlapec do útoku. Máme mladý káder, vekový priemer je tak 19, 20 rokov,“ prezrádza tréner Pastuchova Jaroslav Valko. „Čo sa týka prípravy, bohužiaľ hodnotím ju slabo. Ešte dva týždne po sezóne sme hrali turnaj, a až teraz sme mali dva tréningy a odohrali sme jeden prípravný zápas. Chlapci sú rozutekaní po dovolenkách a v práci, takže tá príprava je náročnejšia, ale pomaly to ukladáme. Generálku budeme hrať doma s TJ Družstevníkom Vlčkovce, víkend pred súťažou. Porovnáme si sily hlohovecký a trnavský okres a zistíme ako sme na tom.“ Prvý súťažný zápas odohrá Pastuchov s mužstvom TJ Klas Dolné Trhovište.
Pastuchov sa v minulej sezóne umiestnil na 7. mieste a v nasledujúcej sezóne by chceli určite zabojovať o lepšie umiestnenie: „Chceli by sme skončiť okolo 4. miesta, ale uvidíme ako to bude, ako mladým chlapcom pôjde futbal. V Pastuchove hlavne hráme pre domácich s domácimi, v tíme nemáme žiadneho cudzieho hráča. Snažíme sa pomaly formovať a vybudovať mančaft, s ktorým by sme chceli o tri alebo štyri roky postúpiť do vyššej súťaže.“

TJ Sokolovce

„Z kádra neodišiel nikto, zostáva pôvodná zostava a doplní sa jedine posilou Martinom Bihárim, ktorý prišiel zo Smoleníc.” Tréner Sokoloviec Marián Paulovič je s prípravou spokojný: „Trénujeme trikrát v týždni a účasť na tréningoch sa mi zatiaľ páči. Chlapci majú chuť do hry. Teraz sme odohrali prípravný zápas s TJ Madunicami, ktorý sme vyhrali 6:2. Ďalší prípravný zápas, ktorý bude aj generálkou pred prvým súťažným zápasom, odohráme v sobotu s OTJ Bankou.“ Prvé súťažné kolo odohrajú Sokolovce doma s nováčikom PFK Piešťany.
„Robíme všetko preto, aby sme hrali hlavne zaujímavý futbal a potrápili súpera. Samozrejme cieľom je pobiť sa o prvú priečku a ak by sa nám sezóna vydarila, potešili by sme sa postupu.“ Sokolovce minulú sezónu skončili na 3. mieste, iba o bod za druhým TJ Kočín-Lančár.

TJ Kočín-Lančár

V mužstve Kočín-Lančár sú momentálne bez trénera: „Odišiel nám tréner Ivan Bílik, ktorý u nás pôsobil. Čo sa týka doplnenia kádra, máme veľmi dobré vzťahy s Chtelnicou a navzájom si pomáhame. Máme Petra Rechtoríka z Chtelnice a má prísť ešte jeden dorastenec, taktiež z Chtelnice. Odišli nám dvaja hráči do Lopašova a teraz všetko úsilie sústredíme na získanie trénera. Tím by mohli trénovať aj niektorí z hráčov, máme skúsených hráčov, ale podľa mňa je pri trénovaní treba pevnú ruku. Momentálne sme oslovili jedného trénera, ktorý ale ešte nie je rozhodnutý,“ vysvetľuje predseda klubu Jozef Orich. „Uvidíme ako sa to rozbehne, pretože začíname v takých skromnejších podmienkach, ale partia hráčov je dobrá a hráči sú odhodlaní. Čo sa týka cieľov, trošku sme dúfali, že v minulej sezóne postúpime do vyššej súťaže aj z druhého miesta, ale nakoniec sa tak nestalo. Preto určite chceme zabojovať o postup v nasledujúcej sezóne, alebo aspoň obhájiť druhé miesto, ktoré sme získali v poslednej sezóne. Bol to pre nás úspech, futbal sa hral dobrý a aj ľuďom sa to páčilo. A v tomto chceme aj naďalej pokračovať.“ TJ Kočín-Lančár bude v prvom kole bojovať vonku s TJ Družstevníkom Šterusy.

TJ Družstevník Žlkovce

Podľa tajomníka klubu Martina Červenku v mužstve Žlkoviec nastávajú viaceré zmeny:„Snažíme sa o to, aby sa k nám do mužstva vrátili naši odchovanci. Ide tu o viacero hráčov, ale taký náš ťahún by mal byť Michal Kinči, ktorý doteraz hrával v Siladiciach, a taktiež sa vracia brankár Erik Kollár z Trakovíc. Viacero hráčov je ešte v štádiu riešenia, niektoré veci sa ešte dolaďujú a v najbližších dňoch budeme vedieť presné mená. Väčšina z nich sú chlapci, ktorí u nás ešte ako žiaci v poslednom roku postupovali o súťaž vyššie, a momentálne majú od 17 až do 19 rokov. Naša predstava ale je, že by sme mužstvo chceli založiť na mladých hráčoch a našich odchovancoch.“ Okrem zmien v kádri, zmenili Žlkovce aj trénera mužov: „Momentálne mužstvo vedie Michal Kinči. Najskôr sme mysleli, že bude trénovať len začiatok prípravy, pokiaľ sa nenájde nový tréner, ale už teraz sú s nim hráči ako s trénerom veľmi spokojní. On je síce hráč, ale dokáže mužstvo povzbudiť aj z ihriska, nielen z lavičky, čiže momentálne už ani neuvažujeme nad možnosťou, že by sme hľadali nového trénera. Ak on vyhovuje hráčom ako tréner a sú s ním spokojní, nám to vyhovuje ako realizačnému tímu.”

„Čo sa týka prípravy, odohrali sa prípravné zápasy, ale bohužiaľ menej ako sme chceli, pretože B-tím Bohuníc sa nezišiel. Odohral sa zápas s Pečeňadmi, s ktorými sme vyhrali 2:1 a odohral sa zápas v Slovenskej Novej Vsi, kde sme prehrali 8:2. Čaká nás ešte generálka tento víkend, dúfam, že opäť s mužstvom OŠK – FO Slovenskej Novej Vsi, chceli by sme si s nimi dať odvetu.“ Žlkovce v minulej sezóne po odstúpení Horného Trhovišťa skončili na poslednom mieste: „Určite v ďalšej sezóne chceme zmeniť umiestnenie. Sme veľmi nespokojní s tým, ako futbal u nás za posledné roky vyzeral, a aj preto sa snažíme získať mladých hráčov späť do Žlkoviec,“ vyjadril sa k situácii Červenka. Žlkovce štartujú prvé kolo s TJ Družstevníkom Nižnou.

1. kolo MEVASOX VIII. ligy:
OŠK Merašice – OŠK Horné Otrokovce
TJ Družstevník Šterusy – TJ Kočín-Lančár
TJ Sokolovce – PFK Piešťany
TJ Klas Dolné Trhovište – TJ Družstevník Pastuchov
TJ Družstevník Nižná – TJ Družstevník Žlkovce

Súvisiaci obsah