Aktuality

Pred Derby víkendom

Emanuel Cuninka|6. máj 2016 o 02:00

Siladice-Dolná Krupá

Ďalšie pokračovanie Derby víkend ObFZ Trnava sa blíži. Úvodný hvizd z píšťalky Ľubomíra Mončeka je naplánovaný na sobotu 7. mája o 16:30. Pred stretnutím sme zmapovali situáciu v oboch kluboch. Vyspovedali sme oboch trénerov a taktiež sme sa pozreli na nejaké štatistické ukazovatele. Poďme ale teda pekne poporiadku. 

 

Posledné vzájomné zápasy:
10.10.2015 14:30 Dolná Krupá - Siladice 4:1
24.5.2015 17:00 Siladice - Dolná Krupá 5:1
18.10.2014 14:00 Dolná Krupá - Siladice 2:2
4.5.2014 16:30 Dolná Krupá - Siladice 2: 2
22.9.2013 15:30 Siladice - Dolná Krupá 1:1

Bilancia z posledných vzájomných zápasov je veľmi vyrovnaná. Obaja zo súperov vyhrali po jednom zo zápasov a vo zvyšných dueloch sa zrodila remíza. Pozoruhodným faktom je počet gólov. Bilancia gólov hovorí v prospech domácich Siladíc, ktorí nastrieľali 11 gólov a inkasovali 10. O tom že by sme mohli vidieť aj tentokrát gólové hody naznačuje aj momentálne skóre domácich v prebiehajúcom ročníku, ktoré je momentálne v pomere 58:49. Hostia z Dolnej Krupej sú trošku konzervatívnejší so skóre 39:27. Bodovo sú na tom lepšie hostia, ktorí sú na 6. mieste so ziskom 38 bodov, zatiaľ čo domáci sú na 10-tej priečke so ziskom 32 bodov. 

Ako to vidia tréneri?

Peter Varga, tréner TJ Družstevník Siladice:

Vaše mužstvo dosiahlo na jar dve výhry, štyrikrát remizovalo a tri krát vyšlo bodovo na prázdno, ste s touto bilanciou spokojný?
"Určite nie. Takéto výsledky sme už dlho nemali, to si veru ani nepamätám. Samozrejme, momentálne 10.miesto pre nás nie je uspokojivé, hlavne táto jarná časť nám vôbec nevychádza podľa predstáv."

V poslednom kole na pôde Červeníka ste prehrali rozdielom triedy 5:2. Ako hodnotíte toto stretnutie?
"Povedal by som, že je to dosť krutý výsledok pre nás, nevyvarovali sme sa viacerým individuálnym chýbam, za ktoré nás súper potrestal. Futbal je o chybách, my sme tie súperove nevyužili a tak Červeník zaslúžene vyhral."

Čo očakávate od najbližšieho zápasu s Dolnou Krupou?
"Verím, že moji hráči konečne splnia moje predstavy, i keď to bude obtiažna úloha, keďže Dolná Krupá hrá viacmenej v pohode. My sa dosť trápime, sme v kŕči, no i tak verím, že motyka môže vystreliť a dokážeme odohrať dobrý zápas a splniť očakávania Derby víkendu."

František Hadviger, tréner OŠK Dolná Krupá:

Vaše mužstvo si po domácej prehre s Červeníkom napravilo chuť v Brestovanoch, kde ste triumfovali hladko 5:0, ako hodnotíte toto stretnutie?
"Stretnutie hodnotím  veľmi kladne. Chlapci po prehre s Červeníkom a nie moc presvedčivých výkonoch potvrdili, že vedia hrať aj pekný futbal pre divákov. Takže pre mňa ako trénera bol zápas v Brestovanoch veľkým pozitívom."

Čo očakávate od najbližšieho zápasu v Siladiciach?
"V prvom rade očakávam kvalitný zápas. Siladičania dokazujú už niekoľko rokov že v tejto lige patria ku kvalitným mužstvám bojujúcim stále v horných priečkach. My sa nevzdávame a bol by som zlý tréner, keby som nešiel vyhrávať do každého zápasu. Tak sa nechajme prekvapiť!"

Na Vaše mužstvo čakajú už iba zápasy s mužstvami z hornej polovice tabuľky, s akým umiestnením budete spokojný po sezóne?
"Ja sa osobne teším že nás čakajú ťažké zápasy, aspoň uvidíme, na čo reálne má naše mužstvo, ako ho treba v lete doplniť a na akých pozíciach. Ako som už hovoril, budem spokojný ak by sme sa umiestnili do 3. miesta."

Súvisiaci obsah