Aktuality

Predstavujeme účastníkov VII. ligy Swan

Emanuel Cuninka|3. aug 2016 o 02:00

Predstavujeme účastníkov VII. ligy SWAN

Minulý týždeň sme si prešli zmenami VIII. ligy ObFZ Trnava, dnes budeme pokračovať VII. ligou SWAN. Trnavská časť VII. ligy bude mať šestnásť účastníkov, rovnako ako v minulej sezóne. V lige budú chýbať OŠK Smolenice, ktoré odstúpili a v novej sezóne začínajú hrať opäť v VIII. lige a TJ Družstevník Voderady, ktoré sa stali víťazom ligy a postúpili do VI. ligy. Do SWAN ligy zavítajú aj dvaja nováčikovia, a to vypadnuté ŠK Rapid Hrnčiarovce nad Parnou, ktoré skončili v VI. lige na poslednom mieste a postupujúce TJ Družstevník Špačince, ktoré zvládli minulú sezónu bez jedinej prehry a v súťaži môžu poriadne zamiešať karty. Prvé kolo VII. ligy SWAN začína 7. augusta.

TJ FC Kátlovce
Z kádra Kátloviec odchádzajú dvaja hosťujúci hráči, Frederik Bojaj a Branislav Kabát z Maduníc. Mužstvo ale posilnia hráči Tomáš Okál z Horného Dubového a útočník Lukáš Cibrín z Chtelnice. Kátlovce odohrali len jeden prípravný zápas v Zavare, kde prehrali 6:2. „Na tomto zápase bohužiaľ hrala oklieštená zostava, pretože bolo obdobie dovoleniek. Trénovali sme však dvakrát do týždňa, generálku sme nemali, nakoľko nám súper zápas odložil a teraz cez víkend nás čaká ostrý štart v Bučanoch,“ opisuje prípravu predseda klubu Peter Uváček. Kátlovce si v predchádzajúcej sezóne vybojovali siedme miesto a v ďalšej sezóne chcú urobiť všetko preto, aby sa umiestnilo vyššie v tabuľke. „Naše mužstvo má určite na viac, ako ukázalo v predošlej sezóne,“ hovorí Uváček. Už tento víkend si TJ FC Kátlovce zmerajú sily s OFK Bučanmi.

OFK Bučany
V Bučanoch si udržali všetkých hráčov z jarnej časti súťaže a získali tri nové posily. Prvou je Nicolas Bindics zo Spartaku Trnava, ktorý .v minulej sezóne hral za dorast Lokomotívy. Ďalšou posilou je Michal Belák zo Žlkoviec, ktorý však posledný rok hrával za mužstvo ŠK Dynamo Diviaky. Ako posledný pravdepodobne posilní Bučany Milan Loti, ktorý je pôvodom z Rumunska. Okrem týchto hráčov posilní káder aj Andrej Eremiáš, ktorý minulú sezónu kopal za dorast Malženice – Bučany.
„Prípravu v Bučanoch sme odštartovali na hody, 9. júla, je to u nás taká tradícia, že na naše hody začína aj futbalová príprava. Odohrali sa štyri prípravné zápasy, z ktorých sme dvakrát vyhrali a dvakrát prehrali. Posledný prípravný zápas, ktorý bol aj generálkou sme odohrali v nedeľu v Červeníku, kde sme zdolali domáci tím 5:0. Ako každú sezónu, aj túto chceme hrať o vrchné priečky tabuľky a chceme sa pobiť o postup, preto dúfam, že sa sezóna rozbehne dobre,“ prezrádza plány predseda klubu Marcel Hutta. Bučany v minulej sezóne obsadili tretie miesto.

TJ Vinohradník Suchá nad Parnou
V Suchej nad Parnou si zachovali pôvodné zloženie mužstva, z kádra odchádza iba Peter Babušík na ročné hosťovanie do Hrnčiaroviec nad Parnou. Hráči Martin Kocian a Stanislav Macko z Bohdanoviec, ktorí v Suchej nad Parnou hosťovali už počas minulej sezóny, aj naďalej zostávajú v kádri. Do mužstva pribudnú traja dorastenci, René Kandera a Šimon Izakovič, ktorí sú domácimi odchovancami a z Lokomotívy Mário Randys. Ten nie je v Suchej nad Parnou žiadnym nováčikom, už minulý rok hosťoval v doraste. Okrem hráčskych zmien v Suchej nad Parnou zmenili aj trénera. Po sezóne sa rozlúčili s trénerom Jozefom Novákom a na jeho miesto nastúpil Martin Jankovič, ktorý je zároveň domácim hráčom a odchovancom.
V rámci prípravy sa v Suchej nad Parnou konal turnaj, kde sa okrem domáceho mužstva zúčastnili Bohdanovce, Abrahámovce a Ružindol. „Tento turnaj sme vyhrali. Ďalej sme odohrali prípravný zápas s Koplotovcami, kde sme vyhrali 3:1, zúčastnili sme sa na turnaji v Ružindole, kde sme skončili poslední a v nedeľu sme hrali generálku s Dubovanmi, kde zápas skončil remízou 1:1,“ hovorí o príprave predseda klubu Tomáš Lužák. Muži Suchej nad Parnou sa v minulej sezóne umiestili v spodnej časti tabuľky, kde obsadili štrnáste miesto. Do novej sezóny idú s cieľom uhrať aspoň stred tabuľky. „Chceli by sme sa umiestniť lepšie, nazvem to v kľudných vodách, aby sme sa nemuseli strachovať o vypadnutie ako v predchádzajúcej sezóne,“ prezrádza Lužák. TJ Vinohradník Suchú nad Parnou čaká v prvom kole súper OZ TJ Družstevník Pavlice.

TJ Družstevník Ružindol
V Ružindole si tiež udržali pôvodný káder, z ktorého nikto neodišiel. Mužstvo posilní Erik Matula z Bolerázu a dvaja domáci dorastenci, Tomáš Baričič a Martin Jarábek. 19-ročný Jarábek bude okrem hrania pomáhať trénerovi Vladimírovi Horváthovi pri vedení žiackeho mužstva Ružindola. O príprave mužov nám porozprával predseda klubu Miroslav Domorák:„ Príprava prebiehala v domácich podmienkach. Súčasťou prípravy boli aj brigády na ihrisku, ktoré sme zveľaďovali. Konal sa u nás turnaj – 21. ročník memoriálu Emanuela Mihálka, kde sa zúčastnili aj mužstvá Bieleho Kostola, Slávie Trnava a Suchej nad Parnou. Tu sme sa umiestnili na treťom mieste. Hral sa aj prípravný zápas s Cíferom, ktorý sme prehrali 2:5.“
Ružindol sa v minulej sezóne umiestnil na desiatom mieste a podľa slov Domoráka by v budúcej sezóne chceli skončiť v tej „lepšej polovičke“, čiže do ôsmeho miesta. Už túto nedeľu si TJ Družstevník Ružindol zmeria sily s nováčikom ŠK Rapid Hrnčiarovce nad Parnou. 

FK Biely Kostol
V kádri mužov Bieleho Kostola sa zmenil iba tréner, na miesto Petra Neslušana bude tím trénovať Peter Sládeček, ktorý bude v mužstve pôsobiť aj ako hráč. V rámci prípravy sa Biely Kostol zúčastnil už spomínaného turnaja v Ružindole, kde obsadili prvé miesto. Vo finále turnaja si muži Bieleho Kostola zmerali sily so Sláviou Trnava a výsledkom 9:0 dokázali, že prvé miesto na turnaji im zaslúžene patrí.
V predchádzajúcej sezóne si Biely Kostol vybojoval štvrté miesto a k otázke cieľov do nadchádzajúcej sezóny sa vyjadril predseda klubu Ján Tižiňák, že by v tíme chceli zabojovať minimálne o druhé miesto. Prvý zápas odohrajú muži FK Biely Kostol na domácej pôde s TJ Slavoj Boleráz B.

TJ Elastik Bohdanovce
V Bohdanovciach počas prestávky nastali výrazné zmeny v kádri a posilnili mužstvo o päť nových hráčov. Z pôvodnej zostavy neodišiel žiadny hráč a pribudli Lukáš Hrebíček z Opoja, Dušan Sanny zo Zavaru, Ivan Balažovič z Báhoňa, Lukáš Cyprich zo Spartaku a Peter Schmidt z Lokomotívy. Bohdanovce skončili v minulej sezóne na ôsmom mieste a po výraznom posilnení majú v tíme ambíciu zabojovať o prvé tri miesta.
O príprave v Bohdanovciach nám porozprával predseda klubu Marián Šimek: „Na prípravu sa nabehlo hneď prvý týždeň po súťaži, a to formou tréningov. V tomto období dovoleniek bolo menej chlapcov, ale vždy sa zišlo minimálne 10 – 11 hráčov. Prípravné zápasy sme odohrali so Sláviou Trnava, kde sa vyhralo 5:2, zúčastnili sme sa s ďalšími tromi mužstvami na turnaji v Suchej nad Parnou, kde sme sa umiestnili na druhom mieste. Potom sme hrali ešte prípravný zápas s Hornými Orešanmi, ktorý sme prehrali 5:4 a tento víkend boli chlapci na sústredení v Liptovskom Mikuláši.“
V prvom kole sa TJ Elastik Bohdanovce stretnú s mužstvom FK Sokol Dolné Orešany.

ŠK Rapid Hrnčiarovce nad Parnou
Nováčik Hrnčiarovce nad Parnou, ktoré zostúpili z vyššej ligy plánujú v sezóne zabojovať. Z kádra odišli hráči Andrej Kvetan, ktorý bol v Hrnčiarovciach na hosťovanie z Dolnej Krupej, späť do Modranky odišiel Roman Valko a Mário Kollár, ktorý išiel vyskúšať šťastie do rakúskej súťaže. Mužstvo taktiež posilnilo, a to domácim odchovancom Andrejom Baničom, ktorý hosťoval v Boleráze za dorast, zo Suchej nad Parnou prišiel už spomínaný Peter Babušík a Martin Hlavata z Borovej. Okrem hráčskych zmien v Hrnčiarovciach nastala aj zmena trénera Jozefa Kováča, ktorého podľa všetkého vystrieda tréner Konštantín Šimo, ktorý istú dobu sedával na trénerskú lavičku aj v Majcichove. Počas prípravy Hrnčiarovce odohrali dva zápasy, ktoré oba prehrali, 4:1 s Dolnou Krupou a 1:0 s Dolnými Orešanmi.
O cieľoch, ktoré si do novej sezóny Hrnčiarovce uložili nám porozprával Bystrík Tomly: „U nás v mužstve bola otázka, či vôbec chlapci chcú hrať futbal, pretože mančaft máme prestarnutý, sú tam všetko tridsiatnici až štyridsiatnici, preto bola prvá otázka taká, či sa vôbec chce hrať v Hrnčiarovciach mužský futbal. Hráči sa vyjadrili, že hrať chcú, dokonca chcú hrať tak, aby sa vrátili späť do VI. ligy.“

1. kolo VII. SWAN ligy:
ŠK Naháč – TJ Družstevník Košolná
OZ TJ Družstevník Pavlice – TJ Vinohradník Suchá nad Parnou
TJ Elastik Bohdanovce – FK Sokol Dolné Orešany
TJ Družstevník Ružindol – ŠK Rapid Hrnčiarovce nad Parnou
FK Biely Kostol – TJ Slavoj Boleráz B
TJ Družstevník Špačince – Športové kluby Blava 1928 B
ŠK Dobrá Voda – TJ Sokol Trstín
OFK Bučany – TJ FC Kátlovce

Súvisiaci obsah