Aktuality

Konečne sme sa dočkali postupu.

Emanuel Cuninka|21. máj 2016 o 02:00

Hoci do konca SWAN VII. Ligy ešte zostáva odohrať 4 súťažné zápasy, už s predstihom sa mužstvu Voderád podarilo vytvoriť si dostatočný náskok pred prenasledovateľmi a zabezpečiť si tým víťazstvo v súťaži.

Hoci do konca SWAN VII. Ligy ešte zostáva odohrať 4 súťažné zápasy, už s predstihom sa
mužstvu Voderád  podarilo vytvoriť si dostatočný náskok pred prenasledovateľmi a zabezpečiť si tým víťazstvo v súťaži. Preto s priebehom ročníka jednoducho vo Voderadoch musí panovať spokojnosť. O tom aj o iných veciach nám porozprával Radoslav Ivančík, predseda futbalového klubu TJ Družstevník Voderady.

Pred sezónou sa dalo predpokladať, že Voderady by mali patriť medzi ašpirantov na vrchné priečky tabuľky, no impozantné skóre 102:17 je príjemným prekvapením a jasne hovorí o tom, že víťazstvo v súťaži je plne zaslúžené. „Do sezóny sme vstupovali s cieľom pohybovať sa v hornej polovici tabuľky ako po minulé roky. Naše očakávania boli naplnené nadmieru a postupne sme sa zaradili medzi favoritov na postu.“  Cenné na výsledkoch mužstva je to, že je to dielom kolektívnych výkonov čo naznačil aj predseda Ivančík, keď nechcel vyzdvihovať jednotlivcov. „Ťažko je vyzdvihovať jednotlivcov, veď každý dáva do toho maximum. Vyzdvihnem skvelú partiu, ktorá sa vytvorila či už v tréningovom procese, v zápasoch, ale aj po zápase a v neposlednom rade aj keď sa organizuje brigáda.“ Pozitívnymi zjavmi v kádri mužstva vedľa už skúsených hráčov sú mladíci ako Peter Brestovanský (19)  či Dávid Čarnogurský (17), ktorí sa počas sezóny zaradili medzi opory mužstva a taktiež príjemne prekvapili. „Keďže ich poznám dlho, tak sa priznám, že som čakal, že sa postupne stanú ťahúňmi mužstva. Vďaka patrí aj starším hráčom, ktorí ich dokázali usmerniť.“

Majstrovská selfie z kabíny. zdroj: facebook.sk
 

 O Petrovi Brestovanskom sa v zime špekulovalo, že by mohol Voderady opustiť. Hovorilo sa o možnosti hrať v nižších súťažiach v Nemecku, no napokon z toho zišlo. V zime Voderady posilnil zo susedných Pavlíc dnes najlepší strelec súťaže, 30-golový Martin Dubovský. Tu sa naskytá otázka, či sa podarí týchto hráčov udržať.  „Čo sa týka kádra, tak verím, že zostane pohromade. Brestovanský a Dubovský trénujú prípravku a odvádzajú perfektnú robotu. Samozrejme ak dostanú dobrú ponuku, tak im budeme fandiť. Potom by sme museli premýšľať o doplnení kádra.“ Práve prípravka je mládežnícka kategória, s ktorou v klube panuje spokojnosť, no ako aj v celej oblasti aj vo Voderadoch sa pri mládeži stretávajú s problémami. Klub však plánuje vylepšiť zázemie, ktoré aj  pre pôsobenie vo vyššej súťaži považujú za potrebné. „Máme 2 mládežnícke mužstvá. Keďže sme mali generačný výpadok, tak sme začali s výchovou detí od prípravky a tam momentálne trénuje okolo 20 detí a to je veľké pozitívum. Čo sa týka dorastu, to je problém. Pred sezónou chlapci sľúbili, že idú do toho a zo začiatku chodili v počte 13, 14. Jar však dohráva 8, 9, statočných a klobúk dolu pred nimi, že sme ešte nemali kontumáciu. Najväčšie negatívum nášho klubu je stav futbalových šatní. Toto sme začali riešiť s obcou a momentálne máme vypracovanú štúdiu na nové aj s tribúnou. Dúfame že sa to podarí.“ A teda aj keď ešte nie koniec tohto ročníka, majú v klube smelé ambície aj do vyššej súťaže. „Na vyššiu súťaž sa veľmi tešíme, hlavne na atmosféru derby s okolitými dedinami. Ak budeme zdraví tak by sme sa chceli pohybovať v prvej 6tke.“ dodal Ivančík.

17 rokov, 47 gólov


To je vizitka Dávida Čarnogurského. Ešte stále ani nie 18 ročný útočník sa už v tejto sezóne môže radiť medzi najlepších strelcov SWAN VII. ligy. Hoci je v internej tímovej štatistike "až" na pomyselnom treťom  mieste s 21 streleným gólmi, žiadny z iných popredných strelcov súťaže sa nemôže pýšiť tým, že pridal ešte ďalších 26 gólov v súťaži dorastencov. Tomuto zaujímavému hráčovi sme položili pár otázok.

Dávid, v prvom rade gratulujem k víťazstvu a postupu do vyššej súťaže. Ešte stále nie si ani dospelý, no už medzi nimi dávaš góly a si súčasťou najlepšieho mužstva v súťaži. Pociťuješ výrazne priamo na ihrisku alebo v kabíne vekový rozdiel?

 Ďakujem za gratulácie. Nie nepociťujem nejaký vekový rozdiel, hrám tam druhý rok a myslím si, že som do kolektívu zapadol. Možno iba tak to pociťujem, keď ako najmladší po zápase balím dresy.

Strelil si zatiaľ viac ako slušných 21 gólov, pri tvojej forme a forme vášho mužstva sa dá očakávať, že ešte nejaké pridáš. Očakával si takúto úspešnú sezónu?

Máme dobré mužstvo a hlavne dobrý kolektív očakával, že keď budeme hrať tak ako vieme, mohli by sme postúpiť. A áno dal som 21 gólov, ale vďačím celému mužstvu, že mi pripravili tieto góly a určite by som chcel ešte nejaké pridať.

Okrem toho si však pridal ďalších 26 gólov aj v doraste, čo znamená, že si tam najlepší strelec, a to máš odohraných iba polovičný počet zápasov oproti ostatným súperom. Čo si myslíš, o tejto súťaži a jej úrovni?

Tak táto súťaž si dovolím povedať, že je slabá a stále sú na špici tabuľky tie isté mužstvá. Týchto 26 gólov ma tiež veľmi teší a aj to že svojimi gólmi môžem pomôcť našim dorastencom.

Voderady sú už dnes suverénnym víťazom súťaže a teda si zaistili postup do Oblastných majstrovstiev. Uvidíme ťa tam v budúcej sezóne v ich drese ? Prípadne aké máš plány do budúcna?

Áno, sme víťazi tejto súťaže. Konečne sme sa dočkali postupu. Pre mňa ako 17 ročného je to veľký úspech a aj pre všetkých chalanov. Iné pôsobisko zatiaľ nehľadám a chcem pomôcť Voderadom aj v ďašej sezóne mojimi gólmi.

Síce dokonca súťaže vám zostáva odohrať ešte 4 kolá, ale plánujete so spoluhráčmi nejaké špeciálne oslavy? Vraj sa v poslednom kole na derby do susedných Pavlíc chystáte v oblekoch.

Nejaké špeciálne oslavy asi nie. Jednoducho len budeme oslavovať postup. A áno do Pavlíc sa chystáme v oblekoch.

Súvisiaci obsah