ZÁBORSKÉ PO JEDENÁSTICH ROKOCH...

Ján Miroľa|18. jún 2024 o 23:26

Jarná časť 7. ligy ObFZ Prešov bola zaujímavá. Hlavne „striedanie stráží“ na najvrchnejších priečkach tabuľky nechávalo fanúšikov okresného futbalu v napätí až do posledného kola. To bolo na programe minulú nedeľu a aj rozhodlo o víťazovi súťaže. Kto obstaral takúto zápletku vari ani netreba pripomínať. Napíšeme len to, čo všetci vedia: Záborské vs. Šarišské Michaľany. Súboj na diaľku o postup do „kraja“ vyhralo prvé zo spomenutých mužstiev. Definitívu postupu si vybojovalo po domácom víťazstve nad Kojaticami 3:1. Rozprávali sme sa s hrajúcim predsedom FK Záborské Milošom Baranom.     

Stali ste sa „majstrami okresu“ - a to napriek tomu, že posledné dve májové vystúpenia (1:2 doma s Vyšnou Šebastovou a 0:2 v Šarišských Sokolovciach) vám priniesli na konto nula bodov. Naopak, Šarišské Michaľany vtedy dvakrát vyhrali a mali psychickú výhodu...

Proti V. Šebastovej sme prišli o bod v samom závere vyrovnaného zápasu po peknej strele Lukáša Renčka. Duel v Š. Sokolovciach sme si pokazili sami, domáci potrestali dve naše chyby. Je síce pravdou, že nám chýbalo veľa hráčov, no prehru to neospravedlňuje. Po dvoch nečakaných prehrách sme dobre vedeli, že náskok pred najväčším rivalom je odrazu minulosťou. No hráči si zároveň uvedomovali, že zvesiť hlavy a oddať sa smútku nič nevyrieši.

O týždeň na to, po víťazstve 4:0 v Terni v predposlednom kole, ste sa však vrátili na čelo tabuľky a mali všetko vo vlastných rukách. Aký bol týždeň pred rozhodujúcim záverečným súbojom proti Kojaticiam?

Meranie síl v Terni sa vydarilo a po ňom sme netrpezlivo čakali na výsledok súboja v Uzovskom Šalgove. Ostali sme prekvapení, keď sme sa dozvedeli, že Šar. Michaľany tam iba remizovali 1:1. No a odvtedy pre nás neexistovalo nič iné než sústredené čakanie na domáci majstrák proti Kojaticiam. Išlo v ňom o veľa a my sme nechceli nič podceniť. Tréner nás na dôležitý zápas pripravoval už od pondelka, čo určite pomohlo.

Aký to bol zápas?

Vedeli sme, že Kojatice majú mladý tím s veľkým potenciálom do budúcna. Po góle Mikuláša Kravca sme sa vedenia, no súper presne po polhodine hry po chybe nášho kapitána Pavla Kakaščíka z penalty vyrovnal. Onedlho hostia zahrali v šestnástke rukou a Tomáš Kolivoška tiež premenil pokutový kop. Hneď nato druhá žltá pre hosťujúceho hráča a v 35. minúte vylúčenie. Súper však hral v oslabení dobre a opticky úplne zmazal našu početnú výhodu. Nakoniec ešte prišiel aj náš poisťovací gól na 3:1 z kopačky Róberta Kakaščíka. Skóre sa už nezmenilo, zhruba tri stovky divákov videlo vďaka obidvom tímom výborný futbal. 

Po koľkých rokoch účinkovania v „okrese“ opúšťate túto spoločnosť?

V roku 2013 sme po dlhých rokoch pôsobenia v 5. lige vypadli do prvej triedy ObFZ Prešov. Do „kraja“ sa teda vraciame po jedenástich rokoch.

Na zápase proti Kojaticiam bol aj akoby „uvítací výbor do kraja“, na čele s najlepším arbitrom VsFZ za rok 2023 Martinom Filipákom.

Martin je skvelý rozhodca, ktorý to na našom ihrisku aj ukázal. Celkovo klobúk dole pred výkonom trojice rozhodcov a pochvala pre nich.

FOTOGALÉRIA: kliknite tu

 


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: