VYLÚČENIE UŹ V PRVEJ MINÚTE

Ján Mirola|24. aug 2017 o 00:00

Gólov ako maku prinieslo tretie kolo 6. ligy ObFZ Prešov. Napriek tomu, že „hornotoryské“ derby medzi Rožkovanmi a Torysou sa skončilo bez gólov a v súboji rezervy Ľubotíc s Chminianskou Novou Vsou stačilo hosťom raz skórovať, v ostatných troch stretnutiach videli diváci až 26 lôpt v sieti. Sedem v Hermanovciach, kde domáca TJ Družstevník zdolala TJ Slovan Pečovská Nová Ves 4:3, po polčase 0:2.

Pokuta a potom tí ostatní

Sedem gólov, sedem strelcov (Marián Baláž, Tomáš Karabinoš, Radovan Jurčišin, Dávid Onofrej – Peter Baláž, Richard Grajcar, Norbert Dujava). Teda, žiaden dvojgólový hráč. Trocha nezvyčajná štatistika hlavne z pohľadu „hermanovskych“, keďže celá futbalová okolica prešovského a Sabinovského okresu vie, že v tomto klube pôsobí najlepší kanonier 6. ligy v ostatných dvoch sezónach. „Áno, je to tak. U nás dáva góly Jožko Pokuta a potom tí ostatní,“ zasmial sa prezident TJ Družstevník Vladimír Karabinoš.

Len jedna asistencia

V tomto zápase to však, podľa jeho vyjadrenia, tak nebolo. „Hermanovský Neymar“ prišiel na ihrisko až v závere prvého polčasu za nepriaznivého vývoja, keď na ukazovateli skóre svietil stav 0:2. V. Karabinoš priznáva, že práve to bol dôvod, prečo domáci nečakali do prestávky, ale striedali už v 41. minúte. „No aj tak. Nebolo to ono. Pokuta nebol tým Pokutom, akého ho poznáme. Jednako bol strážený, jednako mu to nešlo. Jedna asistencia, keď po jeho strele a dorážke sme zaznamenali gól, bolo málo. Ešteže sa presadili iní jednotlivci, čo, ako už bolo naznačené, je u nás takou malou raritou,“ poznamenal V. Karabinoš.

Majdák vs. Jurčišin

Čo ešte bolo v tomto meraní síl zaujímavé? Hermanovce, okrem toho, že mali výhodu domáceho prostredia, mali aj početnú výhodu. A to celých deväťdesiat minút. Hlavný rozhodca Peter Kvašňák totiž už po niekoľkých sekundách hry vylúčil hosťujúceho stopéra Juraja Majdáka. Jeho zákrok v osobnom súboji na Radovana Jurčišina posúdil ako zmarenie jasnej gólovej príležitosti. Podľa V. Karabinoša to bol prísny verdikt. Potom sa diali veci, nad ktorými hermanovskí fanúšikovia len krútili hlavami. Jeden gól, druhý gól.

Vykúpenie v samom závere

„Prebiehala 36. minúta  a nebolo nám všetko jedno. Našťastie pre nás sa v druhom polčase začala karta obracať. A v predposlednej minúte, a stavu 3:3, prišlo vykúpenie v podobe štvrtého gólu. Poviem vám, hrať celý zápas o jedného hráča viac, a nevyhrať... No aj tak, myslím, že o tejto nedeli sa bude, minimálne v tejto sezóne, u nás v dedine ešte dlho hovoriť,“ uviedol prvý muž hermanovského futbalu, s tým, že ďalší lákavý súboj majú pred sebou. „Derby v Chminianskej Novej Vsi.“ Bude to aj súboj strelcov Jozef Pokuta vs. Martina Jakubko? „To iste, no v prvom rade nech je to sviatok futbalu. Škoda, že na ňom nebudem, v piatok odchádzam na dovolenku, takže iba na diaľku budem držať prsty nášmu mužstvu, aby na pôde favorita uhralo čo najlepší výsledok,“ dodal.       

Fúkal silný vietor

O čom inom mohla byť na úvod debata s prezidentom TJ Slovan Pečovská Nová Ves, než o červenej karte. „Domáci hráč nemal loptu pod kontrolou, ani nebol vpredu. Obaja bežali skôr vedľa seba,“ dal sa počuť Štefan Tall. Hostia tak museli rýchlo improvizovať a zo zálohy stiahnuť na post posledného Matúša Chovana. „V strede poľa sme boli teda od tej chvíle o jedného menej, držanie lopty bolo o to náročnejšie.“ Ako tiež zdôraznil, obraz hry výrazne ovplyvnil aj silný vietor, až na hranici regulárnosti. Do prestávky hral s hosťami, po výmene strán s domácimi. Remíza by bola podľa neho spravodlivejšia, no nad prehrou vyplakávať nebudú. „Pripravíme sa na ďalší majstrák, doma s Rožkovanmi.“ Tak je, na troch či jednom bode futbal v Pečovskej Novej Vsi futbal nestojí, Š. Talla teší, ako napredujú mládežníci. „Máme zastúpenie vo všetkých vekových kategóriách – U11, U13, U15 a dorast. Mnohých chlapcov futbal chytil za srdce, aj zásluhou našich obetavých trénerov, čo nás teší,“ dodal na záver rozprávania.

Foto: V. Zamborský

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: