Aktuality

TRÉNER OBJASNIL PRÍČINY ODCHODU

Miroslav Vlček|3. nov 2016 o 01:00

Siedma futbalová liga ObFZ Prešov má za sebou zaujímavé trináste kolo. V zápasoch Žipov – Žehňa (5:3) a Ostrovany – Šarišské Bohdanovce (4:3) bolo gólov ako maku, na druhej strane v súboji Šarišských Sokoloviec s Miklušovcami videli diváci jediný a to v domácej sieti. Mnohých však zaujímal predovšetkým šláger v Ľuboticiach, kde hral tretí s prvým....

Futbalistov slovenskej reprezentácie pre časom niektoré médiá začali prezývať sokolmi, či sokolíkmi. V Ľuboticiach sa stretli domáca rezerva TJ Sokol s OŠK Sokol Chminianska Nová Ves (o len tak, ako sa hovorí, na okraj...). „Béčko“ vyhralo 3:2, z víťazstva mal radosť aj domáci tréner Ľubomír Kočík. V prvej otázke sme sa však vrátili o niekoľko desiatok týždňov dozadu. Na začiatku sezóny sme písali sme o tom, že spomenutý kormidelník vymenil klubové farby. Odišiel zo Žehne do Ľubotíc. Čo za tým bolo?

„Nič, iba som sa chcel z futbalu ako takého viac tešiť,“ odpovedal na úvod len stručne ľubotický kauč. Po chvíli premýšľania pokračoval: „Viete, v Žehni to bolo o dennodennom premýšľaní, či sa v nedeľu zídeme v dostatočnom počte, či sa prezidentovi klubu Erikovi Ševčovičovi podarí zohnať hráčov, aby dlhodobý problém bol konečne minulosťou a mohli sme plnohodnotne trénovať a hrať. Napriek jeho enormnej snahe odpoveď dlho neprichádzala a tak som dve kolá pred koncom minulej sezóny takpovediac podľahol Marekovi Procházkovi, ktorý vedie ´áčko´ Ľubotíc a lanáril ma tu už poriadne dlho. A to je všetko.“ Dobré vzťahy však ostali... „Sledujem Žehňu a fandím jej hráčom. A rovnako tamojším žiakom, ktorých som tiež trénoval a mám nich len tie najlepšie spomienky. Ak je to možné, takto na diaľku ich pozdravím a zaželám veľa úspechov.“

Čo bolo, bolo. Ľ. Kočík teraz pôsobí a súťaž vyššie. A hoci, do konca sezóny je ešte poriadne ďaleko - ako už bolo povedané, jeho zverenci naposledy výrazne prehovorili v otázke možného postupujúceho celku do šiestej ligy. Chminianskej Novej Vsi nedarovali ani bod a aj vďaka nim sa na čelo tabuľky znova posunuli hráči Uzovského Šalgova. Podľa nášho spolubesedníka to tak aj má byť, lebo, „Šalgovčania majú vo svojom kádri najväčšiu kvalitu v súťaži,“ dal sa počuť.


Na margo výsledku 3:2 ešte poznamenal. „Chminianci nás zaskočili gólom po niekoľkých sekundách a isto boli zaskočení aj oni sami. Potom ešte raz viedli, no ani to im nepomohlo. Nám sa podarilo otočiť a náskok sme, na rozdiel od súpera, už dokázali udržať až do konca. Avšak, výsledok je, myslím si, spravodlivý. Jozef Lukošík dal dva parádne góly a mohol aj ďalšie tri. Mali sme prevahu, viac z hry, aj ďalšie možnosti na skórovanie.“Bavili sme sa aj o konkrétnom cieli? „Postup? Skôr trápiť a komplikovať život mužstvám, ktoré sú nad nami. Tak ako ostatnú nedeľu. Povedali sme si, že na to máme. Veď títo naši hráči nehrajú za naše štvrtoligové ´áčko´ iba preto, lebo majú pracovné povinnosti, ktoré im neumožňujú venovať sa futbalu na úrovni tejto súťaže, prípadne im v tom bránia dlhodobejšie zdravotné problémy,“ ukončil rozprávanie Ľubomír Kočík.  

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: