SÚ VĎAČNÍ ZA TAKÝCH FANÚŠIKOV

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|16. máj 2024 o 10:48

Futbalisti FK Šarišské Michaľany konečne po uplynulej nedeli potešili svojich fanúšikov. V zápase 21. kola 7. ligy ObFZ Prešov vyhrali nad ŠK Gregorovce 3:0, po polčase 1:0. O góly sa podelili títo hráči: 34. Milan Maximilián Minár, 77. Lukáš Štofaník, 86. Róbert Ferko ml. Rozprávali sme sa s tajomníkom klubu Jánom Pomikalom.  

Jar priniesla pre Šarišské Michaľany niekoľko bodových strát. Najprv to bola remíza 2:2 v Pečovskej Novej Vsi. Považujete tento výsledok za neúspech, alebo ste boli radi za ten jeden bod - ktorý ste ratovali gólom štyri minúty pred koncom.

S bodom sme boli spokojní. Ako ste uviedli, vyrovnanie prišlo z našej strany až v samom závere. A navyše, pri tej dávke smoly, mám na mysli vlastný gól Kamila Kolpáka, kto by sa neuspokojil aspoň s remízou. Koniec koncov, „Pečovská“ je doma silná, porazila Záborské, Gregorovce, Dubovicu i ďalších súperov.   

Na verejnosti však rezonovali predovšetkým dva neskoršie rezultáty. Doma so Záborským 0:2 a o týždeň na to 1:4 v Chmeľove. Išlo o krízu v mužstve, na ktoré sú kladené tie najvyššie nároky?

Netreba robiť vedu z týchto výsledkov. Pokles formy zvykne postihnúť aj tímy svetového formátu. Žiaľ, proti Záborskému zavážil inkasovaný gól už v tretej minúte, to hosťom pomohlo, no objektívne treba priznať aj to, že boli lepší. V Chmeľove sme zaspali úvodnú polhodinu, po ktorej bolo 3:0. Neskôr, v druhom polčase, v ktorom sme boli lepší, Lukáš Štofaník nepremenil za stavu 3:1 penaltu a chlapci sa nepresadili ani pri niekoľkých ďalších možnostiach. Pokojne to mohlo skončiť aj 4:3...     

Akú reakciu zo strany fanúšikov ste registrovali po týchto dvoch prehrách?

Naši fanúšikovia stoja pri nás v dobrom aj v zlom. Dôkazom je ich početná účasť na zápase v Chmeľove. Sú vďační, že futbal v obci existuje, lebo bolo už aj horšie. A my za to zasa ďakujeme im. Pozdáva sa im aj filozofia klubu stavať predovšetkým na vlastných odchovancov a mužstvo doplniť cudzími len keď je to predovšetkým v náš prospech. No ubezpečujem, že chlapci, ktorí k nám za ostatných dva a pol roka prišli, nie sú nijako preplatení. Šetriť na Slovensku musí každý športový klub, vrátane nás a preto si vždy rozmyslíme, kde investujeme peniaze. V tej súvislosti vyslovím poďakovanie nášmu sponzorovi spoločnosti IQ WORLD a pánovi Ľubomírovi Lánikovi.     

V nedeľu ste porazili Gregorovce 3:0. Aký to bol duel? Ukázali konečne vaši zverenci lepšiu tvár mužstva?

Bolo to derby na úrovni. Pre hostí možno trocha krutý výsledok, lebo nastrelili brvno aj žrď. My zasa brvno, plus nepremenné šance, pri ktorých podržal hostí ich brankár Martin Spišák. Určite, tá lepšia tvár už bola badateľná. 

Do konca súťaže zostáva päť kôl, vaša strata na vedúce Záborské je päť bodov? Je to veľa či málo? Dá sa ešte pomýšľať na konečné prvenstvo?

U nás sa o postupe v kabíne nikdy nahlas nehovorilo. Skôr o futbale, ktorý poteší oko diváka. Ešte nie sme zrelí na krajskú súťaž, ale radi by sme si ju v budúcnosti zahrali. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: