Aktuality

PREŠLA HO TRPEZLIVOSŤ

Miroslav Vlček|24. okt 2016 o 02:00

Derby a šláger 12. kola 7. ligy ObFZ Prešov, medzi Dubovicou a Kamenicou, sa skončil pre niekoho možno trocha nečakaných výsledkom. Hostia vyhrali 1:0, vďaka tomuto výsledku „zbúrali“ papierové prognózy.

„V prvom polčase sme mali viac z hry, v druhom, hlavne po strelenom góle, sme zasa dokázali kontrolovať vývoj,“ dal sa počuť prezident a asistent trénera FK Kamenica Marek Bakoň. Mimochodom, hostia naplno bodovali tentoraz bez hlavného kormidelníka Jána Varechu na lavičke, ktorý sa zápasu z osobných dôvodov nemohol zúčastniť. „Pred úvodným výkopom sme spolu telefonovali, určil taktiku, my sme ju do bodku splnili,“ poznamenal M. Bakoň. O výsledku rozhodol jediný moment, ktorý sa udial v 53. Minúte - prihrávka Martina Dinisa po zemi a rovnako prízemná krížna strela Františka Peštu. Kamenica napriek víťazstvu nie je na čele šiestoligového pelotónu, patrí jej druhá pozícia, práve za Dubovicou.

Obidve mužstvá majú rovnaký počet bodov (22) aj celkové skóre (20:13 resp. 22:15), no v prospech lídra hovorí vyšší počet strelených gólov (o jeden). Na otázku, ktorá zahodená šanca v doterajších dvanástich stretnutiach napadá M. Bakoňovi ako prvá, sme dostali pohotovú odpoveď. „Predsa tá doma proti Šarišským Dravciam, keď v závere za stavu 1:1 hlavičkoval Martin Dinis do žrde a hostia o dve minúty na to dali na 1:2. My sme už nedokázali vyrovnať, prišli sme nie o bod ale de facto o tri body. Taký je však futbal, aj preto je pekný,  aj preto ho my hráme a máme ho radi,“ hovorí M. Bakoň.

Bavili sme sa aj o spornom momente v závere prvého polčasu. Ten výrazne ovplyvnil konečný výsledok, keďže sa udial v nastavenom čase. Najprv zákrok na Dubovičana Hurajta v šestnástke hostí, v rámci toho istého osobného súboja ruka, potom žltá karta, ktorá bola neskôr odvolaná - a ani penalta sa nekonala.  Obidve strany majú svoju pravdu a aj hlavný arbiter Peter Sakala si svoje obhajoval. Ten nám žiaľ telefón nedvíhal a tak sme kontaktovali delegáta stretnutia Martina Valka. Podľa neho sa mal P. Sakala najprv poradiť s asistentom a potom konať.

M. Valko vytkol aj ďalšie chyby, no jedným dychom dodal: „Viete, každý robí chyby, ide o to, za akých podmienok. Tie urážky a osočovania často nestoja za ten čas a ani za tie peniaze. Viem, že funkcionári robia čo môžu, no zrejme je nad ich sily udržať na štadiónoch prostredie, ktoré by rozhodcov a delegátov nevystavovalo neustálemu psychickému tlaku a to hlavne na ihriskách Sabinovského okresu. Keď dôjde k osobnému súboju, domáci fanúšikovia akoby jastrabím okom na päťdesiat metrov vidia, že to bol faul, hostia poukazujú na filmovanie. Pre obidvoch sú vzápätí arbitri terčom hlasitých nadávok. Pri ďalšom súboji naopak - domáci filmujú, hostia faulujú a všetci sa nevyberavo obujú do rozhodcov. Prosto žiadna snaha o objektívne posúdenie situácie, každý vidí slepo to, čo chce vidieť. Rozhodcovia sú tak cez zápas pod paľbou urážok, v nejednom prípade aj delegáti. Ja po nedeli končím,“ oznámil svoje rozhodnutie M. Valko.      

 

Nachádzate sa tu: