POCHVALA NASTUPUJÚCEJ GENERÁCII

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|27. máj 2024 o 15:43

Futbalisti FK Dubovica majú po víkende na konte najviac gólov v 7. lige ObFZ Prešov – a pritom sú v spodnej polovici tabuľky, presnejšie na ôsmom mieste. V 23 zápasoch ich vsietili 66. V tejto sezóne dokázali „prevetrať“ obrany súperov vo viacerých stretnutiach, pričom si v nich zachovali čisté konto (Žipov 3:0, Kojatice 4:0, Hrabkov 4:0, Uzovský Šalgov 5:0, Terňa 6:0 a naposledy Gregorovce 7:0). Hrajúcim trénerom s takouto vizitkou je Tomáš Šimko...

V minulej sezóne dvakrát 3:0 (Terňa, Ľubotice B) - a to je všetko. Dokážete si spomenúť na nejakú výraznejšiu nádielku súperom ešte zo staršieho dáta?

To nie. No musím zároveň uviesť, že Gregorovce k nám prišli včera v dosť oklieštenej zostave, na lavičke jeden náhradník a dokonca zápas dohrávali len desiati. Nič to ale nemení na tom, že si naši chlapci hrali svoju hru. Podali najlepší jarný výkon, zodpovedný a kolektívny. Zvlášť musím pochváliť trojicu 17-ročných odchovancov, brankára Jerguša Pillára, ďalej útočníka Richarda Robu a stredopoliara Mikuláša Straku. Urobili mi radosť.

Aj tak, jar asi nie je taká, ako ste si pred jej štartom predstavovali...

Je áno. Dôvodom sú problémy so zakončením. Tam sa nám to po zime trocha zaseklo. Taký je už futbal. Na druhej strane, ako som už naznačil, radosť máme z hráčov nastupujúcej generácie.

Tri z piatich jarných prehier boli o gól - V Pečovskej Novej Vsi 2:3, v Kojaticiach 1:2, doma so Záborským 2:3 (aj s vlastným gólom D. Sontaga). Iško podľa vás skôr remízové zápasy?

Z tých výsledkov som bol trocha smutný. Času na vyrovnanie bolo ešte dosť, no nedokázalo sme to.  

Pôjdete si v nedeľu do Žipova po tri body?  

Áno. Taký je náš cieľ v každom vystúpení. V kabíne je po nedeli dobrá nálada...

Na záver „zaostríme“ na vás ako na 46-ročného trénera Dubovice - ešte vždy hrajúceho. Proti Gregorovciam ste si dopriali oddych na lavičke, rovnako týždeň predtým. Proti Záborskému, 12. mája, ste hrali do 74. minúty. Ešte vždy sa cítite, Alebo, možno, po tejto sezóne zavesíte definitívne kopačky na klinec?

Dva týždne som mal natiahnutý sval. Uvidím, či ma tréner v Žipove postaví -😊. S futbalom končím už päť rokov a stále na túto otázku nepoznám odpoveď. No je to už čoraz ťažšie, lebo vek sa oklamať nedá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: