Aktuality

MLADÉ PUŠKY SPOD BRANISKA

Miroslav Vlček|12. okt 2016 o 02:00

Stalo sa v zápase 10. kola šiestej futbalovej ligy ObFZ Prešov medzi domácou Telovýchovnou jednotou Družstevník Hermanovce a FK Široké. Všetko podstatné sa udialo v poslednej dvadsaťminútovke, hostia si po výsledku 2:1 odviezli domov všetky tri body.

„My kladieme dôraz hlavne na domáce zápasy, toto je niečo navyše, no určite sme takýto výsledok potrebovali, lebo v tabuľke nestojíme najlepšie,“ dal sa počuť tajomník FK Široké Ján Straka st.  Dobre vedel, o čom hovorí, pretože úspech nad Hermanovcami bolo len tretím v tejto sezóne. Dve víťazstvá dovtedy zaznamenali nad súpermi zvučných mien. Nad okresným vicemjstrom z Rožkovian zvíťazili na jeho ihrisku 3:2, doma nad nováčikom z Kamenice 1:0.

Ako už bolo napísané, do 71. minúty bol stav 0:0 a šancu na body mal každý zo súperov rovnakú. Potom sa zrazil hermanovský stopér s jedným zo spoluhráčov a túto situáciu využil René Smolko. Onedlho bolo vyrovnané, po aute sa lopta dostala k Jozefovi Pokutovi a ten nezaváhal – 1:1. Potom vstúpila do hry pani šťastena. Chrbtom sa otočila k domácim, lebo znova prišlo k zrážke dvoch hráčov a bol to opäť len 18-ročný autor prvého gólu, ktorý si potom rutinérsky vychutnal aj brankára Tomáša Tartaľa a dal výsledku konečnú podobu. Bolo to v poslednej minúte, na vyrovnanie už hostitelia mali veľmi málo času. „Trocha kruté pre nich, mali navrch, my sme naopak boli neraz pod nepríjemným tlakom. Ke´d by niekto povedal, že objektívne by bola spravodlivejšia remíza, asi by som súhlasil.“

J. Straka, ako zdôraznil, má dvojnásobnú radosť z toho, že sa pod trojbodový zisk zaslúžil jeden z tých, ktorým sa ako skupine hovorí mladé pušky. V kádri okrem dvoch tridsiatnikov, sú ostatní hráči oveľa mladší. „Leto bolo u nás také rozhárané, ťažko sa dalo sústrediť na prípravu, keďže sme riešili problémy okolo nedostatku hráčov. Poslednú registračku sme vybavovali 30. septembra, čo bol vlastne hraničný termín. Našťastie je to za nami, ideme ďalej predovšetkým s vlastnými hráčmi. Máme len dvoch cudzích, ostatní sú z našej liahne, spolu je ich cez dvadsať na tréningoch, najviac pochopiteľne v piatky,“ teší sa J. Straka.     

Pochopiteľne, aktuálne 11. miesto veľmi tešiť nemôže, „no určite sa tešíme na najbližšiu nedeľu a zápas s lídrom zo Šarišských Draviec. Bude to futbalový sviatok, verím, že vďaka postaveniu hostí v tabuľke môže u nás padnúť tohoročný divácky rekord. Len v dvoch zápasoch z doterajších desiatich sme nedokázali skórovať, čo nie je zlá vizitka. Treba preto ísť do súboja s papierovým favoritom s odhodlaním a dobrý výsledok sa určite dostaví,“ ukončil rozprávanie J. Straka.   

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: