Aktuality

JAKUBKO V TÍME PAVLOVIČOVCOV

Miroslav Vlček|10. okt 2016 o 02:00

Všetci fanúšikovia legendárneho Ladislava Pavloviča sa už teraz môžu tešiť na záver budúceho mesiaca. Presne v sobotu 26. novembra sa totiž bude konať tradičný futbalový turnaj dorastencov na jeho počesť. Zanietení organizátori tentoraz urobili zmenu a z exhibičného zápasu urobili predzápas. Na ihrisku športovej haly na Baštovej ulici sa v nedeľu stretli dva tímy. Rodila Pavlovičovcov proti ZFI Tatran Prešov. Vyzývatelia sa posilnili o výraznú osobnosť v osobe Martina Jakubka, účastníka svetového šampionátu 2010 v Juhoafrickej republike. A veru, na ihrisku bolo vidieť tohto robustného útočníka nie iba vďaka postave, no dvomi gólmi sa aj on pričinil o úspech Pavlovičovcov v podobe víťazstva na exligistami 6:3. Dva góly pridal Ladislav Pavlovič ml, jeden Svetozár Pavlovič a „vlastenca“ si dal Miroslav Vlček. Na strane hostí ukázal Pavol Vytykač, že aj po viac než štvrťstoročí má nos na góly, v koncovke sa presadil hneď dvakrát. Nepriaznivý výsledok pre zeleno-bielych mohol  zmierniť Ľuboš Štefan, no mieril len do brvna. Na konci zaznal z hľadiska potlesk divákov, ktorý si vychutnal vo futbalovom nebi aj  prešovský športovec 20. storočia.   

Na „ruského Cára“ majú živé spomienky desaťtisíce ľudí doma i za hranicami, mnohí by mohli rozprávať aj o osobných zážitkoch s ním. Jeho bývalí spoluhráči či zverenci. Jedným z nich bol aj Jozef Dudič, pre ktorého, ako zdôraznil, bolo cťou, že ho Ladislav Pavlovič trénoval a rovnako, že si môže zahrať v diely, ktorý je spomienkou na slávnu osobnosť. „Laci báči nebol tréner s profesionálnou licenciou a krajné vertikály a lá Borbély sa vtedy nenosili. Ale bol to pán tréner ,ktorý do kabíny priniesol svoju lásku k futbalu, vášeň, skúsenost i ´špeky´. Na čo sa nedá nikdy zabudnúť? Ako skoro každý piatok po tréningu, pokiaľ sme sa my sprchovali, odskočil si na svojej Cortine do pekární a doniesol celú prepravku čerstvých makovníkov a kanvicu cmaru . A my sme sa potom všetci olizovali až za ušami.“ Okrem veľkého futbalového srdca mal aj on svoju filozofiu, na časť z nej si jeho hráči radi spomínajú: „Lopta na krídlo, center, gól..,“ dodal J. Dudič.

Pavlovičovci - ZFI Tatran Prešov 6:3 (1:1), Pavlovičovci: Maroš Ferenc – Ladislav Pavlovič st., Ľubomír Pavlovič st., Ladislav Pavlovič ml., Svetozár Pavlovič, Michal Homza, Rudolf Pavlovič ml., Rudolf Pavlovič najml., Marián Pavlovič ml., René Pavlovič, Martin Pavúk, Martin Jakubko, Slavomír Andraščík, Miroslav Vlček.  ZFI Tatran Prešov: Dušan Dudáš – Jozef Talášek, Vladimír Gombár, Jozef Dudič, Stanislav Baran, Pavol Vytykač, Jozef Džubara, Štefan Varga, Marián Prusák, Ľuboš Štefan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: