CIEĽ MAJÚ NA DOSAH

Ján Mirola|31. máj 2017 o 02:00

Nie len úspešnú, no aj zaujímavú šnúru ťahajú futbalisti AŠZ Torysa. Ich fanúšikov potešili v 6. lige ObFZ Prešov tri víťazstvá po sebe (doma s Hermanovcami 5:1, v Širokom 3:2 a naposledy doma v 23. kole so Šarišskými Dravcami 3:1). „Úvod jari bol všelijaký, len nie taký, ako sme si predstavovali. Až teraz to konečne prišlo,“ dal sa počuť po deväťbodovom „úlovku“ hrajúci tréner Torysy Pavol Klembara. A ešte niečo si na hráčoch, ktorých teraz vedie, cení: „V Širokom, aj teraz proti Dravciam, sme mali poriadne úzku lavičku. Pod Braniskom som bol náhradníkom len ja, v nedeľu okrem mňa už iba brankárska dvojka Kristián Haborák,“ poznamenal P. Klembara. Ďalšia debata sa už „točila“ okolo úspešného zápasu so Šarišským Dravcami .

Hráči Torysy naň budú spomínať určite len a len v dobrom. Výsledok 3:1 (góly: Maroš Bujňák 2, Matúš Lazorík - Dominik Hurajt) hovorí za všetky komentáre. Polčasové manko (0:1) domáci zmazali a to nebolo všetko... Víťazstvo nezatienilo ani vylúčenie Stanislava Hudymača v posledných sekundách prvého polčasu. S trochou nadnesenia sa dá napísať – bolo že to kriku. Podľa nášho spolubesedníka došlo k situácii, keď hlavný rozhodca Ľuboš Varga, ako sa hovorí, mohol, no nemusel. „Prvá žltá karta z 20. minúty bola bez diskusií, druhá taká s otáznikom. Záležalo na arbitrovi. Lenže v momente rozhodovania si neuvedomil, že Hudymáč už jedno napomenutie má. Ukázal mu hneď druhú kartu a potom... Presviedčanie, vyjednávanie. Trvalo to asi minútu, no nepochodili sme. Chápem ho, nechcel sa ´zhovadiť ´ a preto svoj verdikt už nevzal späť,“ uviedol P. Klembara.    

Paradoxne oslabenie, ktoré trvalo celých 45 minút, domácim akoby prihralo vietor do plachiet. Dali tri góly a to ešte Martin Jašš trafil z priameho kopu parádne, no len do brvna. „Rozprával sa po zápase s brankárom Šarišských Draviec Michalom Hriceňakom. Ten uznanlivo hovoril, že brvno sa ešte vždy trasie.“ Útočník v Kristových rokoch už síce nestrieľa góly ako na bežiacom páse, ako to bolo v časoch jeho najväčšej slávy, no stále dokáže zamestnať defenzívu súperov.  P. Klembara spomenul aj ďalší príklad: „Tretí gól sme dali z pokutového kopu po faule na neho. Jasná situácia, hostia ani neprotestovali.“

V nedeľu čaká Torysu súboj v Pečovskej Novej vsi. Mužstvá si vraj, podľa vyjadrenia P. Klembaru, často navzájom kradnú body. V jeseni sa pri Lipanoch zrodila remíza 2:2, v jari pri Sabinove brali všetky body hostia po výsledku 5:1. „Dúfam, že sa tradícia neporuší a uhráme aspoň remízu.  V tabuľke sme na šiestom mieste, no prečo nevyužiť  vyrovnanosť na najvrchnejších priečkach . Veď na druhý Drienov strácame len tri body. Tri kolá pred koncom máme plán skoro splnený. Pred začiatkom jari som otvorene hovoril o pätnástich bodoch, veľa nám už nechýba. Pečovská, Záborské, Dubovica – to sa dá,“ dodal na záver rozprávania P. Klembara.    

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: