Hlavné menu

Obleč si dres futbalového rozhodcu

Tomáš Tůma|25. feb 2020 o 17:00

Brezno, 25. 02. 2020 – Minuloročný nábor nových futbalových rozhodcov a rozhodkýň dopadol úspešne. Z devätnástich prihlásených záujemcov si dnes už takmer polovica pravidelne oblieka dres rozhodcu. Komisia rozhodcov Oblastného futbalového zväzu Banská Bystrica opäť dáva priestor všetkým tým, ktorí by chceli pôsobiť ako aktívni arbitri. Stačí mať blízko k športu a chuť učiť sa nové veci. Veľmi radi privítame nových adeptov.

Posilniť rozhodcovskú partiu môžu chlapci aj dievčatá vo veku od 15 rokov (vrátane). Prihlásiť sa môžu do 20.03.2020  email kr.obfzbb@gmail.com.

Hľadáme študentov, aktívnych, ale aj bývalých futbalistov, ktorých baví šport a majú chuť stať sa futbalovými rozhodcami. Všetkým záujemcom zabezpečíme bezplatné vstupné školenie, ktoré sa tento krát bude konať v oboch mestách a to tak ako v Banskej Bystrici tak aj pre horehroncov v Brezne podľa počtu prihlásených. Po absolvovaní kurzu dostanú potrebnú výstroj,“ hovorí aktívny ligový rozhodca Erik Gemzický, predseda Komisie rozhodcov Oblastného futbalového zväzu Banská Bystrica.

Byť futbalovým rozhodcom znamená okrem posudzovania priestupkov a gólov aj spoznávanie nových miest a ľudí. Nováčikovia začínajú rozhodovať od najnižších súťaží, aby získané teoretické vedomosti vedeli stopercentne zúročiť na futbalovom trávniku. V prípade aktívneho záujmu a úspešného začlenenia sa do kruhu rozhodcov môžu, ďalej rozvíjať svoju kariéru aj v rámci regiónu (SsFZ) alebo ba dokonca aj v rámci republikových súťaží (SFZ)

„Verím, že aj tentokrát sa prihlási z Banskej Bystrice, Brezna a okolia veľa mladých nádejných talentov. Tešíme sa na každého, kto rozšíri našu rozhodcovskú partiu,“ dopĺňa Gemzický

Súvisiaci obsah