Slováci v zahraničí: Drahovský strelil ďalší gól, Zaťovič zariadil prvú výhru Gliwíc v sezóne

Matej Kubove Kubove|21. okt 2020 o 08:05

Patrik Zaťovič výrazne pomohol k prvej výhre jeho tímu P.A. Nova Gliwice v tejto sezóne, Tomáš Drahovský pokračuje v gólovej forme. Kevin Kollár a Kristián Medoň sa v poslednom stretnutí netešili.


Poľský tím P.A. Nova Gliwice síce ostáva na poslednom sedemnástom mieste tamojšej najvyššej súťaže, ale vyhral svoj prvý zápas v sezóne. Dôležitú rolu pri tom hral Patrik Zaťovič, ktorý sa pri výhre 4:2 presadil dvakrát. Najskôr otvoril skóre v 14. minúte a v 40. upravoval na konečný výsledok: "Do zápasu sme išli s tým, že musíme bodovať za každú cenu, body potrebujeme ako soľ. Vedeli sme, že to bude veľmi náročný zápas. Naše mužstvo sa stále formuje a zlepšujeme sa zápas od zápasu. Chceli sme hrať na brejky a to sa aj podarilo. Pri mojom prvom góle sa mi podarilo zachytiť rozohrávku súpera na polovici ihriska a samostatný nájazd som premenil. Do polčasu súper začal hrať power-play a my sme dali ešte jeden gól, polčas vyhrali 2:0.

Po zmene strán sa nám podarilo odskočiť už na rozdiel troch gólov, no hráči Torunu nič nezabalili. Práve naopak, ešte viac nás zatlačili a znížili stav na 2:3. Väčšiu časť druhého polčasu sa snažili hrať s brankárom v poli. Celkom slušne sme to odbránili. Na konečných 4:2 sme zvýšili desať sekúnd pred koncom zápasu. Získali sme dôležité tri body, no čaká nás ešte veľa práce. V kabíne sa vytvorila silná partia, budeme ťahať za jeden povraz. Určite nebudeme fackovacím panákom," hovorí Patrik Zaťovič.

Ďalší program P.A. Nova Gliwice:

31.10. Orzel Jelcz-Laskowice - P.A. Nova Gliwice

11.11. P.A. Nova Gliwice - Pniewy

14.11. Bielsko-Biala - P.A. Nova Gliwice

Kevin Kollár a Kristián Medoň figurovali na súpiske ich Chojníc pri domácej prehre 1:4 proti mužstvu Zdunska Wola. Poľskému klubu s duom Slovákov patrí zatiaľ jedenáste miesto so ziskom siedmich bodov za dve výhry, jednu remízu a štyri prehry. Na čele súťaže je Bielsko-Biala, v 7 dueloch získalo plný počet 21 bodov.

Ďalší program Chojníc:

25.10. AZS Varšava - Chojnice

31.10. Chojnice - Lubawa

4.11. Pniewy - Chojnice

11.11. Piast Gliwice - Chojnice

Vo fantastickej forme pokračuje Tomáš Drahovský. Gólovo sa presadil vo štvrtom stretnutí novej sezóny najvyššej španielskej ligy, pričom ich odohral päť. Santa Coloma vďaka tomu remizovala na palubovke Jaenu 1:1. Slovenský reprezentant sa celkovo trafil už šesťkrát, zaknihoval jeden hattrick. Jeho mužstvo je deviate, má 5 bodov a skóre 14:14.

Ďalší program Santa Coloma v Liga Nacional:

24.10. Santa Coloma - Real Betis

31.10. Burela - Santa Coloma

11.11. Santa Coloma - Antequera



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: