Drahovský je najlepším strelcom španielskej ligy, za tri zápasy strelil päť gólov

Matej Kubove Kubove|17. okt 2020 o 11:30

Slovenský futsalista Tomáš Drahovský prežíva veľmi úspešný návrat na španielske palubovky. V troch stretnutiach jeho tímu Santa Coloma strelil už päť gólov a priebežne je najlepším strelcom najvyššej súťaže v tejto krajine na Pyrenejskom polostrove.


O prvom stretnutí sme už písali, kedy klub nášho reprezentanta porazil Ribera Navarra (6:3). V druhom dueli ale Santa Coloma na domácej palubovke prehrala 2:4 s Levante, to je zatiaľ bez straty bodu na prvom mieste tabuľky: "Škoda, že zatiaľ nemáme možnosť hrať doma s divákmi ale snáď sa to v najbližších týždňoch zmení. Do zápasu sme nenastúpili úplne dobre a hneď v prvých minútach sme inkasovali gól. Postupne sa však hra vyrovnala a nám sa podarilo aj vyrovnať a šance sa prelievali z jednej strany na druhú. V závere polčasu súper využil rýchlo nahodenú loptu na pivota a išiel do vedenia 2:1. V závere ešte nepremenili 10-metrový kop, a tak bol polčas 2:1. Do druhého polčasu sme nastúpili s jasným cieľom zápas otočiť v náš prospech. Od začiatku polčasu sme diktovali tempo hry a podarilo sa nám vyrovnať na 2:2," hodnotil stretnutie Drahovský, ktorý strieľal prvý gól svojho tímu.

"Pokračovali sme v nátlakovej hre a súper miestami len odkopával lopty. Nakoniec ich tréner vytiahol taktickú variantu a začal hrať power-play, aby trošku utlmil náš tlak, čo sa mu aj podarilo. V posledných minútach zápasu sme mali možnosť 10-metrového kopu avšak nepremenili sme. Na to prišla ešte jedna obrovská šanca, ktorú sme taktiež zahodili, a tak ako to býva vo futsale. Súper hneď z ďalšieho útoku strelil gól na 3:2. My sme skúšali power-play, avšak nevytvorili sme si nejakú väčšiu šancu a Levante ešte z brejku pol minúty pred koncom strelilo gól na 4:2. Je škoda, že z tohto zápasu neberieme ani bod, lebo sme si ho určite za predvedený výkon zaslúžili," doplnil Drahovský k stretnutiu 2. kola.

Santa Coloma má zatiaľ na konte štyri body za výhru, remízu a prehru. Nerozhodný výsledok 4:4 sa zrodil v meraní síl proti Oparrulo Ferrol. Samotný Drahovský k nemu prispel hattrickom a s celkovo piatimi gólmi je najlepším strelcom súťaže: "Do stretnutia sme vstupovali s tým, že chceme nadviazať na výkon zo zápasu s Levante a získať 3 body. Zápas sa niesol v bojovnom duchu. Na obidvoch stranách boli k videniu šancu a čakalo sa kto ju prvý premení. Našťastie sme to boli my a po nacvičenom signále z autu sme dali prvý gól. Hra bola väčšinu prvého polčasu vyrovnaná, a tak sa striedali šance na jednej aj druhej strane. Nakoniec Oparrulo vyrovnalo pred začiatkom polčasu a navyše malo ešte možnosť 10-metrového kopu. Tú však nepremenilo, a tak sa išlo do kabín za stavu 1:1. V druhom polčase sa skóre dosť často menilo a hneď na začiatku išli domáci do vedenia. My sme v prebiehu pár minút zápas otočili na 3:2. Domáci však po rohu dokázali vyrovnať a pár minút pred koncom išli do vedenia 4:3. My sme hneď po inkasovaní začali hrať power-play a hneď z prvej akcie sme vyrovnali na 4:4. Pokračovali sme aj ďalej v powerplay, ale nepodarilo sa nám už dať gól, a tak sme si odniesli z tohto zápasu bod. Za priebeh zápasu je remíza určite zaslúžená pre obidva tímy," doplnil Tomáš Drahovský.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: