Články

Halovým majstrom okresu sa stal do tretice FKM Nové Zámky

FKM Nové Zámky po vyhlásení výsledkov
FKM Nové Zámky po vyhlásení výsledkov (Zdroj: ObFZ NZ, Autor: ObFZ NZ)
Viliam Riška|17. dec 2018 o 00:00
FKM Nové Zámky po vyhlásení výsledkov
FKM Nové Zámky po vyhlásení výsledkov (Zdroj: ObFZ NZ, Autor: ObFZ NZ)

 XVII.ročník halového turnaja dospelých o Pohár predsedu ObFZ NZ 

Športová hala Milenium v Nových Zámkoch bola v nedeľu 16.12. 2018 dejiskom XVII. ročníka zimného halového turnaja dospelých o Pohár predsedu ObFZ Nové Zámky. Na turnaji od skorého rána do neskorého večera súperilo o halového majstra okresu celkom 16 družstiev zo súťaží od VIII.ligy až po III.ligu rozdelených do štyroch štvorčlených skupín, z ktorých prvé dve družstvá postupovali už do vyraďovacej fázy. Na turnaji bolo k videniu veľa zaujímavých stretnutí. Vo veľa stretnutiach prevládali emócie avšak v športovom duchu. Skoro v každom družstve sa predstavili aj šikovní mladí hráči, vekom ešte dorastenci, no určite nezaostávali za svojimi staršími spoluhráčmi. A toto bolo veľkým pozitívom tohtoročného turnaja. 

Zo skupín do play-off postúpili väčšinou papieroví favoriti, ale postúpili aj takí, ktorých by tam pred turnajom málokto tipoval. Ale postúpili zaslúžene na základe predvedených výkonov. V zápasoch vyraďovacej fázy, kde si už nikto nič ,,nedaroval", boli k videniu stretnutia s tesnými výsledkami ale aj výsledky s prekvapujúco vysokými rozdielmi. Prekvapením štvrťfinále bolo vyradenie favorita z Veľkého Kýru po oddanom a bojovnom výkone hráčmi siedmoligového FK Čechy, ktorí si potom neskôr podobným výkonom v stretnutí s TJ AGRO Zemné vybojovali bronzové medaily. Vyvrcholením turnaja bolo finálové stretnutie medzi družstvami FKM Nové Zámky a ŠK Šurany A. Tomuto stretnutiu nechýbalo nič. Videli sme futbalové umenie a skúsenosti, emócie, mladícku dravosť a bojovnosť. 20 minút sme sa prizerali kvalitnému halovému futbalu.

Spanilú jazdu turnajom predviedlo omladené družstvo FKM Nové Zámky, ktoré prešlo turnajom bez jedinej straty čo i len bodu a po šiestich výhrach si hráči zaslúžene prevzali do tretice zlaté medaily a Pohár predsedu ObFZ Nové Zámky z rúk predsedu ObFZ Nové Zámky ing. Petra Kováča. 

Celkové umiestnenie : 

1. FKM Nové Zámky (D.Lengyel, O.Prišťák, B.Moravčík, A.Kucharovič, M.Šimunek, D.Segéň, M.Gašparík, J.Blaži, K.Rapavý, M.Blaži, R.Marík, T.Csief)

2. ŠK Šurany A (S.Švajda, J.Tvrdoň, M.Fehervári, M.Kružlík, P.Vašek, M.Šulík, D.Mojko, D.Kacír, M.Timoránsky, K.Blaho, L.Jurík)

3. FK Čechy (Z.Lyznar, M.Rehorčík, J.Laktiš, M.Vadkerti, V.Dózsa, P.Zálešák, P.Kolarovič, K.Lépés, Z.Bóna, T.Prémusz, M.Csepányi)

4. TJ AGRO Zemné (B.Nagy, D.Dobrý, L.Pristač, T.Pristač, D.Keseg, R.Gogola, Z.Kantár, V.Rigó, L.Mešter)

Indvividuálne ocenenia :

- najlepší strelec: Jakub BLAŽI (FKM Nové Zámky)

- najlepší brankár: Zdeněk LYZNAR (FK Čechy)

- najlepší hráč: Patrik VAŠEK (ŠK Šurany A)

Súvisiaci obsah