Hokejový tím je zmeska lídrov, zabávačov, aj introvertov. Na MS musí ísť ego bokom

Zuzana Tomčíková.
Zuzana Tomčíková. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zuzana Tomčíková|15. máj 2024 o 16:00

Šampionát glosuje bývalá hokejová brankárka Zuzana Tomčíková.

Priznám sa, že odkedy som pravidelne sledovala hokejové zápasy, prešiel už nejaký čas. Preto mi nepríde fér, aby som hodnotila či komentovala výsledky slovenského či akéhokoľvek tímu na majstrovstvách sveta.

Ale vždy keď si hokej pozriem naživo alebo v televízii, trochu ma škrie, že už nie som súčasťou niečoho takého skvelého, ako je hokejový tím.

Hokej so Zuzanou

Zuzana Tomčíková je bývalá hokejová brankárka, ktorá reprezentovala Slovensko na ZOH 2010 vo Vancouveri a dvoch MS elitnej kategórie. Na MS 2011 ju vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku šampionátu. Pre Sportnet.sk glosuje šampionát v rubrike Hokej so Zuzanou. Jej príbeh si môžete pozrieť tu.

V prípade reprezentácie je to ešte niečo výnimočnejšie. Každý športovec ako dieťa sníva o tom, že raz bude reprezentovať krajinu, kde vyrastá.

Niekoľkým talentovaným športovcom sa to podarí, tak ako sa to podarilo 25 chalanom, ktorí v týchto dňoch reprezentujú Slovensko na hokejovom šampionáte.

Hrať za reprezentáciu je iné ako v klube. Každý prichádza z iného prostredia, má za sebou inú sezónu, ale máte zhruba dva týždne prípravy, počas ktorých sa nastaví dynamika tímu veľmi rýchlo.

Hokejový tím je väčšinou zmeska lídrov, zabávačov, ale často aj introvertov. Trávite spolu 24 hodín denne, veľmi intenzívne prežívate chvíle, či už na obedoch, tímových mítingoch a v neposlednom rade aj na ľade.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Hokejový tím je zmeska lídrov, zabávačov, aj introvertov. Na MS musí ísť ego bokom