Ak sa Neymar neupokojí, postaráme sa oňho, povedala hviezda Marseille rozhodcovi

Neymar na ilustračnej fotografii.
Neymar na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková|27. feb 2018 o 13:27

Brazílčan utrpel okrem výronu aj prasklinu kostičky v chodidle.

BRATISLAVA. V nedeľnajšom súboji francúzskej Ligue 1 2017/2018 viac ako výhra Parížu St. Germain nad Olympique Marseille 3:0 zarezenovalo zranenie hviezdneho útočníka PSG Neymara.

V 77. minúte sa brazílsky útočník zranil v súboji so striedajúcim obrancom Marseille Bounom Sarrom. Neymar zle stúpil a podvrtol si pravý členok. Vyzeralo to nepríjemne, bolestivo. Brazílčan padol na zem a z očí mu išli slzy.

Neymar skončil na zemi, odniesli ho na nosidlách. Mohol za to protihráč?: fotogaléria

1.3.2018

Prasklina kostičky

Z ihriska ho odnášali v slzách a na nosidlách. Optimistické prognózy trénera PSG Unaia Emeryho o skorom návrate Neymara na ihrisko sa nenaplnili.

V utorok uverejnilo PSG na svojom oficiálnom twitterovom konte informáciu. Ďalšie vyšetrenia potvrdili nielen výron v pravom členku ale aj prasklinu piatej metatarzálnej kostičky v chodidle.

Španielsky denník Marca tvrdí, že Neymar sa vráti na ihrisko až na konci marca.

V utorok mal tlačovú konferenciu tréner PSG Unai Emery, na ktorej sa vyjadril i k Neymarovmu zraneniu.

"Správy o tom, že Nemar pôjde na operáciu sú úplne vymyslené. Dnes (v utorok) som hovoril s lekárom, že plný rozsah zranení a spôsob liečby záleží na tom, ako bude prebiehať rekonvalescencia."

Je otázne, či brazílsky reprezentant stihne kľúčový odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov proti Realu Madrid. PSG sa bude snažiť zmazať manko z prvého zápasu na Santiagu Bernabeu, keď Realu podľahlo 1:3.

"Potrebuje odpočinok, ale existuje malá šanca, že proti Realu nastúpi," vyhlásil podľa agentúry AP Emery.

Má ohromný talent

Neymarovo zranenie vyvolalo vlnu nevôle v tíme PSG i medzi fanúšikmi. Tvrdia, že súperi hrajú na Brazílčana až príliš tvrdo. Len v zápase s Marseille Neymara faulovali osemkrát.

"Povedz Neymarovi, nech sa upokojí. Pretože keď nie, my sa oňho postaráme," mal povedať Dimitri Payet rozhodcovi Benoitovi Bastienovi podľa RMC Sport.

"Je to škoda. Toto nie je futbal," hneval sa podľa isport.blesk.cz kapitán PSG Thiago Silva.

"On si náročky chodí po fauly," bránil se hosťujúci obranca Jordan Amavi.

"Do poslednej chvíle drží loptu, skôr ako ho súper dohrá. Tak čo potom čaká? Každý vie, že má ohromný talent, ale na zemi sa ocitne až príliš ľahko," dodal 23-ročný francúzsky obranca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Ak sa Neymar neupokojí, postaráme sa oňho, povedala hviezda Marseille rozhodcovi