Zranenia Hossu s Kopeckým by nemali byť vážne

Andrej Meszároš po nepríjemnej strele, ktorá ho trafila do ohryzku.
Andrej Meszároš po nepríjemnej strele, ktorá ho trafila do ohryzku. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2010 o 12:45

Zranenia Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého nie sú vážne. Andreja Meszároša trafil puk nepríjemne do ohryzka.

CHICAGO. Zranenia slovenských hokejistov v službách Chicaga Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého nie sú vážne. Hossa nedohral po kolízii s Bradom Winchesterom neďaleko mantinelu stredajší zápas so St. Louis, keď z duelu odstúpil v druhej tretine. Ako informuje Chicago Sun-Times, trenčiansky odchovanec už cestoval s mužstvom vo štvrtok do Colorada a podľa trénera Joela Quennevilla jeho zdravotné problémy nie sú vážne a v ďalších súbojoch by mal byť v poriadku.

Rovnako ani zranenie Tomáša Kopeckého v hornej časti tela, pre ktoré nenastúpil na súboj proti St. Louis, by nemalo byť významného charakteru. Bližšie informácie však nie sú známe.

Meszároša trafil puk priamo do ohryzka

Hororový moment zažil v noci na piatok slovenský hokejista Andrej Meszároš. V druhej tretine zápasu s Ottawou (4:3 sn) čistil obranca Tampy Bay počas oslabenia priestor pred domácou bránkou, keď ho zasiahol puk po delovke Švéda Erika Karlssona rovno do ohryzku.

Slovenský bek spadol na ľad, no okamžite vyskočil a aj za pomoci jedného z čiarových rozhodcov sa lapajúc po dychu dotackal na striedačku, kde sa ho ujal tímový lekár Tom Mulligan. Divákom v St. Pete Times Forum sa v tej chvíli zastavil dych. Pri odchode do šatne sa Meszároš takmer zrútil a tak mu krk ošetrili v tuneli hneď za striedačkou.

"Chcel som sa čo najrýchlejšie dostať do šatne, lebo som mal problémy s dýchaním a zároveň aj veľké bolesti hlavy. Pominuli, až keď som znovu začal naplno dýchať," opisoval situáciu Meszároš. Medzitým mu spoluhráči priniesli pojazdné nosidlá, no tie našťastie nemusel využiť. Po pár minútach bol schopný vlastnými silami odkráčať do kabíny. "Snažil som sa lapiť dych. Bol to hrôzostrašný moment," citoval Meszároša internetový portál tbo.com.

Pri úvodnom buly v treťom dejstve bol už trenčiansky odchovanec opäť na ľade a za svoju nezlomnú vôľu si napokon vyslúžil titul tretej hviezdy zápasu. "Vedel som, že sa zranil Victor Hedman a jeden obranca nám tak chýbal. Chcel som sa preto za každú cenu vrátiť a pomôcť svojmu mužstvu. Dúfam, že sa mi to podarilo," povedal Meszároš po záverečnej siréne. Dozvuky tvrdej rany u neho ešte neodzneli. "Stále sa necítim stopercentne. Nemôžem dlho rozprávať, strácam hlas," dodal.

Meszároš opäť dokázal, že je mužom zo železa. V minulej sezóne ho strela Antona Babčuka trafila do tváre a spôsobila mu krvavú ranu v oblasti úst, ktorú mu museli zašiť 64 stehmi. V ďalšom zápase však už opäť hral, pričom bolestivé miesto si chránil "košíkom" na prilbe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zranenia Hossu s Kopeckým by nemali byť vážne