Zraneného Sobotku nenahradí Hudler ale hráč, ktorý ešte v sezóne neskóroval

Sobotka (vľavo) si zlomil jabĺčko v kolene.
Sobotka (vľavo) si zlomil jabĺčko v kolene. (Autor: SITA/AP)
TASR|4. feb 2014 o 16:41

Tréner českej reprezentácie Hadamczik berie do Soči krídelníka Erata, ktorý v tejto sezóne ešte neskóroval.

BRATISLAVA. Zraneného útočníka St. Louis Vladimíra Sobotku nahradí v českej hokejovej nominácii na ZOH do Soči skúsený krídelník Martin Erat. Deň pred odletom európskej časti výpravy do dejiska Hier to oznámil reprezentačný tréner Alois Hadamczik.

Sobotka si v noci na sobotu v dueli NHL proti Caroline po náraze do mantinelu zlomil jabĺčko v ľavom kolene. Dvadsaťšesťročný útočník tak pod piatimi kruhmu premiéru v národnom neabsolvuje.

"S Vladimírom Sobotkom sme v tíme počítali ako s komplexným hokejistom s vynikajúcou defenzívnou hrou," citoval portál idnes.cz z oficiálneho vyhlásenia slová Hadamczika.

Špekulácie na uvoľnené miesto v nominácii padali na troch hokejistov - Jiřího Hudlera, Jana Kovářa a Martina Erata. Do Soči napokon odletí 32-ročný útočník Washingtonu.

"Keď sa Sobotka zranil, museli sme nájsť podobne založeného hráča a práve Martin Erat má spomedzi kandidátov najlepšie defenzívne schopnosti," uviedol Hadamczik.

Martin Erat v tejto sezóne v 48 zápasoch gól nestrelil a má 21 asistencií. Spomínaný Jiří Hudler je najproduktívnejším hráčom Calgary, strelil 14 gólov a na 28 nahral.

Skúsený krídelník absolvuje už svoje tretie olympijské hry. Česko reprezentoval pod piatimi kruhmi pri zisku bronzu v Turíne 2006, v národnom tíme figuroval aj o štyri roky neskôr vo Vancouveri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zraneného Sobotku nenahradí Hudler ale hráč, ktorý ešte v sezóne neskóroval