Hudler: Som sklamaný zo Soči, stále sa mi to vracia

Jiří Hudler je ofenzívnym lídrom Calgary.
Jiří Hudler je ofenzívnym lídrom Calgary. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|13. jan 2014 o 14:20

Bolo to obrovské sklamanie. Snažím sa na to nemyslieť, ale stále sa mi to vracia do hlavy, hovorí o absencii v českom tíme pre olympijské hry Jiří Hudler.

Center Jiří Hudler prežíva najlepšie obdobie v kariére, ale ani to mu nestačilo na to, aby sa dostal do nominácie trénera Aloisa Hadamczika pre olympiádu v Soči.

Skúsený stredný útočník bol pritom najlepším českým hráčom na poslednom svetovom šampionáte. Svoje kvality potvrdzuje aj v prebiehajúcej sezóne NHL. Od začiatku patrí k najproduktívnejším Čechom v lige. Momentálne ma 36 bodov rovnako ako Jaromír Jágr s Davidom Krejčím ktorí sú piliermi nominácie.

„Bolo to obrovské sklamanie. Snažím sa na to nemyslieť, ale stále sa mi to vracia do hlavy,“ hovoril Hudler v rozhovore pre isport.cz.

Tréner Calgary to bral ako iróniu

Jeho nezaradenie ostro kritizovali aj osobnosti. Najvýraznejšie vystúpil niekdajší uznávaný obranca a dnes agent Petr Svoboda, ktorý povedal, že je to najväčšia nespravodlivosť akú v hokeji za posledné roky zažil.

K jeho názoru sa pridal tréner Calgary Bob Hartley, ktorý berie tridsaťročného útočníka ako lídra svojej zostavy. „Česi majú asi tím na zlato, keď nezobrali Jirku,“ povedal kanadským médiám s dávkou irónie.

Jeho absenciu nechápu ani spoluhráči vo Flames. „Chalani sa najprv smiali, že si určite vymýšľam. Až keď zistili, že to je pravda chodili po jednom za mnou a hovorili ako ich to mrzí,“ dodáva Hudler.

Môže sa dostať ako náhradník

Šikovnému útočníkovi dokonca v zápase v Colorade gratuloval čiarový rozhodca, ktorý si tiež myslel, že v tíme pre Soči je.

V Hadamczikovej nominácii je pár nečakaných mien na čele s jeho zaťom Michalom Barinkom, ktorý hrá za Vítkovice. K štýlu vyberania hráčov a trénovaniu sa najviac ohradil obranca Jan Hejda, ktorý je oporou Colorada. Svoj postoj vysvetľoval aj pre SME.

Hudler sa však snaží brať veci s nadhľadom. „Zobral by som hocijakú rolu v tíme. Nemusel by som byť v prvých dvoch útokoch. Okrem toho s trénerom Hadamczikom nemám žiadny problém. Solídne mi vyšiel minuloročný svetový šampionát,“ pokračoval rodák z Olomoucu v rozhovore pre dennik Sport.

Hudler je diplomatický aj z toho dôvodu, že stále verí, že sa do Ruska dostane. Tréner Hadamczik priznal pre české médiá, že produktívny center je medzi náhradníkmi, ale to by sa musel niekto z nominovaných zraniť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hudler: Som sklamaný zo Soči, stále sa mi to vracia