Založil športový kanál v Českej televízii. Zomrela novinárska legenda Otakar Černý

Otakar Černý.
Otakar Černý. (Autor: Dan Materna/MAFRA)
Sportnet, SITA, TASR|16. feb 2021 o 13:45

Česká televízia upravuje svoj večerný program.

PRAHA. Vo veku 77 rokov zomrel dlhoročný šéf športovej redakcie Českej televízie Otakar Černý. V utorok o tom informoval portál iDnes.cz.

Vedúci športovej redakcie v Českej televízii pred 15 rokmi založil špecializovaný televízny kanál ČT4, ktorý dodnes vysiela množstvo priamych prenosov zo sveta športu.

Okrem športovej žurnalistiky moderoval v deväťdesiatych rokoch aj politické diskusné relácie a v období 2000-2002 pôsobil ako hovorca ministra zdravotníctva Českej republiky Bohumila Fišera.

Do Českej televízie sa vrátil v roku 2002 a pracoval ako šéfredaktor športovej redakcie, do dôchodku odišiel v roku 2013.

"Rád posúval hranice a nič nepovažoval za nemožné. Objavil veľa veľkých vecí vo svete športu vrátane Jardu Jágra. Dával krátke otázky, viedol televízne debaty a športovým reportážam vnukol nápaditý jazyk," uviedol šéfkomentátor ČT Robert Záruba.

Česká televízia z tohto dôvodu zaradila do televízneho vysielania na ČT1 reprízu relácie 13. komnata Otakara Černého z roku 2014, po nej bude nasledovať program Krásne straty, kde bol Černý hosťom Michala Prokopa v roku 2002.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Založil športový kanál v Českej televízii. Zomrela novinárska legenda Otakar Černý