Dominuje im štátny znak. Dresy slovenských hokejistov v Pekingu sú známe

Dresy slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2022 v Pekingu.
Dresy slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: SZĽH/IIHF)
TASR|7. dec 2021 o 10:34

Slováci budú hrať v nových dresoch počas celého olympijského cyklu.

BRATISLAVA. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v spolupráci s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) predstavil v utorok koncept dresov slovenskej hokejovej reprezentácie pre blížiace sa ZOH v Pekingu i celý olympijský cyklus 2022 až 2026.

Dve sady - biela i tmavomodrá

"Dominantnými sú tradičné slovenské farby, zobrazené na čistých plochách za účelom ich vyniknutia. Vzhľad dresu dotvára konzervatívny, no minimalistický dizajn. Hlavným prvkom je štátny znak Slovenskej republiky, dominujúci na hrudi.

Konečnú podobu dresov pre svetové šampionáty dotvára oficiálne 'hokejkové' logo Slovenského zväzu ľadového hokeja umiestnené na ramenách. Na olympiáde logá federácií na dresoch nebudú," informoval portál hockeyslovakia.sk.

Nové dresy budú vyrobené tradične v dvoch sadách. Prvej dominuje biela farba, pri druhej vyniká tmavomodrá.

Konečný návrh zodpovedá presne vymedzeným pravidlám, ktoré definujú, čo musí obsahovať národný dres pre účely veľkých medzinárodných turnajov, akými sú práve ZOH v Pekingu 2022. Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike.

Nominácia bude známa v januári

Slovenskí hokejisti v ére samostatnosti zatiaľ ani raz nechýbali v dejisku záverečného turnaja ZOH, najvyššie skončili vo Vancouveri 2010 na štvrtej priečke.

V tomto roku si postup do Pekingu vybojovali v úspešnej augustovej kvalifikácii doma v Bratislave, kde postupne zdolali Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1 a Bielorusko 2:1.

Po spečatení postupu oznámil SZĽH prvé tri mená svojej olympijskej súpisky.

Spomedzi hráčov pôsobiacich v zámorskej profilige sa nimi stali brankár Jaroslav Halák a obrancovia Andrej Sekera s Erikom Černákom.

Ďalšie mená odhalí vedenie reprezentácie až pri tvorbe záverečnej nominácie v druhej polovici januára.

Mužský olympijský hokejový turnaj odštartuje v Pekingu 9. februára.

Aktuálne sa na základe dohody medzi IIHF, NHL a hráčskou asociáciou NHLPA počíta aj s účasťou hráčov z NHL, no konečný verdikt padne začiatkom januára.

Slováci otvoria boje v základnej C-skupine 10. februára o 9.40 SEČ duelom proti Fínsku. O deň neskôr v rovnakom čase nastúpia proti Švédsku a 13. februára skoro ráno o 5.10 SEČ zavŕšia program v skupine proti Lotyšsku.

Do štvrťfinále automaticky postúpia víťazi troch skupín a najlepší tím spomedzi druhých miest. Zvyšných osem účastníkov si zahrá tzv. kvalifikáciu o štvrťfinále.

Finále je na programe 20. februára, pripomenul oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dominuje im štátny znak. Dresy slovenských hokejistov v Pekingu sú známe