Žiadny McDavid a Kane. Ako môže vyzerať Kanada a USA na olympiáde bez hviezd NHL?

V drese USA by mohol nastúpiť aj Nick Ebert, ktorý hrával za Slovan.
V drese USA by mohol nastúpiť aj Nick Ebert, ktorý hrával za Slovan. (Autor: TASR/Martin Baumann)
Samuel Tirpák|2. dec 2021 o 16:00

Koľkých hráčov z európskych výberov Kanady a USA poznáte?

PEKING. Pre fanúšikov to bolo dlho nepredstaviteľné. Hokejový turnaj na zimnej olympiáde v Pekingu mal byť reklamou na NHL. Connor McDavid v drese Kanady, Patrick Kane ako hviezda USA.

Tak si to väčšina priaznivcov predstavovala. Koronavírus však bol mocnejší súper, a tak sa vedenie ligy rozhodlo nepustiť hráčov z NHL do Číny.   

Ako môžu vyzerať tímy Kanady a USA bez svojich najväčších hviezd? 

Sportnet sa už začiatkom decembra pohral s myšlienkou, akoby mohli vyzerať zámorské tímy bez hviezd z NHL. Takto vyzerá naša analýza možnej kanadskej a americkej zostavy.

Výber Kanady

Mužstvo javorového listu môže byť aj bez hráčov z NHL celkom zaujímavé. Keďže kvalita ligy stále stúpa a aj solídni "prospects" (hráči s priaznivými vyhliadkami) majú stále menšie šance presadiť sa v nej, viacerí z nich sa rozhodli pre pôsobenie v Európe. Tento krok sa často vypláca, keďže veľa z nich na širšom ľade dominuje.

Ako by mohla vyzerať zostava kolísky hokeja?

Útok

Prvý útok by mohol byť v zložení Ryan Spooner – Corban Knight – Max Véronneau.

Spooner je asi najúspešnejší hráč v potenciálnej zostave kanadského tímu a možno aj najskúsenejší. Rodák z Ottawy má odohraných 325 zápasov v NHL so ziskom 167 bodov (48+119). Momentálne hráva v drese Avtomobilistu Jekaterinburg a od prechodu do KHL zbiera body na úrovni zhruba jedného bodu na zápas.

Corban Knight bol draftovou voľbou Floridy Panthers v roku 2009. Ide o centra, ktorý je prevažne tvorcom hry. Už druhým rokom patrí k pilierom útoku Avangardu Omsk, kde je spoluhráčom nášho Petra Cehlárika.

Treticu uzatvára jeden z najmladších hráčov tímu, nedraftovaný Max Veronneau, ktorý po veľmi úspešnej kariére v univerzitnej NCAA skúsil šťastie v NHL, kde mu to nevyšlo. Po krátkych zastávkach v Ottawe a Toronte si to namieril do Švédska a patrí medzi najlepších kanonierov v Európe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Žiadny McDavid a Kane. Ako môže vyzerať Kanada a USA na olympiáde bez hviezd NHL?