Slovenské hokejistky si so Švédkami hanbu neurobili a sľubujú, že to nevzdajú

N. Čupková (vľavo) so spoluhráčkami z reprezentácie.
N. Čupková (vľavo) so spoluhráčkami z reprezentácie. (Autor: sita)
TASR|12. nov 2021 o 14:40

Druhými súperkami Sloveniek na turnaji budú Francúzky.

LULEA. Slovenské hokejové reprezentantky boli po neúspešnom vstupe do finálového turnaja kvalifikácie ZOH 2022 sklamané. O to viac, keď videli, že favorizované Švédky boli vo štvrtkovom súboji v Lulee (0:3) hrateľné súperky.

Ak by zverenky trénera Tomáša Segíňa v druhej tretine premenili aspoň jednu z vyložených príležitostí a vyrovnali by na priebežných 1:1, zápas mohol mať odlišný vývoj.

Slovenky inkasovali rozhodujúce góly v poslednom striedaní prvej tretiny, resp. v prvom v rámci tretej. "A to sa jednoducho nesmie stávať," krútila hlavou kapitánka Nicol Lucák Čupková, ktorú vyhlásili za najlepšiu slovenskú hráčku v stretnutí.

"Švédky boli hrateľné. Odohrali sme s nimi viac-menej vyrovnaný zápas. Bojovali sme, brankárka nás podržala. Chýbal len strelený gól. Ak by sme ho dali, naštartovali by sme sa," uviedla 29-ročná útočníčka pre hockeyslovakia.sk.

V stretnutí režírovala štyri slovenské presilovky, z toho jednu 63-sekundovú piatich proti trom. Slovenky sa v nej však vôbec nedostali do nebezpečného zakončenia.

Prehrou 0:3 so Švédkami si Slovenky skomplikovali situáciu ohľadom zisku jedinej voľnej miestenky do Pekingu.

Uvedomujúc si túto skutočnosť kapitánka odhodlane podotkla: "Urobíme všetko, aby sme oba zostávajúce zápasy vyhrali. Nevzdávame sa. Šanca postúpiť na olympiádu stále je, keďže aj Švédky môžu zakopnúť. Ideme ďalej."

Druhými súperkami Sloveniek na turnaji budú Francúzky, duel je na programe v sobotu od 12.00 h. V nedeľu v rovnakom čase odohrajú záverečný kvalifikačný súboj proti Kórejčankám.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenské hokejistky si so Švédkami hanbu neurobili a sľubujú, že to nevzdajú