Som ako Benjamin Button, vekom mladnem, povedal Ibrahimovič po ďalších góloch

Zlatan Ibrahimovič v drese AC Miláno.
Zlatan Ibrahimovič v drese AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. sep 2020 o 11:17

Nechce, aby ľudia rozprávali o jeho veku.

MILÁNO. Zlatan Ibrahimovič bol hlavným strojcom triumfu futbalistov AC Miláno nad Bolognou (2:0) v pondelňajšom dueli 1. kola Serie A.

Na San Sire strelil oba góly domácich a zariadil víťazný vstup "rossoneri" do novej sezóny. Švédsky útočník, ktorý 3. októbra oslávi 39. narodeniny, po zápase uviedol, že keby mal 20 rokov, strelil by ešte ďalšie dva góly.

Tridsaťosemročný Ibrahimovič najprv v 35. minúte vyskočil najvyššie na center Thea Hernandeza do šestnástky a v 50. minúte spečatil skóre gólom z pokutového kopu.

"Cítim sa byť v dobrej forme. Vyhrali sme a mohol som skórovať aj viackrát. Keby som mal dvadsať rokov, pridal by som ďalšie dva góly," uviedol v rozhovore pre Sky Sport Italia.

Najväčší tlak na seba vyvíja sám

"Ibra" sa strelecky presadil aj v druhom súťažnom zápase ročníka, vo štvrtok gólom prispel k víťazstvu AC 2:0 nad Shamrock Rovers a postupu do 3. predkola Európskej ligy.

"Mám rád zodpovednosť. Najväčší tlak na seba vyvíjam ja sám. Nechcem, aby sa ľudia rozprávali o mojom veku. Chcem, aby ku mne pristupovali ako ku komukoľvek inému. Nie je dôležité, že mám 38 rokov, chcem, aby sa so mnou zaobchádzalo ako s dvadsaťročným," povedal so 62 gólmi historicky najlepší strelec švédskej reprezentácie.

Ibrahimovič sa opäť prirovnal k literárnej a filmovej postave Benjamina Buttona. Podivuhodný prípad Benjamina Buttona je krátka poviedka Francisa Scotta Fitzgeralda z roku 1922.

V roku 2008 vznikol rovnomenný film v hlavnej úlohe s Bradom Pittom. Rozpráva príbeh o mužovi, ktorý sa narodí ako starec a postupne mladne.

Pochválil aj mladých hráčov

"Nie som starý, som ako Benjamin Button. Začínam ako starec a zomriem mladý," vyhlásil bývalý hráč Malmö, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Barcelony, Interu Miláno, Paríža St. Germain, Manchestru United a Los Angeles Galaxy, odkiaľ sa na San Siro vlani v decembri vrátil. K zápasu s Bolognou dodal:

"Hrali sme dobre. Nie sme v najlepšej forme, preto sme sa dopustili niekoľkých chýb, ktorým sa zvyčajne vyhýbame.

Mladí hráči tvrdo drú, poslúchajú, sú disciplinovaní a po uplynulých šiestich mesiacoch vedia, čo je potrebné, aby sa ďalej zlepšovali. Tento rok musíme ísť od zápasu k zápasu, hrať sebavedomo a pristupovať ku každému stretnutiu ako k finále."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Som ako Benjamin Button, vekom mladnem, povedal Ibrahimovič po ďalších góloch