Ibrahimovič sa vrátil do Talianska, v Miláne ho čaká dvojtýždňová karanténa

Zlatan Ibrahimovič v drese AC Miláno.
Zlatan Ibrahimovič v drese AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. máj 2020 o 12:20

Vo Švédsku sa mohol pripravovať aj priamo na ihrisku.

ŠTOKHOLM. Skúsený švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič sa v pondelok vrátil do Talianska a pred návratom do klubu AC Miláno ho čaká dvojtýždňová karanténa.

Príchod ostrieľaného zakončovateľa z rodného Švédska súvisí s možným reštartom najvyššej talianskej súťaže Serie A.

Ostatné týždne poznačené pandémiou koronavírusu strávil Ibrahimovič v Štokholme v klube Hammarby IF, ktorého je spoluvlastníkom.

Keďže vo Švédsku neboli také prísne opatrenia v boji s ochorením COVID-19, mohol sa pripravovať priamo na hracej ploche aj s hráčmi a hráčkami miestnych tímov.

Kariéru nechce ukončiť v rodnej vlasti

Počas tohto obdobia silneli dohady o jeho hráčskej budúcnosti, ktorá by po očakávanom odchode z Talianska po sezóne 2019/2020 mohla pokračovať práve v Hamamrby.

Nová sezóna najvyššej švédskej futbalovej súťaže by sa mohla začať v júni a trvať do decembra.

Už skôr však 38-ročný zakončovateľ prezradil, že kariéru sa nechystá ukončiť vo vlasti, najmä ak by musel hrať proti klubu, v ktorom vyrastal - Malmö FF.

Športový riaditeľ štokholmského tímu však pripustil možnosť, že jedného dňa zaň Ibrahimovič nastúpi.

"Iba Zlatan vie, ako to napokon bude. V tomto smere nič nevravel, nikto mu však nemusí zdôrazňovať, že by sme ho tu radi mali," povedal Jesper Jansson pre denník Expressen.

Ibrahimovič: Uvidíme, ako to tu skončí

Väčšina elitných talianskych klubov vrátane AC Miláno začalo s tréningovými jednotkami, ktoré sú zatiaľ individuálne a za mimoriadnych opatrení. Už od nasledujúceho týždňa by však mohli tímy začať so spoločnou prípravou.

Ibrahimovič je jeden z posledných zahraničných hráčov, ktorí sa vrátili do Talianska. Serie A je prerušená už viac ako dva mesiace a zatiaľ nie je stanovený presný termín jej reštartu.

"Mám zmluvu s AC Miláno a uvidíme, ako to tu skončí. Ak sa nám to vôbec podarí skončiť. Chcem hrať futbal tak dlho, ako to len bude možné," poznamenal Zlatan pre švédsku televíziu DPlay.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Ibrahimovič sa vrátil do Talianska, v Miláne ho čaká dvojtýždňová karanténa