Nemali byť na štadióne a rasisticky pokrikovali na Zlatana. Klub dostal trest

Zlatan Ibrahimovič.
Zlatan Ibrahimovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. apr 2021 o 14:07

Crvena zvezda pustila na štadión niekoľko fanúšikov.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) potrestala srbský klub Crvena zvezda Belehrad zatvorením domáceho štadióna na jedno súťažné stretnutie v pohárovej Európe. Srbi si trest odpykajú pravdepodobne v júli v novom ročníku predkola Ligy majstrov.

Dôvodom trestu od strešného orgánu európskeho futbalu sú udalosti, ktoré sprevádzali prvé stretnutie šestnásťfinále play off Európskej ligy medzi domácim tímom a talianskym družstvom AC Miláno (2:2). V odvete v Taliansku sa zrodila remíza a postúpili Milánčania.

Švédsky útočník milánskeho tímu Zlatan Ibrahimovič sa podľa UEFA stal terčom verbálnych rasistických útokov z domácich tribún.

Zápas sa hral bez divákov, na štadión okrem priamych aktérov duelu malo povolený vstup iba vedenie domáceho mužstva a ním pozvaní hostia. Na tribúnach sa však mali objaviť v ich horných častiach aj fanúšikovia.

Ibrahimovič v Belehrade nehral, celé stretnutie sledoval z pozície náhradníka iba za lavičky. Elitný útočník je síce rodák zo Švédska, no je potomkom emigrantov z Bosny a Hercegoviny a Chorvátska.

Verbálne rasistické útoky na adresu Ibrahimoviča odhalili amatérske videozábery a vedenie klubu z Belehradu sa za incident hráčovi ospravedlnilo. UEFA informovala, že autora pokrikov sa nepodarilo identifikovať.

Crvena zvezda Belehrad tiež dostala pokutu 5-tisíc eur za porušenie pravidiel prijatých proti šíreniu ochorenia COVID-19. Umožnili vstup na štadión divákom, ktorí nedodržiavali predpísané rozostupy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Nemali byť na štadióne a rasisticky pokrikovali na Zlatana. Klub dostal trest