Zje všetko, čo nezje jeho. Slovenský plavec jedáva aj za dvoch

Richard Nagy bude na majstrovstvách Európy štartovať v troch disciplínach.
Richard Nagy bude na majstrovstvách Európy štartovať v troch disciplínach. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|31. júl 2016 o 16:51

Desaťtisíc kalórií vystačí priemernému človeku na tri až štyri dni. Svetoví plavci toľko energie spotrebujú za jediný deň. Neustále s hladom bojuje aj Richard Nagy. „Naozaj jem neustále. Prakticky nejem iba vtedy, keď plávam, alebo keď spím,“ vraví.

BRATISLAVA. Plavec Richard Nagy zvykne hovoriť, že zje všetko, čo nezje jeho. Plavci majú veľký apetít. Musia si doplniť energiu, ktorú spália na tréningoch.

Počas olympijských hier v Pekingu 2008 sa stal populárny jedálny lístok Michaela Phelpsa. Američan získal osem zlatých medailí.

V bazéne bol každý deň. Okrem víťazstiev šesťkrát posunul svetový rekord. Denne vraj spotreboval zhruba desaťtisíc kalórií. Štvornásobok toho, čo stačí priemernému človeku. Desaťtisíc kalórií, to je napríklad sedem kilogramov kuracieho mäsa alebo dvadsať tabuliek čokolády. Každý deň.

„Lenže treba myslieť na to, že veľká časť z toho je špeciálna výživa ako rôzne proteínové šejky,“ vraví Nagy.

Víťazi jedia pizzu aj fastfood

Sám si netrúfa odhadnúť, koľko toho zje priemerne za deň. V bazéne trávi denne v priemere štyri hodiny. Pri objemových tréningoch je to aj viac.

„U mňa platí, že jem, keď som hladný, a to znamená, že jem nonstop. Nejem iba, keď plávam, alebo keď spím,“ vraví dvadsaťtriročný Bratislavčan.

„Netuším koľko to môže byť kalórií. Jem všetko, čo mi chutí a z čoho mi nebude zle. Najčastejšie  je to mäso s ryžou. To mám overené a predpokladám, že na tom budem fungovať aj na olympiáde. Ale každý má iné zvyky," priznáva.

Richard Nagy hovorí, že jedáva nonstop.
Richard Nagy hovorí, že jedáva nonstop. (Autor: SITA)

"Napríklad Ryan Lochte sa počas celej olympiády v Pekingu stravoval iba v 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Zje všetko, čo nezje jeho. Slovenský plavec jedáva aj za dvoch