Poláková na EYOF v prvej dvadsiatke, v ďalších súťažiach sa Slovákom nedarilo

Sophia Polaková.
Sophia Polaková. (Autor: SOŠV/ANDREJ GALICA)
TASR|25. jan 2023 o 18:50

Na víťazku stratila takmer 3 sekundy.

TERST. Slovenská lyžiarka Sophia Polaková obsadila 19. miesto v slalome na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Taliansku. So štartovým číslom 30 si výrazne vylepšila FIS body.

Polaková v oboch kolách dosiahla zhodne osemnásty najlepší čas. Na víťaznú Leonie Raichová z Rakúska stratila 2,97 sekundy.

"Neboli to moje najlepšie jazdy. Na tréningoch som bola lepšia, v pretekoch som mala problémy. V prvom kole nebola trať práve najlepšia, už na nej bolo veľa dier. V druhom som už išla po lepšej podložke, spravila som však dosť chýb.

Slalom nie je moja najsilnejšia disciplína, lepšie sa cítim v obrovskom slalome,“ povedala po pretekoch Polaková podľa olympic.sk.

Katarína Šrobová skončila na 27. pozícii. Sofia Semanová a Vanesa Vulganová stroskotali na rozbitej zjazdovke v prvom kole.

V bežeckej stope na 5 km voľne bola z trojice Sloveniek najlepšia Laura Roglová, ktorá obsadila 35. pozíciu. O tri priečky nižšie bola Veronika Michalechová.

V akrobatickom lyžovaní v disciplíne skrikros najskôr obaja Slováci bojovali v osemfinále o tri miesta do štvrťfinále, ďalej sa prebil Matúš Ďuriš, Hugo Rybár vypadol.

Štvrťfinále však bola konečná aj pre Ďuriša. Dvojica Júlia Jurošová a Marko Hubač obsadila v kvalifikácii šprintu miešaných tímov skialpinistov 26. priečku a ďalej sa neprebojovala.

Krátky program krasokorčuliarok nevyšiel Vanese Šelmekovej. Hneď v úvode pri trojitom lutzi spadla a nenadviazala naň v kombinácii, rovnako jej rozhodcovia odpísali aj trojitý loop, pri ktorom sa ocitla na ľade.

Dvojitý axel už bol čistejší, avšak nezachránil ju od výrazných bodových strát. Šelmekovej pred piatkovými voľnými jazdami patrí 24. pozícia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Poláková na EYOF v prvej dvadsiatke, v ďalších súťažiach sa Slovákom nedarilo