Francúzsky lyžiar šokoval konkurenciu a ovládol super-G, Odermattova séria skončila

Nils Allegre.
Nils Allegre. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jan 2024 o 13:54

Francúz sa vôbec prvýkrát ocitol na stupni víťazov.

Svetový pohár v Garmisch-Partenkirchene - super-G mužov

1.

Nils Allegre

Francúzsko

1:11,92 min

2.

Guglielmo Bosca

Taliansko

+0,18 s

3.

Loic Meillard

Švajčiarsko

+0,25 s

4..

Marco Odermatt

Švajčiarsko

+0,28 s

5.

Vincent Kriechmayr

Rakúsko

+0,32 s

GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Francúzsky lyžiar Nils Allegre zvíťazil v sobotňajších pretekoch super-G Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Bolo to pre neho prvé pódiové umiestnenie vo SP. Na druhom mieste sa umiestnil Talian Guglielmo Bosca so stratou 18 stotín, tretí najlepší čas dosiahol Švajčiar Loic Meillard.

Švajčiar Marco Odermatt ukončil svoju sériu dvanástich umiestnení na stupňoch víťazov, keď obsadil 4. miesto.

Allegre dosiahol prvé pódium v 103. pretekoch SP v kariére. "Ani neviem, čo sa vlastne stalo. Ak mám pravdu povedať, na snehu som mal dobrý pocit a moje lyže patrili v týchto podmienkach k najlepším.

Dnes ráno som sa necítil príliš dobre, pociťoval som únavu. Ale po mojich skúsenostiach už viem, že niekedy by ste nemali veriť tomu, ako sa cítite," povedal Allegre.

Odermatt zaostal za víťazom o takmer tri stotiny sekundy a po štvrtom mieste nebol sklamaný. "Som spokojný so svojím výkonom.

Boli to asi najjednoduchšie preteky super-G, aké som zažil v SP. Je to tu veľmi krátke. Trať bola mäkká, až extrémne," poznamenal Odermatt, ktorý je naďalej líder SP aj disciplíny.

Jeden z najväčších favoritov pretekov vyšiel na trať ako dvanásty, najmä v jej druhej polovici predviedol rýchlu jazdu, no priebežne sa zaradil na druhé miesto za krajana Loica Meillarda.

Po Odermattovi nasledoval druhý lyžiar priebežného poradia SP Francúz Cyprien Sarrazin, no zaostal najmä v stredných pasážach.

S číslom 17 odštartoval Talian Guglielmo Bosca a hoci po výbornom úvodnom úseku výrazne spomalil, napokon predviedol rýchlu jazdu v spodnej pasáži a dosiahol dovtedy najrýchlejší čas.

Na líderskej pozícii však vydržal iba krátko, keďže ho z nej zosadil Allegre so štartovým číslom 18.

Úvodná pasáž mu síce nevyšla, na Boscu v nej stratil 19 stotín, no v ďalších úsekoch výrazne zrýchlil a prišiel do cieľa s náskokom 18 stotín.

Priebežné poradia vo Svetovom pohári

Celkové poradie:

1.

Marco Odermatt

Švajčiarsko

1306 bodov

2.

Cyprien Sarrazin

Francúzsko

684

3.

Manuel Feller

Rakúsko

559

4.

Marco Schwarz

Rakúsko

464

5.

Aleksander Aamodt Kilde

Nórsko

440

Poradie disciplíny zjazd:

1.

Marco Odermatt

Švajčiarsko

290 bodov

2.

Vincent Kriechmayr

Rakúsko

219

3.

Cyprien Sarrazin

Francúzsko

174

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Francúzsky lyžiar šokoval konkurenciu a ovládol super-G, Odermattova séria skončila