Víťazka vyzdvihla Vlhovú. Vzhliadam k jej lyžovaniu, povedala s úsmevom

Valerie Grenierová pózuje po triumfe v obrovskom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore.
Valerie Grenierová pózuje po triumfe v obrovskom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|6. jan 2024 o 17:30

Petra Vlhová obsadila štvrté miesto.

V slovinskom stredisku sa jej darí. VALERIE GRENIEROVÁ vyhrala v kariére iba dvoje preteky Svetového pohára. 

V oboch prípadoch sa tešila z triumfu v obrovskom slalome v Kranjskej Gore. Prvé víťazstvo si pripísala vlani, druhé pridala takmer o rok neskôr. 

Po prvom kole bola dvadsaťsedemročná Kanaďanka na štvrtej priečke a na vedúcu Petru Vlhovú strácala 35 stotín sekundy. 

„Vedela som, že druhé kolo bude boj. Podmienky boli náročné. Vedela som, že baby budú útočiť, špeciálne Grenierová, ktorá mala dobré prvé kolo. Ak by neurobila chybu, náskok je väčší,“ reagovala na víťazku slovenská lyžiarka. 

Sympatická Kanaďanka v cieli rozdávala jeden úsmev za druhým. „Bolo to naozaj vzrušujúce. Nemohla som si pomôcť a neustále som sa usmievala,“ povedala v rozhovore pre Sportnet. 

Gratulujeme k druhému víťazstvu v Kranjskej Gore. Základ ste položili už v prvom kole, ale na najlepšiu trojicu to nestačilo. 

V prvom kole som šla dobre. Spravila som však chybu, ktorá ma spomalila. Bola som z toho trochu frustrovaná, pretože som chcela mať solídnu jazdu. To sa mi podarilo v druhom kole, takže som veľmi šťastná. 

Dnes som dúfala v pódiové umiestnenie. Bol to môj cieľ. V prvom rade som však chcela predviesť solídne lyžovanie bez zbytočných chýb a konečne sa mi to podarilo. To je môj problém túto sezónu. 

Aké ste mali podmienky na trati? 

Zdá sa, že dážď nemal na nič vplyv. Úprimne, ani som necítila, že prší. Trať v prvom kole bola naozaj výborná. Takisto aj v druhom kole to nebol problém. 

Už po príjazde do cieľa v druhom kole ste sa usmievali. Vedeli ste, že vás jazda posunie vpred? 

Myslím, že áno. Bola som veľmi šťastná a mala som pocit, že to bude dosť dobré. Aspoň na pódium. To bolo všetko, čo som chcela, aby som dosiahla aspoň na pódium. Túto sezónu som už bola k tomu blízko, ale nie dostatočne. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Víťazka vyzdvihla Vlhovú. Vzhliadam k jej lyžovaniu, povedala s úsmevom