Neúčasť Vlhovej využijú jej silné súperky. Štartovať bude aj Gutová-Behramiová

Lara Gutová-Behramiová.
Lara Gutová-Behramiová. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. nov 2021 o 11:05

Paralelné preteky absolvuje aj Liensbergerová.

BRATISLAVA. Slovenka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová sa rozhodli vynechať sobotňajší paralelný obrovský slalom v rakúskom stredisku Lech/Zürs.

Ich veľká konkurentka v boji o lyžiarske krištáľové glóbusy Lara Gutová-Behramiová by tam však chýbať nemala.

A to aj napriek tomu, že väčšina elitných švajčiarskych zjazdárov sa rozhodla nevycestovať do Rakúska na protest proti zaradeniu tejto špecifickej disciplíny do programu Svetového pohára.

"Gutová-Behramiová chce vyťažiť čo najviac zo skvelého úvodu sezóny, keď v obrovskom slalome v Söldene ako jediná dokázala konkurovať víťaznej Shiffrinovej.

To všetko znamená, že Gutová-Behramiová sa môže o čosi vzdialiť svojim konkurentkám už v úvode sezóny," informoval švajčiarsky denník Blick na svojom portáli.

Rakúske zdroje vydali nomináciu svojich žien na podujatie v Lechu a v deväťčlennej zostave nechýba ani úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne z Cortiny d'Ampezzo Katharina Liensbergerová.

Rakúšanka skončila štvrtá v úvodnom obrovskom slalome sezóny v Söldene tesne za treťou Vlhovou a v prípade úspechu v Lechu sa rovnako ako Gutová-Behramiová môže dostať na čelo Svetového pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Neúčasť Vlhovej využijú jej silné súperky. Štartovať bude aj Gutová-Behramiová