Vlhová sa prepadla v celkovom hodnotení, Hütterová vyhrala len o stotinu

Cornelia Hütterová.
Cornelia Hütterová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. mar 2023 o 11:20 (aktualizované 3. mar 2023 o 11:56)

Shiffrinovej tesne ušlo pódium.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2022/2023

Ženy - super-G:

1.

Cornelia Hütterová

Rakúsko

1:26,83 min

2.

Elena Curtoniová

Taliansko

+ 0,01 s

3.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,12 s

4.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,16 s

5.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,29 s

6.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 0,34 s

KVITFJELL. Rakúšanka Cornelia Hütterová sa stane víťazkou piatkového super-G v nórskom stredisku Kvitfjell, keď prišla do cieľa o stotinu pred Elenou Curtoniovou z Talianska.

Hütterová najlepšie zvládla záverečnú pasáž a slávila štvrté víťazstvo v prestížnom seriáli. V šiestych pretekoch tejto sezóny sme tak spoznali šiestu rôznu víťazku.

"Je to pre mňa milé prekvapenie, V tejto sezóne sa mi v super-G nedarilo podľa predstáv, ani vo sveťáku, ani na MS vo Francúzsku," neskrývala radosť Hütterová.

"Na štarte som mala zmiešané pocity, no vypálilo to najlepšie ako mohlo. Po dojazde do cieľa som pri pohľade na výsledkovú tabuľu cítila obrovskú radosť," uviedla v prvej reakcii v televíznom prenose.

Hütterová vybojovala pre rakúske ženské alpské lyžovanie prvý triumf v sezóne. Slovenka Petra Vlhová neštartovala.

Na pódium sa dostane aj Lara Gutová-Behramiová (+ 0,12 s), ktorá sa v celkovom hodnotení dostane na druhú priečku tesne pred Vlhovú. Švajčiarka má po novom 986 bodov, o jedenásť viac ako Slovenka.

Na čelo priebežnej klasifikácie superobrovského slalomu sa dostala Curtoniová, keďže Nórku Ragnhild Mowinckelovú klasifikovali až na 14. priečke. Druhá ostáva Gutová-Behramiová.

Prvá v celkovom hodnotení Svetového pohára Mikaela Shiffrinová skončila mimo pódia, na štvrtej priečke so stratou 16 stotín na víťazku.

Zatiaľ teda nevyrovnala rekord legendárneho Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári, fenomenálny švédsky lyžiar ich má na konte 86.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa prepadla v celkovom hodnotení, Hütterová vyhrala len o stotinu