Vlhová je po 1. kole priebežne prvá, mieri za malým glóbusom

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|11. jan 2022 o 18:20 (aktualizované 11. jan 2022 o 18:45)

Shiffrinová je mimo pódia.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Schladming (Rakúsko)

Ženy - slalom, 1. kolo, priebežné výsledky:

1.

Petra Vlhová

Slovensko

45,28 s

2.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,27 s

3.

Ali Nullmayerová

Kanada

+ 0,35 s

3.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,35 s

5.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,42 s

6.

Paula Moltzanová

USA

+ 0,47 s

SCHLADMING. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figuruje na prvom mieste po úvodnom kole večerného slalomu v rakúskom Schladmingu.

Najbližšie k Slovenke má Nemka Lena Dürrová, ktorá stratila 27 stotín sekundy, Kanaďanka Ali Nullmeyerová a Švajčiarka Wendy Holdenerová sú spoločne na 3. mieste so stratou 35 stotín. Američanke Mikaele Shiffrinovej prvé kolo nevyšlo, je priebežne piata.

Slovenka so štartovým číslom 1 otvorila súťaž na slávnej zjazdovke Planai, kde sa tradične koná najprestížnejší slalom mužskej sezóny.

Na čistej trati pod umelým osvetlením išla bez viditeľnejšej chyby a zároveň dostatočne agresívne. Diktovala si tempo, najväčší náskok pred súperkami získala v spodnej pasáži.

"Išlo sa mi celkom dobre, popravde. Neurobila som žiadnu výraznú chybu. Tento slalom je celkom krátky, rozostupy nie sú veľmi veľké. Uvidíme, stále máme druhé kolo pred sebou," povedala Petra Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Hneď po Vlhovej vyrazila jej najväčšia rivalka Mikaela Shiffrinová z USA, ani ona nespravila výraznejšiu chybu, ale chýbala jej potrebná dynamika a postupne naberala stratu. V cieli zaostala o 42 stotín sekundy.

Na Schladming má pritom krásne spomienky, v roku 2013 tam získala prvý zo štyroch titulov majsterky sveta v tejto disciplíne.

Z elitnej žrebovanej sedmičky nedokončili prvé kolo Švajčiarka Michelle Gisinová ani Švédka Anna Swennová Larssonová. "Špicara som sa trochu bála aj ja, pretože sneh je agresívny a chytá lyže," priznala v cieli Vlhová.

Dvadsaťšesťročná lyžiarka v tejto sezóne v slalome dominuje, keď zvíťazila v piatich z predchádzajúcich šiestich súťaží, v nedeľu sa radovala v slovinskej Kranjskej Gore.

V Schladmingu si môže zaistiť malý glóbus v aktuálnej sezóne. Na potvrdenie jej stačí skončiť na pódiu.

Druhé kolo je na programe o 20.45 h. Sledovať ho môžete na Sportnete cez online prenos.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová je po 1. kole priebežne prvá, mieri za malým glóbusom