Vlhová deklasovala v slalome konkurenciu. Vidíme sa na pláži, tvrdí

Petra Vlhová s malým glóbusom za slalom.
Petra Vlhová s malým glóbusom za slalom. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|19. mar 2022 o 15:35

Bola šťastná a uvoľnená.

COURCHEVEL, BRATISLAVA. Ešte nikdy sa zrejme Petra Vlhová neusmievala po treťom mieste ako po slalome vo finále Svetového pohára v Courcheveli.

V cieli sa objímala s prekvapujúcou víťazkou Andrejou Slokarovou zo Slovinska i s druhou Nemkou Lenou Dürrovou. Američanka Mikaela Shiffrinová skončila až ôsma.

Veľký okamih slovenskej lyžiarky prišiel o chvíľu neskôr. Keď dostala do rúk malý krištáľový glóbus, jej úsmev sa ešte zvýraznil.

Dvíhala ho nad hlavu i bozkávala. Už po druhej jazde ukazovala na prilbu, na ktorej bola prestížna trofej vyobrazená.

Slovenka splnila obe sezónne ciele

Vlhová v aktuálnej sezóne v slalome absolútne dominovala. Z deviatich pretekov Svetového pohára bola až osemkrát na pódiu.

Zvíťazila päťkrát – dva razy v Levi, v Lienzi, v Záhrebe a v Kranjskej Gore. V dvoch prípadoch skončila druhá za Shiffrinovou v Killingtone a Schladmingu.

Tretia bola v Courcheveli a len raz bola mimo stupňa víťazov, keď pred týždňom v Aare obsadila štvrtú priečku.

V hodnotení disciplíny získala 770 bodov a deklasovala konkurenciu. Druhá Shiffrinová zaostala o 269 bodov, tretia Dürrová o 333 bodov.

„Pred začiatkom sezóny som si stanovila dva ciele. Získať olympijskú medailu a malý glóbus za slalom. Podriadila som tomu všetko a je neuveriteľné, že ho držím,“ priznala Vlhová v rozhovore pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu.

Vlhová: Je teplo, ale užijem si to

Už pred sobotňajším slalomom bolo rozhodnuté o tom, že Shiffrinová získa veľký glóbus a Vlhová skončí v celkovom hodnotení Svetového pohára druhá.

Aj preto najlepšie lyžiarky súčasnosti mohli ísť uvoľnene.

„Chcem sa rozlúčiť so slalomovou sezónou pódiovým umiestnením,“ naznačila Vlhová po prvom kole vo vysielaní Eurosportu. Bola na štvrtom mieste.

„Robila som drobné chyby, ale snažila som sa držať líniu, ísť čo najrýchlejšie. Snažím sa to užívať, hoci je tu veľké teplo,“ doplnila v rozhovore pre JOJ Šport.

Je dlhodobo známe, že Slovenka nemá počas súťaže rada teplé počasie. Tentoraz jej to príliš neprekážalo.

„Je teplo, ale užijem si to. Je lepšie, keď nesneží, neprší a nie je zima. Už mi je to jedno, že sú takéto podmienky,“ načrtla 26-ročná Liptáčka.

Urobte poriadnu párty a vidíme sa na pláži

V poslednom slalome sezóny štartovala aj s novým dizajnom lyží od jej dlhoročného sponzora Rossignol.

„Je to špeciálny dizajn lyží pre mňa a pre Henrika (pozn. red. nórsky lyžiar Kristoffersen),“ prezradila Vlhová.

Je teplo, ale užijem si to. Je lepšie, keď nesneží, neprší a nie je zima. Už mi je to jedno, že sú takéto podmienky.


Petra Vlhová

„Chcela som na nich štartovať aj na olympiáde, ale nebola som si ešte taká istá. V posledných pretekoch som si povedala, že na nich chcem ísť a užiť si to,“ dodala.

Výbornú náladu mala slovenská lyžiarka aj po pretekoch, v ktorých tradične ďakovala svojmu tímu, rodine a tiež fanúšikom.

„Som šťastná, že ste ma celú sezónu podporovali. Aj teraz ste prišli vo veľkom počte, užite si to, urobte poriadnu párty a vidíme sa na pláži,“ spomenula Vlhová s úsmevom.

Pred zaslúženým oddychom ju čakajú ešte posledné preteky. V nedeľu je vo francúzskom stredisku na programe obrovský slalom (1. kolo 9.00, 2. kolo 12.00, vysiela JOJ Šport a Eurosport 1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová deklasovala v slalome konkurenciu. Vidíme sa na pláži, tvrdí