Choroba jej zobrala veľa síl. Vlhová je však odhodlaná súťažiť a podať dobrý výkon

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|22. okt 2023 o 10:11

Rada by prelomila napätie pred začiatkom sezóny.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa zotavila z choroby a opäť trénuje. Dvadsaťosemročnú reprezentantku trápil silný zápal hrdla. 

„Petra tvrdo pracovala na obnovení svojej fyzickej pripravenosti a na tom, aby bolo jej telo opäť silné a nachystané na maximálnu záťaž po chorobe, ktorú prekonala. Má za sebou už štyri dni plného tréningu v posilňovni, takže môžem povedať, že je pripravená ísť znovu na svah a na lyže. 

Preto sme sa rozhodli, že sa v nedeľu presúvame na švajčiarsky ľadovec Saas-Fe, kde sa pokúsime nachystať sa čo najlepšie na úvodné preteky sezóny,“ povedal v krátkom rozhovore pre Sport Management Company švajčiarsky kouč Mauro Pini. 

Príprava na Levi

Štart novej lyžiarskej sezóny sa začína už o týždeň v rakúskom stredisku Sölden. 

Vlhová po chorobe opäť trénuje.
Vlhová po chorobe opäť trénuje. (Autor: Tím Vlha)

„Ďalšie rozhodnutia urobíme vždy v danom momente, na základe aktuálnej situácie. Veľmi dôležitá správa však je, že Petra chce štartovať v Söldene! Veľmi rada by totiž čo najskôr prelomila napätie, ktoré panuje pred začiatkom každej novej sezóny,“ pokračoval tréner. 

Vlani sa pre poveternostné podmienky preteky v Rakúsku neuskutočnili. Pred dvoma rokmi bola Vlhová tretia. 

„Pravdepodobne nebudeme môcť mať na úvod ročníka veľké očakávania. Verím však, že sa napokon v Söldene predsa len predstavíme. Petra veľmi chce mať za sebou úvodné preteky, aby bola aj vďaka tomu maximálne pripravená na nasledujúce podujatie vo fínskom Levi,“ poznamenal. 

Choroba zobrala veľa síl

Príprava slovenskej lyžiarky po návrate z argentínskeho kempu nie je ideálna, preto sa tím posnaží vyťažiť zo sústredenia na švajčiarskom ľadovci maximum. 

„V Saas-Fee nebudeme mať k dispozícii veľa dní na prípravu. Začneme v pondelok a pravdepodobne tam zostaneme do štvrtka, takže nás čakajú štyri tréningové dni na svahu, aby sme Petru nachystali na to, čo ju čaká v Söldene. Budeme sa, pochopiteľne, zameriavať na obrovský slalom, keďže to je disciplína, ktorú ju čaká na úvod sezóny. Čaká nás teraz veľa lyžovania a prakticky nič iné,“ dodal Mauro Pini.

Vlhovej dala choroba zabrať, ale teší sa, že môže opäť trénovať. „Momentálne sa cítim veľmi dobre, ale choroba ma dosť poznačila. Naozaj mi to zobralo strašne veľa síl, už sa však cítim skutočne lepšie. Najmä sa veľmi teším, že pôjdem opäť na lyže a konečne znovu začneme... A uvidíme, ako to potom pôjde,“ priznala. 

Rodáčka z Liptovského Mikuláša je, napriek komplikáciám, odhodlaná stihnúť úvodné preteky nového súťažného ročníka, ktoré ju čakajú už najbližšiu sobotu v Söldene. 

„Samozrejme, som odhodlaná. Chcem už ísť na lyže a chcem stihnúť prvé preteky, ale musíme byť realisti. Naozaj pôjdeme deň za dňom a uvidíme, ako sa budem cítiť. Nelyžovala som od Argentíny, keďže sa nám, žiaľ, trochu pokazili plány. Urobíme však všetko, aby som sa postavila na štart v Söldene a podala dobrý výkon,“ dodala. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Choroba jej zobrala veľa síl. Vlhová je však odhodlaná súťažiť a podať dobrý výkon