Lyžiarska veľmoc sa naďalej trápi, jeden z favoritov ledva postúpil

Rakúsky lyžiar Manuel Feller.
Rakúsky lyžiar Manuel Feller. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. feb 2023 o 10:35

Po prvom kole slalomu v Chamonix vedie domáci Noel.

CHAMONIX. Francúzsky lyžiar Clément Noel sa na domácom svahu v Chamonix stal víťazom prvého kola sobotného slalomu Svetového pohára.

Na zjazdovke Verte zdolal Švajčiara Ramona Zenhäuserna o 15 stotín sekundy, tretí bol s mankom 0,17 sekundy ďalší švajčiarsky reprezentant Daniel Yule.

Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Neštartoval ani líder v hodnotení slalomu Lucas Braathen. Nór musel dva dni pred štartom podstúpiť akútnu operáciu zapáleného slepého čreva.

Jeho krajan a druhý muž hodnotenia disciplíny Henrik Kristoffersen je po úvodnom kole štvrtý, na Noela momentálne stráca 40 stotín.

Doslova katastrofou skončilo prvé kolo pre Rakúšanov.

Najlepší výsledok spomedzi pretekárov z tejto lyžiarskej veľmoci dosiahol Adrian Pertl, ktorý obsadil až 21. miesto. Pohorel aj jeden z favoritov Manuel Feller, ktorý v druhom kole pôjde na trať už ako tretí.

Obsadil totiž až delené 28. miesto, no keby mal len o tri stotiny horší čas, senzačne by sa nedostal ani len do druhého kola. To sa začne o 12.30 h.

Po ére Marcela Hirschera dokáže v slalome súperom konkurovať ako tak len spomenutý Feller, ktorý je jediným Rakúšanom v Top 10 hodnotenia disciplíny.

Noel bude útočiť na druhý triumf po sebe, keďže zvíťazil aj v predošlom nočnom slalome v Schladmingu. Podujatie SP v Chamonix je posledné pred štartom MS, ktoré sa začínajú od 6. februára v strediskách Courchevel a Meribel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Lyžiarska veľmoc sa naďalej trápi, jeden z favoritov ledva postúpil