Aj najlepší mali obrovské straty. Žampa sa prebojoval do 2. kola v Alta Badii

Marco Odermatt.
Marco Odermatt. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. dec 2022 o 11:10 (aktualizované 19. dec 2022 o 11:45)

Víťazom 1. kola sa stal Marco Odermatt.

ALTA BADIA. Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa usadil na čele po 1. kole pondelkového obrovského slalomu Svetového pohára.

V talianskej Alta Badii viedol po odjazdení elitnej tridsiatky pretekárov o 60 stotín sekundy pred Nórom Henrikom Kristoffersenom, na tretej priečke figuroval už s výrazným odstupom ďalší Švajčiar Lois Meillard (+1,10 s).

Slovenský reprezentant Adam Žampa vyrazil na trať s číslo 40, so stratou 4,29 s obsadil 25. miesto. Jeho brat Andreas s číslom 50 sa do elitnej tridsiatky nezmestil. V cieli mal výrazné manko 5,24 s na Odermatta, čo nestačilo na postup do druhého kola. Obsadil až 45. priečku.

Odermatt štartoval s číslom dva a na náročnej trati predviedol omnoho lepší výkon ako v nedeľu, keď bol po prvom kole až na deviatej priečke.

Najviac sa k nemu priblížil Kristoffersen, ktorý strácal v prvej polovici len 0,26 s, ale v cieli jeho manko narástlo na viac ako pol sekundy. Víťaz prvého obrovského slalomu v Alta Badii, Nór Lucas Braathen nedokončil úvodné kolo.

Pretekári išli na mimoriadne rozbitej trati, menej ako tri sekundy na víťaza stratilo iba 11 pretekárov. Už 13. najlepší Raphael Haaser a Rasmus Winddigstad stratili 3,07 s. S takýmito časmi niekedy pretekári ani nepostúpia do druhého kola.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Aj najlepší mali obrovské straty. Žampa sa prebojoval do 2. kola v Alta Badii