Všetkým vytrel zrak. Americký lyžiar prekonal zjazdové esá a teší sa z prvého triumfu

Bryce Bennett.
Bryce Bennett. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. dec 2023 o 13:36

Vyhral s náskokom troch stotín sekundy.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Val Gardena

Zjazd mužov

1.

Bryce Bennett

USA

1:23,80 m

2.

Alexander Aarmodt Kilde

Nórsko

+ 0,03 s

3. 

Marco Odermatt

Švajčiarsko

+ 0,05 s

VAL GARDENA. Americký lyžiar Bryce Bennett sa stal prekvapujúco víťazom prvého zjazdu sezóny Svetového pohára v talianskej Val Gardene.

V cieli mal o tri stotiny sekundy lepší čas ako vlaňajší víťaz a obhajca malého glóbusu Aleksander Aamodt Kilde z Nórska.

Tretí skončil s mankom päť stotín sekundy Švajčiar Marco Odermatt.

Tridsaťjedenročný Bennett si pripísal druhý triumf kariéry v prestížnom seriáli. Prvý zaznamenal rovnako na zjazdovke Saslong v decembri 2021.

Preteky sa konali v ideálnych podmienkach za slnečného počasia a Američanovi k ceste za triumfom nerobilo prekážky ani vysoké štartové číslo 34.

Bennett mal na prvom medzičase desiaty najlepší čas, no tempo vystupňoval a vo finiši bol najrýchlejší. Kildemu tak tesne ušiel štvrtý zjazdársky triumf vo Val Gardene.

Štyria najlepší sa na skrátenej trati zmestili do trinástich stotín sekundy, prvé pódium v kariére iba o osem stotín uniklo štvrtému Nilsovi Allegremu z Francúzska.

Sezónu Svetového pohára zatiaľ výrazne poznačilo nepriaznivé počasie, v pôvodne stanovenom termíne sa nepodarilo odjazdiť úvodné štyri zjazdy.

Štvrtkový zjazd vo Val Gardene bol náhradou za preteky, ktoré sa mali konať 11. novembra v strediskách Zermatt/Cervinia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Všetkým vytrel zrak. Americký lyžiar prekonal zjazdové esá a teší sa z prvého triumfu