V Záhrebe sa vôbec nemalo jazdiť. Francúz sa zranil tesne pred ZOH

Francúzsky lyžiar Victor Muffat-Jeandet.
Francúzsky lyžiar Victor Muffat-Jeandet. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jan 2022 o 18:15

Organizátorov kritizovali viacerí pretekári.

ZÁHREB. Elitný francúzsky lyžiar Alexis Pinturault podrobil organizátorov slalomu Svetového pohára v Záhrebe ostrej kritike.

Stalo sa to aj z dôvodu, že si jeho krajan Victor Muffat-Jeandet na trati zlomil pravý členok. K zraneniu prišlo necelý mesiac pred ZOH 2022 v Pekingu, na ktorých by mal obhajovať bronz v alpskej kombinácii.

Prvé kolo niekoľkokrát prerušili. Ani po viacnásobných úpravách trate sa podmienky nezlepšili, a tak jury napokon súťaž, ktorú preložili zo stredy, zrušila.

"Nemalo sa vôbec jazdiť, na trati bolo skôr blato než sneh. Mám ťažké srdce na organizátorov, lebo môj priateľ Victor Muffat-Jeandet na to doplatil zranením," uviedol Pinturault na sociálnej sieti twitter.

Ku kritikom sa pridal aj Nór Henrik Kristoffersen, ktorý nabral takmer trojsekundovú stratu na vedúceho krajana Sebastiana Fossa-Solevaaga.

"Dnes nevládli podmienky vhodné pre usporiadanie pretekov Svetového pohára. Trať bola na mnohých miestach nebezpečná, Marco Schwarz a Loic Meillard dokonca hovorili, že odtiaľ vychádzala tráva," uviedol Nór.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»V Záhrebe sa vôbec nemalo jazdiť. Francúz sa zranil tesne pred ZOH