Čo sa stalo so Shiffrinovou? Musím sa od súperiek veľa učiť, hovorí

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Matej Hank|28. okt 2023 o 17:05

Shiffrinová priznala, že nemohla zajazdiť lepšie.

SÖLDEN. Začiatkom minulej sezóny našla formu až v treťom obrovskom slalome. A predsa sa stala kráľovnou sezóny aj tejto disciplíny.

Mikaela Shiffrinová obsadila v Söldene až šieste miesto, pred seba pustila víťazku Laru Gutovú-Behramiovú, druhú Federicu Brignoneovú, Slovenku Petru Vlhová a aj Švédku Saru Hectorovú s Taliankou Martou Bassinovou.

Minulý rok sa v Söldene nešlo, prvý obrovský slalom sa uskutočnil až americkom Killingtone. Pred domácimi fanúšikmi však Shiffrinová nezažiarila, skončila až trinásta. Šieste miesto vyjazdila v talianskom Sestriere.

VIDEO: Jazda Shiffrinovej z dronových záberov

Shiffrinová po sobotných pretekoch priznala, že nebola schopná zajazdiť lepšie.

"Bol to trochu chaos, ale mám rada svoju mentálnu stránku, keď som šla lepšie do druhého kola," povedala po pretekoch pre Eurosport.

Výsledkovo však druhé kolo pre ňu dobré nebolo. Skončila v ňom až na 25. mieste, po tom prvom bola piata. Vyzdvihla však, že pretekárky na prvých pozíciách jazdili neuveriteľne.

FOTO: Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová.

"Musím sa od nich veľa učiť, špeciálne od Lary po tej chybe v prvom kole. Keď som to videla, povedala som si okej a vedela som, že bude mať lepšie druhé kolo. To sa aj potvrdilo," uviedla Američanka.

Shiffrinovej vôbec nevyšlo druhý medzičas. Podľa štatistík bola v prvom kole na 10. mieste, v tom druhom až na 22. Na najrýchlejšie tam stratila nad sedem desatín.

Úvodný obrovský slalom v Söldene je pre Shiffrinovú výzva, no je podľa nej dobrý.

"Môžete vidieť, kde sú vaše slabiny a silné stránky. Máme dobrý smer, akým musíme v najbližších týždňoch pracovať," konkretizovala v rozhovore.

Lyžiarka priznala, že na jej top forme musela minulú sezónu pracovať veľmi dlho. "Dúfam, že teraz to bude skôr. Cítim, že toto je dobré miesto na štart," uzavrela Shiffrinová.

V národnom meradle je USA na štvrtom mieste (64 bodov), prvé je Švajčiarsko (148 bodov).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Čo sa stalo so Shiffrinovou? Musím sa od súperiek veľa učiť, hovorí