Vlhovej tréner: Shiffrinová je kráľovná, ale do Jasnej ideme plní síl a energie

Petra Vlhová a jej tréner Mauro Pini.
Petra Vlhová a jej tréner Mauro Pini. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|17. jan 2024 o 11:00

Najbližšie preteky SP sa uskutočnia v Jasnej.

BRATISLAVA. Petra Vlhová obsadila v prestížnom nočnom slalome vo Flachau druhé miesto. Vo svojej jazde spravila niekoľko chýb a nestačila na svoju rivalku Mikaelu Shiffrinovú

„Samozrejme, že som chcela vyhrať, takže som trošku nahnevaná. Druhé miesto je však stále skvelé. V druhom kole som urobila veľmi veľa chýb, bojovala som o to, aby som sa vôbec udržala na trati,“ povedala slovenská lyžiarka pre RTVS. 

„Som na Petru veľmi hrdý, pretože sa snažila podať čo najlepší výkon. Mikaela bola úžasná, najmä v druhej časti druhého kola. Bol to nádherný súboj. Je úžasné vidieť obe dievčatá lyžovať na najvyššej úrovni,“ chválil pre RTVS tréner Mauro Pini.

Kráľovná lyžovania

Prvé kolo slalomu bolo jednoduché. Trať držala výborne a do druhého kola postúpilo až dvanásť lyžiarok mimo elitnej tridsiatky. 

„Preferoval by som trošku náročnejšiu stavbu trate. Prvé kolo bolo pre všetky lyžiarky veľmi jednoduché a nebolo ľahké si vytvoriť náskok. Druhé kolo už bolo normálne. Petra a Mikaela však ukázali čo znamená top ženské lyžovanie,“ pokračoval Pini. 

Ani jedna z elitných slalomárok sa však nevyhla chybám. 

„V úvode druhého kola Mikaela chybovala. Uvedomila si to a zvyšok jazdy riskovala. Šla all-in až do cieľa. Petra sa o to tiež pokúsila, ale spravila chyby. Nie je tajomstvo, že Mikaela je kráľovná. My sme však blízko. Niekedy je Petra schopná ju poraziť. Dnes to bolo tesné a posnažíme sa opäť v ďalších pretekoch,“ uviedol Švajčiar. 

Pripravení na domáce preteky

Lyžiarky sa z rakúskeho strediska presunú na Slovensko. Už cez víkend ich čakajú v Jasnej technické disciplíny. 

Lyžiarsky festival v Demänovskej doline odštartuje obrovský slalom. „Petra lyžuje obrovský slalom veľmi dobre, ale chýba nám konzistencia v oboch kolách. Vieme, že keď podá dve dobré jazdy, môže vyhrať,“ povedal. 

V nedeľu je na programe slalom. 

„Do Jasnej ideme plní sily a energie. Sme pripravení. Vo štvrtok by sme už mohli trénovať, všetko však záleží na regenerácii.“

Tréner Pini sa nebojí, že by jeho zverenkyňa mala problém s tlakom verejnosti. „V Jasnej už v minulosti vyhrala, preteky budú pekné. Je dôležité, aby sme podali najlepší výkon.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej tréner: Shiffrinová je kráľovná, ale do Jasnej ideme plní síl a energie